Vår ändliga värld
Bildsviten On the Ending of Species beskriver ett meditativt tillstånd, djurens stillsamma betraktande av världens tillstånd och mänsklighetens härjningar där hotade djurarter har huvudrollerna.
Industriarbetarnas tidning
33 år. Född i Caracas, Venezuela. Frilansfotograf med arkitekturfoto som specialitet. Bor i Paris.
37 år. Frilans-fotograf med dokumentär inriktning född i Paris. Bor och arbetar i Japan. Driver fotokollektivet Trois8 ihop med Carlos Ayesta.
Fukushima.”I Odakas stadskärna, femton kilometer från det havererade kärnkraftverket, hade tiden stannat. Bilar övergetts, en katt glodde ut genom ett lerigt fönster i väntan på sin ägare och fortfarande strömmade musik ur en kemtvätts inre.
Detaljerna påminde oss med vilken brådska invånarna hade övergett sin stad”, skriver fotograferna Guillaume Bression och Carlos Ayesta efter sitt första besök.
Det har nu gått drygt sju år sedan Japan den 11 mars 2011 drabbades av sitt Tjernobyl, och fotografduon har dokumenterat hur ett evakuerat haveriområde gradvis har tagits över av naturen.
Det som började med en jordbävning utanför kusten och ledde till en katastrof på land. Med magnituden 9,0 på Richterskalan, var det den femte kraftigaste jordbävningen i världen sedan 1900.
Jordbävningen och den efterföljande tsunamin utlöste tre härdsmältor vid kärnkraftverket i Fukushima. 18 500 människor dog efter att tsunamins vågor svepte in över landet.