Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Det handlar aldrig om vd:ns ansvar

17 mars, 2022

Skrivet av

Krönika Inflationen eller inte, är det kris så har man som löntagarna ett ansvar att inte stjälpa företaget som försörjer en. Om man inte är VD förstås, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Foto: Privat.

OM SKRIBENTEN:

Marcus Raihle bor i Smedjebacken och jobbar på Ovako. Förutom att skriva tycker han om fotboll och Bob Dylan.

En gång för länge sen läste jag i Svenska Dagbladet och kände mig vuxen. Det gör jag dock allt mer sällan, eftersom jag snart fyller vuxen på riktigt, och i min desperata kamp att hålla kvar ungdomen inom mig går det inte att läsa något så vuxet som den tidningen.

Nåväl, bland allt annat elände som stod i SvD läste jag detta:

Bland bottennoteringarna med de minsta löneökningarna finns svenska stålarbetare, vars löner inte ökat ens 1 procent om året sedan 2014. Några kända arbetsgivare för stålarbetare är SSAB, Sandvik och Ovako, som har stålverk i bland annat Luleå, Sandviken och Smedjebacken.

Det är inte ofta Smedjebacken nämns i några tidningar och det har absolut sina anledningar. Staden är så liten att vi som bor där inte ens själva menar Smedjebacken när vi säger att vi ska in till “stan”. Då är det i stället Ludvika som åsyftas. Världsmetropolen Ludvika som till och med kan stoltsera med trafikljus. Faktum är att Smedjebacken till och med är så litet att gifta par undviker att släktforska tillsammans eftersom man inte vill riskera att hitta olämpliga släktband.

Så det var ju lite tråkigt att det är i ett sådant sammanhang bygden omnämns i, och det var mycket tråkigt att det var i ett sådant sammanhang mitt jobb nämndes i.

Jag roade mig med att söka vidare på internet efter hur löneökningarna sett ut i branschen. I SvD, ständigt denna SvD, läser jag om SSAB: Vd:n Martin Lindqvists ersättning står sig dock ganska väl i jämförelse, han fick en total ersättning på 21,7 miljoner kronor under 2018, en ökning med 4,5 miljoner kronor eller 25 procent jämfört med 2017. I Arbetarbladet står det om Ovako: Ovakos vd höjde lönen med 30 procent – 6,4 miljoner i årslön.

Jag ska inte vara den som är den, de kanske gör ett sjuhelvetes bra jobb och förtjänar varenda krona. Grattis, hatten av, köp champagne och fira och så vidare och så vidare.

Det är bara konstigt att det varje gång det diskuteras nya löner pratas om att det ska vara ansvarsfulla löneökningar. Att det finns begränsat utrymme att höja lönen, ibland finns det inte ens utrymme för en enda krona extra.

Ansvarsfulla löneökningar i sig är självklart inget konstigt. Stålbranschen är en konkurrensutsatt bransch och alltför höga ökningar skulle kunna slå mot vår konkurrenskraft.

Det konstiga är att det nästan alltid, oavsett läget i världen, är de på golvet som ska ta ansvar och avstå löneökningar. Andra kan få 25 procent extra på ett år. Inte ens en pandemi och statligt stöd kunde få vissa bolag att avstå från att dela ut bonusar, det återstår att se hur det blir i år.

Med det i huvudet blir jag alltid skeptisk när någon, må så vara näringslivstopp eller politiker, pratar om att lönerna inte får höjas för mycket, om ens höjas alls, eller om lönerna kanske till och med måste sänkas för vissa.

För det är aldrig deras egna löner de pratar om.

2 kommentarer till “Det handlar aldrig om vd:ns ansvar

  • Hej å hå. Det är väl lite så att; ”det drabbar inte mig” då finns inte problemet med höga löner o avtalsrörelsen?

    Bra sagt dock. Vem tar ansvar när det gäller!

  • Politikeruppdrag är en samhällstjänst och att villkoren för sådana inte ska avvika dramatiskt från vad den breda allmänheten är bekant med. Varför skall då politikers ersättningar fredas?

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Därför är vi så tysta om lönekraven”

”Därför är vi så tysta om lönekraven”

Först när vi är överens om gemensamma avtalskrav och har en gedigen omvärldsanalys kan vi börja mejsla fram en siffra som ligger till grund för förhandlingarna, skriver GS Per-Olof Sjöö och Madelene Engman.

I en orolig tid måste vi hålla i hop

I en orolig tid måste vi hålla i hop

Vi ska återigen teckna avtal i ett osäkert värld, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

”Det har iallafall blivit färre möten”

”Det har iallafall blivit färre möten”

Vissa riskerar frivilligt att smitta eller smittas när de julhandlar i gallerian, andra drar på sig blåstället och går till jobbet som vanligt, skriver Marcus Raihle.

”Därför ställer jag upp för C i riksdagen”

”Därför ställer jag upp för C i riksdagen”

En stark och självständig lokalpolitik som är en garant för jobben. Och yrkesutbildningen – som krävs för att kvalificerade industrijobb ska hålla bra ingångslöner, skriver Gustav Malm, som kandiderar till riksdagen för C.

”Något litet extra borde man väl kunna få”

”Något litet extra borde man väl kunna få”

Förra året gav kollektivavtalen inga lönehöjningar alls. Nu förhandlar många fackklubbar för att få ut lite extra som kompensation för hög inflation och rusande bränslepriser.

Vill eliten ha förståelse måste den bidra

Facken har bra verktyg för att på olika sätt få upp lönerna. Men vårt samhälle saknar motsvarande för att kyla ner vd-lönerna och på så sätt hindra det stora gap som uppstått, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Tid eller pengar, det är frågan

Marcus Raihle: Hur mycket fritid är jag beredd att sälja och hur mycket pengar behöver jag för att klara min fritid?

”Rättvisa löner i EU skyddar svensk modell”

”Rättvisa löner i EU skyddar svensk modell”

Ska man vara seriös i sitt försvar av den svenska modellen måste man också visa intresse för att bekämpa låglönekonkurrensen på EU:s arbetsmarknad, skriver Johan Danielsson (S).

Det gäller att vi håller ihop

Det är rätt enkelt. Vi måste vara många för att kunna påverka våra löner och villkor, skriver Per-Olof Sjöö.

”Stått över löneökning? – kräv en del av företaget”

”Stått över löneökning? – kräv en del av företaget”

Centrum för personalägande: Det är ett sätt för er som avstått löneökningar under pandemin att få ta del av framtida framgångar.”

Val 2022 Eftersnack om valresultatet

”Vi måste hitta det vi tror på”

”Vi måste hitta det vi tror på”

Vi har fått ett valresultat där många arbetare röstat emot sina egna intressen. I dagens känslodebatt saknar jag den ideologiska grunden, skriver Dan Strängby.

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

När få , om ens någon, upplevt fackliga kraftmätningar lockar låtsaslösningar – som fantasier om ett svenskare Sverige, skriver Volvoarbetaren Lars Henriksson.

Förloraren blir vinnare

Förloraren blir vinnare

Helle Klein: Ulf Kristerssons M förlorade stort men de ler för att regeringstaburetterna hägrar. Och nu har Sverige ett av västvärldens största högerextrema partier i regeringsmakten.

Kan valresultatet vara en välsignelse?

Kanske är det det som krävs, att Socialdemokraterna inte sitter vid makten utan får knyta näven i fickan och komma tillbaka starkare, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Den anständiga högerns haveri

Den anständiga högerns haveri

Det blev som väntat en valrysare och valvakan pågår än. När detta skrivs har 1500 valdistrikts röster räknats och det är ännu mycket jämnt. Den rödgröna sidan leder och skulle detta resultat stå sig när alla röster är räknade blir Magdalena Andersson ny statsminister. Det skulle då stämma överens med både TV4:s och SVTs vallokalsundersökningar. […]

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

Regeringens mål är tydligt: de nya jobben som klimatomställningen skapar ska hamna i Sverige, skriver utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) och IF Metalls ordförande Marie Nilsson.