Industriarbetarnas tidning

Olyckan blev en viktig påminnelse

29 september, 2014

ArbetsmiljöStora Enso i Skene är i toppklass på arbetsmiljö, ändå hade man i vintras ett tillbud som kunde ha blivit en dödsolycka. Det ruskade om alla på wellpappfabriken.

Knuff i baken räddade livet

  • I mars i år krånglade två buntar i palleteraren (bilden ovan till vänster), där färdiga platta wellpappkartonger paketeras till höga balar. De två anställda skulle ha tagit ur och med sig nyckeln till maskinen (bild ovan till höger) när de gick in och fixade felet. Den ene gick ut och återställde maskinen, då stängdes dörrarna och gav killen där inne en knuff i baken. Han skrek till innan den andre hann starta maskinen – vilket hade skickat ut ett antal stålgafflar i hög hastighet.

Frågan låter lite gullig, men är på blodigt allvar:

”Får jag ge dig ett säkerhetssamtal?”

Det finns tio skyddsombud på drygt 100 kollektivanställda här i Skene, men grundtanken är att alla ska ta ansvar för att säkerheten inte äventyras, arbetsmiljötänket ska genomsyra jobbet på golvet.

– Till exempel om du ser någon jobba med stansarna, med mycket vassa skär, utan de speciella skyddshandskarna ska du säga till, säger huvudskyddsombudet Anna Andersson.

Hon är också regionalt skyddsombud för GS avdelning 6 och ”blir mörkrädd ibland när hon besöker andra företag”.

– Jo, vi ligger nog långt framme, vi reagerar inte bara på tillbud utan försöker ligga steget före genom så kallade riskobservationer. Dessa skrivs in på intranätet, och lyfts därigenom direkt till företagsledningen.

– Och just nu är vi färd med att upprätta riskanalyser för alla våra maskiner, de ska leda till en åtgärdslista, säger Anna Andersson som till vardags blandar färger till flexotrycket på wellförpackningarna.

Trots de höga ambitionerna inträffade i vintras ett tillbud, som kunde ha dödat en anställd (se faktaruta ovan till höger). Företaget gjorde en utredning, slutsatsen blev:

– Den mänskliga faktorn, det var inget fel på maskinen, det var instruktionerna som inte följdes. Men vi fick alla upp ögonen för att man aldrig kan släppa taget om arbetsmiljön, och nu varnar vi ännu tydligare.

Produktionschefen Ingemar Hjalmarsson menar att god arbetsmiljö är god företagsekonomi.

– Utgångspunkten är rent mänsklig, folk ska gå hem i samma skick som de kom, men färre skador och lägre sjukfrånvaro ger också högre effektivitet. God arbetsmiljö underlättar rekrytering, dessutom ställer våra kunder krav på hur vi producerar deras varor.

Anna Andersson säger att företaget är bra på att ge resurser till fysiska och ergonomiska åtgärder – men:

– Just nu är mitt jobb mer åt det psykosociala, där tycker jag det brister. Det kan vara ständiga omorganisationer eller en alltmer slimmad produktion, som skapar stress, fler sjukdagar eller att folk slutar.

Här hettar det till lite.

– Om man förhåller sig professionellt till sitt jobb och engagerar sig i sin arbetsuppgift har vi generellt inte någon stressig arbetsmiljö, säger Ingemar Hjalmarsson.

– Där håller jag inte med. Det kan vara stressigt att lära sig en ny maskin, här krävs det bättre instruktioner, i dag är det mycket mun till mun. Det finns absolut en lyhördhet hos ledningen, men vi vill ännu mer, kontrar Anna Andersson.

Så får ni bättre arbetsmiljö

Anna Andersson, huvudskyddsombud, och Ingemar Hjalmarsson, produktionschef tipsar om hur man odlar ett effektivt arbetsmiljöarbete.

Förankra
Det funkar inte att vara polis, man måste prata med folk på golvet och övertyga om att produkterna inte är värda att man blir skadad på jobbet. Låt detta ta tid.

Förenkla
Inför användarvänliga och enkla system för säkerhetsrapportering och förbättringsförslag.

Skapa struktur
Det ska finnas befogenheter och krav i hela organisationen – risken är annars att det blir många protokoll och lite verkstad. Jobba enligt SAM, systematiskt arbetsmiljöarbete. Organisera er så att ni inte tappar bort viktiga frågor.

Satsa
Ge utbildning, delegering och resurser för ledare och företrädare för personalen, ta stöd av experter. Visst är det viktigt med en bra budget, men man kan också göra nytta med mindre pengar.

Du kanske också vill läsa…

140 i Hylte kan förlora jobbet

Stora Enso ska omorganisera och lägger då ner en tidningspappersmaskin i halländska Hylte.

”Lediga veckor kan jag vara med bandet”

Är det roligt att spela gitarr? Det ville Eki Kumpulainen ta reda på i sina tonår i Skutskär. Svaret ledde honom upp på scen och ut i världen med bandet Demonical.

Tommy kör som en borstbindare

Skogsarbetaren Tommy Halvardsson är på fritiden en av landets få borstbindare. Han berättar vad som krävs för att göra en ­borste. Och hur han hamnade här.

Sju industriföretag: så drogtestar vi vår personal

Hur företagen hanterar drogtester och om någon åker fast skiljer sig åt. DA frågade sju stora industriföretag om drogtester och rehabilitering.

Nya trähusfabriken ska ge 60 jobb

Trähusbyggandet har blomstrat i och med de senaste årens byggboom. Nu sjunker bostadsbyggandet, men träbranschen satsar. Snart startar nya fabriken i Långshyttan.

Perfekt eller defekt?

Klockan är 12.30 på Stora Enso i Fors.

Huvudskyddsombud Michael Gylfe och avdelningsordförande Markus Autio. Foto: David LundmarkHuvudskyddsombud Michael Gylfe och avdelningsordförande Markus Autio. Foto: David Lundmark

”Folk mår inte bra”

Hjulen går för fullt i den svenska massa- och pappersbranschen, men baksidan är ökad stress och oro. Få klagar över fysisk arbetsmiljö, men många hävdar att den psykosociala är ett allt större bekymmer. Vi for till Fors bruk utanför Avesta .

”Jag vill gå med i facket!”

Klockan är 12.04 på Stora Enso, Skutskär.

Riktigt bra. Så tycker Peter Danielsson och Börje Holmblad om yoga, som de testar för första gången under en träff i Falun. Foto: Karin Thoring

Maskinförare med fokus på bättre hälsa

DA möter tretton maskinförare som efter ett träningspass i Falun inte längre tycker att yoga är ”sånt där trams”. De ingår i Stora Ensos hälsosatsning, med pengar från Centralfonden. Alla vittnar om att små grejer kan göra storverk, som att byta kaffebrödet mot ett ägg.

Stora Enso tecknar avtal mot barnarbete

Efter skandaler i Pakistan och Brasilien kommer Stora Enso nu att teckna ett globalt avtal med fackliga organisationer mot bland annat barnarbete. ”Det känns som en seger”, kommenterar Pappers ordförande Matts Jutterström.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Marcus Bolin

Pappers: Kravet på 4 procent ligger fast

Trots lågkonjunktur och krisande tider för tidningspapper kommer Pappers fortsätta kräva fyraprocentiga lönepåslag för sina medlemmar.

Arbetsgivarna: Krympande kaka att fördela

Läge att ”besinna sig”, anser industrins chefsekonomer inför att de pausade löneförhandlingarna ska återupptas. Men facken kräver 3 procent från den 1 april.

”Våra beslut påverkar alla medlemmar”

Avtalsförhandlingarna drar snart i gång igen och Lizette Lindqvist är en av dem som har makt över resultatet.

”För många arbetare var det ingen hemester”

”Hemestern” är slut för alla som har så mycket pengar att det är exotiskt att inte resa utomlands. För oss andra börjar i stället kampen mot nollavtal och allt sämre anställningsskydd, skriver truckföraren Zara Biske.

IF Metall: Vår utgångspunkt är 3 procent

Industriarbetsgivarna har svårt att se något utrymme för höjda löner i höstens avtalsrörelse, men facket utgår fortfarande från sitt bud på 3 procents löneökningar.

Pontus Georgsson

Pappers: Slopa aktieutdelningarna

Företagen inom massa- och pappersindustrin bör avstå från aktieutdelningar. Det anser Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson som nu tecknat avtal om korttidsarbete med Industriarbetsgivarna.

LO och Svenskt Näringsliv: Förläng alla avtal

LO och Svenskt Näringsliv är överens. Nu uppmanar de alla fackförbund och arbetsgivarorganisationer att skjuta upp årets avtalsrörelse till hösten.

Industrin skjuter upp avtalsrörelsen

Facken inom industrin och arbetsgivarna säger ja till att skjuta fram avtalsrörelsen. Även Pappers förlänger avtalet. ”Vi befinner oss mitt i en pandemi. Det är inte läge att bråka om löner och villkor”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.