Industriarbetarnas tidning

”Jag är trött på att bli trampad på”

30 mars, 2015

Skrivet av

Annas visstidsanställning på bemanningsföretaget skulle snart gå över i fast jobb. När hennes chef fick veta att Anna var gravid blev hon i stället av med jobbet.
– Bristen på rättvisa får mig att vilja skrika högt.

”Jag fick veta att jag var gravid för ett år sedan ungefär. Jag blev jätteglad, men samtidigt väldigt orolig. Jag var inne på min andra visstidsanställning på ett bemanningsföretag och när den gick ut efter sommaren hade jag chans till fast anställning.

Magen dolde jag så länge jag kunde, jag jobbade, mådde bra och klarade att utföra mina arbetsuppgifter utan problem ända fram till semestern. Men när jag kom tillbaka var jag i sjätte månaden och det syntes ju.

Arbetsledaren på kundföretaget såg till att jag fick lättare arbetsuppgifter och jag fick höra att de var nöjda med mig och ville att jag skulle stanna kvar så länge som möjligt. Jag hade varit inhyrd där flera gånger under de senaste åren och har jobbat där ganska lång tid sammanlagt.

När min chef på bemanningsföretaget hörde att jag var gravid fick jag först veta att det inte var några problem, men bara några dagar senare berättade chefen att min visstidsanställning inte alls skulle bli en fast anställning. I stället fick jag gå, samtidigt som 20 andra fick fast anställning.

Först skyllde min chef på att facket inte ville ge mig fast anställning och jag blev jättearg. Men när jag ringde facket blev ombudsmannen lika förbannad. Han hade krävt av mitt bemanningsbolag att jag skulle få fast jobb, men de ville bli av med mig.

Min chef hade ljugit mig rakt i ansiktet. När jag ställde henne mot väggen hävdade hon i stället att kundföretaget som jag jobbade hos inte var nöjda, men när jag frågade min arbetsledare fick jag höra motsatsen. Han blev upprörd när han hörde att jag måste sluta, men företaget ville inte lägga sig i det här med bemanningen. De fick någon annan i stället för mig så det löste sig ju för dem.

Jag är inte den enda som har drabbats på det här sättet. En person fick inte förlängt på grund av hög frånvaro med vård av sjukt barn. En annan för att han inte kunde jobba tvåskift då hans fru redan gjorde det och de hade små barn. En kille var sjuk i fyra dagar och fick höra att han inte behövde komma tillbaka. En tjej fick gå på grund av frånvaro med vård av sjukt barn. Hon var dessutom gravid i samma månad som jag. Sammanträffande?

Jag fick hjälp av facket som drev mitt ärende, men vi gick med på en uppgörelse för min ombudsman trodde att det kunde bli svårt att bevisa att jag blivit nekad jobb på grund av graviditeten. Jag fick lön fram till den beräknade förlossningen och slapp åtminstone få min föräldrapenning sänkt.

Snart måste jag ut och leta jobb igen och det finns många industrier här omkring, men alla jobben finns på bemanningsföretag. Det går inte att få in en fot någonstans.

Bemanningsbranschen vill ha så arbetsför arbetskraft som möjligt. Minsta svaghet så tar de bort en. Min ilska över bristen på rättvisa inom bemanningsbranschen får mig att vilja skrika högt. Jag är så trött på att bli trampad på!”

Berättat för Marie Edholm.

Fotnot: Anna heter egentligen något annat.

En kommentar till “Jag är trött på att bli trampad på

  • Som f.d. Klubbordförande på Proffice i Helsingborg kan jag bara beklaga texten. Tyvärr så måste jag instämma att så är fallet. På Proffice i Helsingborg särbehandlas gravida kvinnor, de nekas lättare arbetsuppgifter, och det finns en stor marginell skillnad på kundföretagets könsfördelning och bemanningsföretaget. Ica har ca 25% kvinnliga lagerarbetare ( och jobbar aktivt med att få upp siffran) medans proffice Hade ca 5% innan vi påpeka att vi kan dra det till DO om den siffran inte höjs. Det har dessutom varit så att Proffice sett det som arbetsvägran om man inte kan trolla bort sina barn då de ringer. Låt mig kopiera in ett svar från en av konsultcheferna på Proffice ang diskrimineringslagarna, närmare bestämt § 5 i jämställdhetslagen.

    ”Det är varken facket eller konsulterna som har inflytande över företagets arbetsledning ( jag anser då ICA i det här fallet ) och ej heller rätt att leda och
    fördela arbetet vilket Proffice ansvarar för.
    Diskrimineringslagen kan vi totalt bortse ifrån för om vi sammanfattar hela detta är den inte alls intressant ur ett affärssynpunkt och ej heller den slutliga kunden vilket är DU.”

    Tydligare än såhär kan man inte få svaren från företaget.

Hur ser dina erfarenheter ut? Berätta här eller mejla reporten.

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Avtalsrörelsen från a till ö

Avtalsrörelsen från a till ö

Vad betyder lönepott, fredsplikt, reallön? Här är guiden för dig som är vilse i avtalsspråket. Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra. Från a till ö.

Klart med nytt bemanningsavtal

Bemanningsavtalet är klart. Ett treårigt avtal på 6,5 procent. Två nyheter är avsättningar till extrapension och en arbetsgrupp som ska se över arbetsmiljön.

LO-facken säger upp bemanningsavtal

(UPPDATERAD) LO-förbunden säger upp bemanningsavtalet, eftersom de bemanningsanställda inte erbjuds samma villkor som fast anställda.

Pappers kravlista är lång i år

Pappers kravlista är lång i år

Pappers kan tänka sig ett treårigt avtal, och därför är kravlistan extra lång i år: De rör kortare arbetspass och bättre ATK – men också systematiskt jämställdhetsarbete och kvalitetssäkrad företagshälsovård.

Nytt bemanningsavtal för 30 000 i LO

Det nya bemanningsavtalet inom LO-området är värt 2,2 procent och ger den anställde lön även för den tid han eller hon är tillgänglig utöver bokad tid.

Klart med nytt bemanningsavtal

En dag före utsatt tid har parterna kommit överens. Frågan om ersättning under tillgänglig tid lyftes ut till en arbetsgrupp.

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

Låglönesatsning, retroaktiva löner och arbetsskadeförsäkringen debatterades när IF Metalls avtalsråd skulle anta de nyligen tecknade avtalen.

Låglöne­satsningen, nu var vi där igen

Låglöne­satsningen, nu var vi där igen

LO har fått sin låglönesatsning men parterna är oense om vad den betyder, precis som för tre år sedan. Konflikt hotar. Hur kunde det bli så här – igen?, frågar sig Dagens Arbetes Anna Julius.

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

I helgen kunde fack och arbetsgivare till sist enas om ett nytt avtal för svensk industri. Det här innebär det för dig.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.