Industriarbetarnas tidning

Sista lasten

8 oktober, 2021

Skrivet av

Ögonblicket. Klockan är 15.36 på Kvarnsvedens pappersbruk i Borlänge.

Anna-Lena Jönis-Ek, truckförare vid utlastningen, fraktar några av brukets allra sista ton med färdigtillverkat magasinspapper till lastbilar som står och väntar. Men snart är det slutkört och färdigtillverkat för gott. Den sista september stänger bruket som Anna-Lena arbetat på i 40 år.

– På ett sätt känns det som en lättnad att sluta, då jobbet kan vara väldigt slitigt emellanåt. Men samtidigt känns det oerhört tragiskt att allting bara ska försvinna. Ja, konstigt också, med tanke på att jag tillhör den fjärde generationen i min släkt som arbetat här.  

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.