Industriarbetarnas tidning

LO svänger om las

10 november, 2021

Skrivet av

LO-styrelsen har sagt ja till att ställa sig bakom det nya huvudavtalet.
– Vi tycker inte att las-uppgörelsen är bra, men för att kunna påverka framåt vill vi att LO är en part, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

LO:s nej till las-överenskommelsen för drygt ett år sedan har nu svängt till ett ja. Under tisdagskvällen samlades LO-styrelsen på ett extra möte för att fatta ett nytt beslut i frågan. På bordet låg en uppgörelse med Svenskt Näringsliv om en bättre omställningsförsäkring för alla LO-förbund.

Motkravet från Svenskt Näringsliv var att LO ska ansluta sig till las-uppgörelsen och det nya huvudavtalet, som PTK, Kommunal och IF Metall redan har enats om.

Majoriteten av LO-förbunden – tio av fjorton – röstade ja till att LO ska ansluta sig till det nya huvudavtalet, och på förmiddagen kallade Svenskt Näringsliv och LO till en gemensam presskonferens.

Det är inte exakt samma las-överenskommelse som man sade nej till för ett år sedan, som LO-styrelsen nu har sagt ja till förklarade LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

– När Kommunal och IF Metall anslöt fick man förbättringar på visstidsanställningarna och hyvlingen. Nu har vi förhandlat fram att även de förbund som inte ansluter också får förbättrade villkor på omställningsavtalet.

Att LO blir en part i huvudavtalet välkomnades av Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl.

– Vi var många redan innan, nu blir vi en massiv majoritet. Det är viktigt att ha med alla tre bärande parter på arbetsmarknaden – tjänstemän, arbetare och näringsliv.

Även IF Metall ser positivt på beskedet.

– Det här är ett styrkebesked för den svenska modellen och ett bevis för att det är parterna och inte politikerna som sätter spelreglerna på arbetsmarknaden. Vi slipper osäker ping pong-lagstiftning som ständigt ändras av skiftande politiska majoriteter, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson i ett pressmeddelande.

LO-styrelsens ja innebär att de nu rekommenderar LO:s repskap att på onsdag nästa vecka fatta det slutgiltiga beslutet. Om LO ansluter till huvudavtalet betyder det inte att alla LO-förbund omfattas per automatik. Det är sedan upp till varje förbund att själva ansluta eller inte, vilket även gäller för varje medlemsorganisation i PTK och Svenskt Näringsliv.

GS-facket hör till de förbund som röstade ja till att LO ska anta uppgörelsen och bli en part i huvudavtalet.

– Det här tillförsäkrar att även de förbund som inte ansluter till huvudavtalet får ett bra omställningsskydd, säger Per-Olof Sjöö, förbundsordförande i GS.

Frågan om omställningsförsäkringen har varit väldigt viktig, och var en uppgift som LO-styrelsen fick i uppgift av medlemsförbunden att lösa. Facken har länge krävt förändringar i omställningsavtalet med Svenskt Näringsliv, så att även visstidsanställda och sjukskrivna ska få ta del av omställningsstödet vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Men de har inte lyckats få igenom sina krav.

När så regeringen i somras lade fram sitt förslag till förändringar i lagen om anställningsskydd fanns också ett omställningsstöd med, som omfattar även sjukskrivna och visstidsanställda. Men det ska bara gälla anställda på arbetsplatser utan kollektivavtal, eftersom det redan finns ett avtal om omställning mellan parterna.

Därmed riskerade personer som är anställda på företag med kollektivavtal att få sämst omställningsvillkor på hela arbetsmarknaden.

I och med den aktuella uppgörelsen mellan LO och Svenskt Näringsliv kommer även de förbund som väljer att stå utanför huvudavtalet att få en omställningsförsäkring som är lika bra som lagen. Dessutom behålls AGB-försäkringen, som ger en viss ekonomisk ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist.

Det är inte enbart försäkringsfrågan som ligger till grund för att de flesta förbund valde att säga ja på LO:s styrelsemöte. Det är viktigt att LO är en part i det nya huvudavtalet, förklarar Pontus Georgsson, förbundsordförande för Pappers.

– Det är i första hand en maktfråga. Vi tycker inte att las-uppgörelsen är bra, men för att kunna påverka framåt vill vi att LO är en part, annars riskerar LO att bli perifert i framtiden.

Även Per-Olof Sjöö konstaterar att huvudavtalet redan finns och att lagstiftningen kommer att drivas igenom, oavsett vad LO-förbunden tycker om det.

– Vi kan inte ha en situation på arbetsmarknaden där bara PTK från fackens sida har inflytande över hur reglerna ska utformas. Det är viktigt att LO blir en part.

I dagsläget är det bara IF Metall och Kommunal bland LO:s förbund som har valt att ansluta sig till huvudavtalet. Varken GS eller Pappers har fattat beslut om hur de ska ställa sig till frågan.

– I huvudavtalet finns ytterligare förbättringar i omställningsstödet, men det finns också fler undantag från turordningen. Det är ett stort beslut och en process som vi måste gå igenom i vårt förbund. Det får ta den tid det tar, säger Pontus Georgsson.

De fyra förbund som röstade nej på styrelsemötet var Byggnads, Fastighets, Seko och Transport.

Regeringens förslag till ny lag om anställningsskydd

Las-uppgörelsen – det nya huvudavtalet – som Svenskt Näringsliv och PTK enades om i oktober 2020, och som IF Metall och Kommunal senare anslöt till, innebär både ökad flexibilitet för arbetsgivarna och bättre omställningsmöjligheter för anställda. Avtalet innehåller flera delar som kräver ny lagstiftning för att kunna genomföras. I juni 2021 lade regeringen fram ett lagförslag efter parternas modell:

  • Undantagen från turordningsreglerna, vid uppsägning på grund av arbetsbrist, ändras från dagens två personer i små företag till tre personer oavsett företagets storlek.
  • Saklig grund för uppsägning ändras till sakliga skäl. Skulle en tvist om uppsägningen uppstå är arbetsgivaren inte längre skyldig att betala lön medan tvisten pågår. Om uppsägningen sedan visar sig vara felaktig betalas lön ut i efterskott, plus skadestånd som blir något högre än i dag.
  • Allmän visstid ersätts med särskild visstid, och ska övergå till fast anställning efter 12 månader i stället för dagens 24 månader.
  • Bemanningsanställda ska efter 24 månader inom en 36-månadersperiod på samma arbetsplats erbjudas fast anställning av det inhyrande företaget.
  • En allmän omställningsförsäkring ska omfatta anställda som jobbar på företag utan kollektivavtal.
  • Ett omställningsstudiestöd införs som ger som mest 80 procent av lönen (upp till 25 500 kronor) i upp till ett år.

Lagen ska träda i kraft 30 juni 2022. När reformerna är helt utbyggda beräknas de kosta staten 11 miljarder kronor om året.

Huvudavtalet mellan arbetsmarknadens parter

Om förändringarna i lagen om anställningsskydd genomförs, träder det nya huvudavtalet mellan Svenskt Näringsliv, PTK och LO i kraft. Huvudavtalet ska ersätta lagen på vissa områden, bland annat dessa:

  • Arbetsgivaren har rätt att göra undantag från turordningsreglerna med sex personer (tre arbetare och tre tjänstemän) från varje driftställe, eller 15 procent av de som ska sägas upp. Dock max 10 procent av det totala antalet anställda.
  • Omställningsstudiestödet ger 80 procent av inkomster upp till 30 600 kronor och 65 procent av inkomster däröver (upp till 68 200 kronor).

En kommentar till “LO svänger om las

  • R.I.P, facket och LO i Sverige. Detta är ett förräderi mot de av våra medlemmar och förtroendevalada (lokalt) som vågar vara obekväma och framföra åsikter som inte delas av AG. Det blir ju ”bara att sparka dom”. En stor fara för våra klubbordförande och skyddsombud, åtminstående för dom som vågar säga ifrån. Detta luktar av Veli-Pekka från IF Metall, som ju har drivet detta mot LO. Själv kommer jag begära mitt utträde ur IF Metall och jag hoppas att dom som begriper vad detta innebär bildar ett nytt LO samt ser till att bli av med förrädarna i toppen av resp. förbund. Jag är en F.D klubbordf. från Lidköping, Kinnegrip, vars ägare var inne på att sparka mig ett otal gånger, jag avgick maj-20 och i vinter går jag i pension. Orkar tyvärr inte ta initiativet till ett uppror själv. Med hopp om ändring. Mikael Borg.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Sårat och sargat inom LO”

”Sårat och sargat inom LO”

Pappers och GS: Exceptionellt agerat av IF Metall och Kommunal i las-uppgörelsen.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta förhandlingarna med Svenskt Näringsliv om las, som man avbröt i höstas. Framför allt vill man få till ett bättre stöd för omställning.

Årets debatt handlar om anställnings­tryggheten

Anställningstryggheten hör nog till årets hetaste debatt, både politiskt och bland parterna på arbetsmarknaden. Du som läser Dagens Arbete har sett de senaste turerna då IF Metall och Kommunal hängde på uppgörelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv och lyckades förhandla till sig förbättringar för sina medlemmar. Något som upprört flera andra LO-förbund, däribland GS och […]

Pappers vill ha en ”tredje väg” i las-förhandlingarna

Pappers vill ha en ”tredje väg” i las-förhandlingarna

Pappers planerar att säga nej till fortsatta förhandlingar om anställningstryggheten. I stället föreslår förbundet en ”tredje väg” – att föra in frågan i avtalsrörelsen.

”Nu är det tid för försoning i LO”

”Nu är det tid för försoning i LO”

Las-överenskommelsen som IF Metall och Kommunal anslutit sig till gynnar inte oss som fackförbund. Men nu måste vi – enade – gå vidare i kampen, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

När IF Metall gjorde upp med arbetsgivarna om anställningsskyddet var det inget svek, utan solidaritet med dem som har det sämst, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Marie Nilsson: Vi bröt mot informationsplikten

Marie Nilsson: Vi bröt mot informationsplikten

IF Metall och Kommunal bröt mot stadgarna genom att inte informera övriga LO om att de gjorde upp om las.
– Att vi gjort som vi gjort beror på att vi inte känt tillit till varandra, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Rätt av Kommunal och IF Metall

Rätt av Kommunal och IF Metall

Helle Klein: Centern och Liberalerna måste nu slänga Toijerutredningen i papperskorgen.

Försäkring & pension

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

Två år efter olyckan skulle Jimmy Hildingsson söka försäkringspengar för ärr och invaliditet. Men en knapptryckning på nätet var nära att kosta honom 25 000 kronor.

Skiftarbetets fram- och baksidor

Het näthandel ger helgskift

Het näthandel ger helgskift

Näthandelns uppsving under 2020 ledde till många timmar övertid på DS Smith i Värnamo. Nu har de infört ett nytt helgskift för att hinna med – och över 200 sökte jobben.

”Mycket man måste ha koll på”

”Mycket man måste ha koll på”

August Wieser gick i första kullen på pappersarbetarutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Nu har han fått jobb, och behovet av kompetent arbetskraft inom pappersindustrin är fortsatt stort. Men nu tar utbildningen paus – på grund av för få sökande.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Skiftarbetet gjorde att Nadine Dabo mådde dåligt.
Efter två missfall jobbar hon nu dag och väntar barn.

Så kan nattjobbet bli mer  hälsosamt

Så kan nattjobbet bli mer hälsosamt

Att arbeta flera nätter i rad tär på kroppen. Forskare i Norden har nu vägt samman sina studier. Skiftarbete är ännu sämre för hälsan än vad man tidigare trott.

Måste jag jobba på julen i år igen?

Måste jag jobba på julen i år igen?

Kan samma skiftlag jobba under julen flera år i rad? Juristen Henric Ask svarar.

Julkort från fabriken

Julkort från fabriken

Hur är det att arbeta på julen när alla andra är lediga? DA besökte Rottneros bruk och pratade julskift och traditioner.

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Vissa permitteras, andra sägs upp. Men på medicinteknikbolaget Getinge i Solna kan de anställda lugnt räkna med att de får behålla jobben.