Industriarbetarnas tidning

Toaborstarna som når lite längre

29 maj, 2018

Skrivet av

ÖgonblicketKlockan är 13.42 på Kron i Vinslöv

Åsa Karlsson matar in toalettborstar i maskinen. När de kommer ut på andra sidan har de två hål i sig där hon kan montera fast spolrandsborsten – en extra ögla som rensar under kanten i toalettstolen. På en arbetsdag hinner hon fylla fyra pallar med totalt 1 440 färdigpackade borstar.

Storsäljaren är annars diskborsten som de säljer sex miljoner av varje år. En av de största kunderna vill byta färg två gånger om året. Just nu är det lite dova och jordnära färger som gäller. De finska kunderna däremot gillar knallgult.

1871

bildades Stockholms Borstbinderi AB.
Företaget flyttade till Vinslöv 1927 och fick namnet Kron 1945.
Ägs ännu av samma familj.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.