Industriarbetarnas tidning

Fixar trycket

24 maj, 2022

Skrivet av

Ögonblicket.Klockan är 14.57 på Finess i Kisa.

Det händer inte ofta, men ibland måste teknikern Fredrik Larsson, 43 år, krypa in under fabrikens haklappsmaskin och justera lufttrycket. Maskinen tillverkar tiotusentals haklappar varje dag, till behövande inom främst vård- och äldreomsorgen.

Fredrik har arbetat här i ett tjugotal år. Först som maskinoperatör på Laminator II, en maskin som bland annat gör draglakan, och nu, sedan fem år som tekniker.

– Att byta inriktning var väldigt kul, säger han. Som tekniker är man nämligen mer fri i sin roll, då får man arbeta överallt på anläggningen.

Vilken är den viktigaste politiska frågan inför valet i höst, tycker du?

– Äldreomsorgen. Det är ju de äldre som banat väg för oss yngre, och då tycker jag att de ska ha det så bra som möjligt i livets slutskede. Det är ju så många gamla som sitter ensamma, hör man. Som sällan eller aldrig får besök.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.