Industriarbetarnas tidning

]DA-ANALYS[] Bemanningsfrågan arbetsgivarnas mardröm">

[]DA-ANALYS[] Bemanningsfrågan arbetsgivarnas mardröm

21 januari, 2010

Skrivet av

DA-ANALYS Först uppsagd, sedan inhyrd. En permanent lösning i syfte att öka flexibiliteten, motiverar företagen. Men vid tiden för Abu Garcia-domen sa arbetsgivarna någonting annat. De sa det domen sa: Att inhyrning är okej bara vid tillfällig arbetstopp.

Onsdagens Uppdrag granskning i SVT riktade ljuset på den fråga som håller på att bli en medial mardröm för arbetsgivarna.

Hur ska slaget om opinionen kunna vinnas om företag sparkar de anställda den ena dagen och hyr in dem nästa?

Ekonomin håller på att återhämta sig efter krisen. Tiotusentals förlorade sina jobb inom industrin, men de får inte tillbaka sina jobb. Många företag anlitar bemanningsföretag i stället.

Ofta åsidosätts rätten till återanställning som den uppsagde har i nio månader efter uppsägningen.

Många uppsagda kommer dessutom tillbaka till sina jobb som inhyrda, inte återanställda.

Detta blir en fråga för avtalsrörelsen – och valet. Arbetsmarkandsminister Sven Otto Littorin tyckte det var utmärkt att parterna skulle lösa frågan. Medan oppositionens Thomas Östros hotade med lagstiftning om inte frågan löses i de kommande avtalsförhandlingarna.

I tv-programmet såväl som i debatten hänvisas till den åtta år gamla Abu Garcia-domen i Arbetsdomstolen.

Hösten 2001 oktober hade Abu Garcia i Svängsta sagt upp 18 personer på grund av arbetsbrist. Under uppsägningstiden ökade plötsligt orderingången. Leveranser till USA hade kommit i retur eftersom det var fel på fiskerullarna.

Företaget hade ett behov av att öka bemanningen men bara tillfälligt. De uppsagda visstidsanställdes vid upprepade tillfällen. Men till slut ville inte fackklubben på företaget godkänna fler förlängningar av visstidsanställningarna.

I stället krävde facket att de anställda skulle återanställas. Företaget svarade då med att säga upp alla 18.

Dagen efter skulle de fortsätta på samma jobb – som inhyrda från bemanningsföretaget Adecco. Alla 18 vägrade att ta anställning i Adecco. Metall lade ett veto mot inhyrningen. Vilket företaget struntade i och hyrde in sju andra.

Därefter hamnade frågan i Arbetsdomstolen. Inför AD-förhandlingarna hämtade Metall bland annat stöd i en statlig utredning som utvärderat personaluthyrningen.

Utredningen ville inte ha något allmänt förbud mot att säga upp ena dagen och hyra in den andra. Men den sa samtidigt att facket har rätt att lägga veto mot ”långtidsinhyrning av personal” om företaget strax innan har sagt upp personal på grund av arbetsbrist. Att göra så är ”att betrakta som ett kringgående av lagen om anställningsskydd”, enligt utredningen.

Arbetsdomstolen dömde till arbetsgivarnas fördel. Företaget hade rätt att anlita inhyrd personal i stället för de uppsagda då det gällde en tillfällig arbetstopp.

När Dagens Arbete skrev om Abu Garcia-fallet 2002 var arbetsgivarna noga med att påpeka att det handlade om just inhyrning vid en tillfällig arbetstopp och inte som permanent lösning.

Men facket ansåg ändå att domen öppnade för att man kunde åsidosätta den uppsagdes rätt till återanställning, så som den garanteras i Lagen om anställningsskydd.

Då sa Anders Weihe på Teknikföretagen till Dagens Arbete att återanställningsrätten i Las inte alls hade luckrats upp i och med domen. Så här sa han:

– Det finns inga belägg för det. Återanställningsskyddet tar sikte på den situation där ett företag har haft en neddragning och får en längre permanent uppgång.

Alltså: rätt till inhyrning vid tillfälliga arbetstoppar. Men vid ”längre permanent uppgång” ska återanställningsrätten i Las gälla. Tyckte de då.

Sedan dess har mycket hänt. Med hänvisning till Abu Garcia-domen har företag ansett sig kunna säga upp ena dagen och hyra in den andra – utan att det rört sig om en tillfällig arbetstopp.

Och det tycks också som om många inom fackföreningsrörelsen levt i tron att Abu Garcia-domen verkligen gett grönt ljus till permanent inhyrning.

Men snart kanske klarhet bringas vad som gäller och inte gäller: mål A207. Ett omfattande mål som Arbetsdomstolen har att ta ställning till. 139 anställda sades upp vid Marabou i Upplands Väsby. Sedan anlitade arbetsgivaren ett bemanningsföretag. Bland de inhyrda fanns åtskilliga av de uppsagda.

Livsmedelarbetarförbundet har stämt arbetsgivaren på skadestånd i mångmiljonklassen och målet väntas tas upp i år. Den domen kommer att få betydligt större effekter på arbetsmarknaden än Abu Garcia.

Dessutom hamnar frågan i knät på politikerna. Riksdagen ska under våren anpassa ett EU-direktiv om personalinhyrning. En brännande fråga riksdagen därmed tvingas svara på är: vad är begränsad tid?

I onsdagens Uppdrag granskning gottade sig arbetsgivarnas representanter åt den flexibilitet som en tolkning av Abu Garcia-domen gett upphov till.

I avtalsrörelsen blir bemanningen en stridsfråga. En maktfråga som i likhet med andra maktfrågor inte kräver något av löneutrymmet. En maktfråga som facket anser sig ha opinionen med sig på.

Signalerna från arbetsplatserna är entydig. Irritationen sprider sig. SVT:s Uppdrag granskning bekräftade den bild många redan har.

Läs DA:s dokument om Abu Garcia-domen från 2002, där Anders Weihe uttalar sig.

Läs om Marabou-fallet på Livsmedelsarbetarnas tidning Mål och Medel

Du kanske också vill läsa…

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

Om vi inte åtminstone försöker använda fackets enda motmakt när grundläggande intressen hotas så kommer allt fler att ställa sig frågan varför de alls ska vara organiserade, skriver Volvoarbetaren och skribenten Lars Henriksson.

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemanningsanställda rök först när Volvo stängde. När produktionen drar igång igen står de sist i kön för att få tillbaka jobben. Än så länge är Joel Gustafsson och Mikael Olsson utan arbete.

Bemanningsföretag eller fackförening?

Bemanningsföretag eller fackförening?

”Om de lokala verkstadsklubbarna skall överleva i framtiden måste splittringen genom inhyrning stoppas”, skriver en bemanningsanställd industriarbetare.

Bemanningens pris

Bemanningens pris

För 20 år sedan var tanken att det skulle användas för att klara tillfälliga toppar. I dag har det blivit en permanent lösning, antalet bemanningsanställda har tiofaldigats. För många är det en väg in på arbetsmarknaden. Andra fastnar i en ­evighet av osäkra uppdrag. Som Antonio.

Bemanningens baksida

Bemanningens baksida

Gillar du att arbeta i högt tempo under extrema förhållanden? Bemannings­företag söker dig som är stark och snabb. Dagens Arbete och Handelsnytt granskar en bransch med rädda unga som blir av med jobbet när de slits ut.

Dags för GS-kongress

Dags för GS-kongress

Ska GS-facket HBTQ-certifieras? Bör taket på medlemsavgiften slopas? Och borde inte avdelningarna få mer av förbundets pengar? DA går igenom de viktigaste frågorna inför den kongress som pågår i Västerås i helgen.

”Ni saknar förankring i verkligheten”

”Det är som att se två visionärer måla varsin tavla föreställande någonting helt annat än vad det egentligen är”, skriver André Börvall på DA Debatt.

”LO-facken skjuter sig själva i foten”

”LO-facken skjuter sig själva i foten”

Facken skjuter sig själva i foten när de inte driver de bemanningsanställdas frågor hårdare, skriver André Börvall, före detta klubbordförande för Proffice i Helsingborg, angående nya bemanningsavtalet.

”Utan organisering blir det julafton året runt”

”Utan organisering blir det julafton året runt”

”För att kunna försvara vårt avtal måste det ges bättre möjligheter att organisera inhyrda. Annars chansar många företag på att komma undan med sämre villkor.” Johan Sandberg, ombudsman för IF Metall i Sydvästra Skåne.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.