Industriarbetarnas tidning

”Jag är trött på att bli trampad på”

30 mars, 2015

Skrivet av

Annas visstidsanställning på bemanningsföretaget skulle snart gå över i fast jobb. När hennes chef fick veta att Anna var gravid blev hon i stället av med jobbet.
– Bristen på rättvisa får mig att vilja skrika högt.

”Jag fick veta att jag var gravid för ett år sedan ungefär. Jag blev jätteglad, men samtidigt väldigt orolig. Jag var inne på min andra visstidsanställning på ett bemanningsföretag och när den gick ut efter sommaren hade jag chans till fast anställning.

Magen dolde jag så länge jag kunde, jag jobbade, mådde bra och klarade att utföra mina arbetsuppgifter utan problem ända fram till semestern. Men när jag kom tillbaka var jag i sjätte månaden och det syntes ju.

Arbetsledaren på kundföretaget såg till att jag fick lättare arbetsuppgifter och jag fick höra att de var nöjda med mig och ville att jag skulle stanna kvar så länge som möjligt. Jag hade varit inhyrd där flera gånger under de senaste åren och har jobbat där ganska lång tid sammanlagt.

När min chef på bemanningsföretaget hörde att jag var gravid fick jag först veta att det inte var några problem, men bara några dagar senare berättade chefen att min visstidsanställning inte alls skulle bli en fast anställning. I stället fick jag gå, samtidigt som 20 andra fick fast anställning.

Först skyllde min chef på att facket inte ville ge mig fast anställning och jag blev jättearg. Men när jag ringde facket blev ombudsmannen lika förbannad. Han hade krävt av mitt bemanningsbolag att jag skulle få fast jobb, men de ville bli av med mig.

Min chef hade ljugit mig rakt i ansiktet. När jag ställde henne mot väggen hävdade hon i stället att kundföretaget som jag jobbade hos inte var nöjda, men när jag frågade min arbetsledare fick jag höra motsatsen. Han blev upprörd när han hörde att jag måste sluta, men företaget ville inte lägga sig i det här med bemanningen. De fick någon annan i stället för mig så det löste sig ju för dem.

Jag är inte den enda som har drabbats på det här sättet. En person fick inte förlängt på grund av hög frånvaro med vård av sjukt barn. En annan för att han inte kunde jobba tvåskift då hans fru redan gjorde det och de hade små barn. En kille var sjuk i fyra dagar och fick höra att han inte behövde komma tillbaka. En tjej fick gå på grund av frånvaro med vård av sjukt barn. Hon var dessutom gravid i samma månad som jag. Sammanträffande?

Jag fick hjälp av facket som drev mitt ärende, men vi gick med på en uppgörelse för min ombudsman trodde att det kunde bli svårt att bevisa att jag blivit nekad jobb på grund av graviditeten. Jag fick lön fram till den beräknade förlossningen och slapp åtminstone få min föräldrapenning sänkt.

Snart måste jag ut och leta jobb igen och det finns många industrier här omkring, men alla jobben finns på bemanningsföretag. Det går inte att få in en fot någonstans.

Bemanningsbranschen vill ha så arbetsför arbetskraft som möjligt. Minsta svaghet så tar de bort en. Min ilska över bristen på rättvisa inom bemanningsbranschen får mig att vilja skrika högt. Jag är så trött på att bli trampad på!”

Berättat för Marie Edholm.

Fotnot: Anna heter egentligen något annat.

En kommentar till “Jag är trött på att bli trampad på

  • Som f.d. Klubbordförande på Proffice i Helsingborg kan jag bara beklaga texten. Tyvärr så måste jag instämma att så är fallet. På Proffice i Helsingborg särbehandlas gravida kvinnor, de nekas lättare arbetsuppgifter, och det finns en stor marginell skillnad på kundföretagets könsfördelning och bemanningsföretaget. Ica har ca 25% kvinnliga lagerarbetare ( och jobbar aktivt med att få upp siffran) medans proffice Hade ca 5% innan vi påpeka att vi kan dra det till DO om den siffran inte höjs. Det har dessutom varit så att Proffice sett det som arbetsvägran om man inte kan trolla bort sina barn då de ringer. Låt mig kopiera in ett svar från en av konsultcheferna på Proffice ang diskrimineringslagarna, närmare bestämt § 5 i jämställdhetslagen.

    ”Det är varken facket eller konsulterna som har inflytande över företagets arbetsledning ( jag anser då ICA i det här fallet ) och ej heller rätt att leda och
    fördela arbetet vilket Proffice ansvarar för.
    Diskrimineringslagen kan vi totalt bortse ifrån för om vi sammanfattar hela detta är den inte alls intressant ur ett affärssynpunkt och ej heller den slutliga kunden vilket är DU.”

    Tydligare än såhär kan man inte få svaren från företaget.

Hur ser dina erfarenheter ut? Berätta här eller mejla reporten.

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Avtalsrörelsen från a till ö

Vad betyder lönepott, fredsplikt, reallön? Här är guiden för dig som är vilse i avtalsspråket. Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra. Från a till ö.

Klart med nytt bemanningsavtal

Bemanningsavtalet är klart. Ett treårigt avtal på 6,5 procent. Två nyheter är avsättningar till extrapension och en arbetsgrupp som ska se över arbetsmiljön.

LO-facken säger upp bemanningsavtal

(UPPDATERAD) LO-förbunden säger upp bemanningsavtalet, eftersom de bemanningsanställda inte erbjuds samma villkor som fast anställda.

Pappers kravlista är lång i år

Pappers kan tänka sig ett treårigt avtal, och därför är kravlistan extra lång i år: De rör kortare arbetspass och bättre ATK – men också systematiskt jämställdhetsarbete och kvalitetssäkrad företagshälsovård.

Nytt bemanningsavtal för 30 000 i LO

Det nya bemanningsavtalet inom LO-området är värt 2,2 procent och ger den anställde lön även för den tid han eller hon är tillgänglig utöver bokad tid.

Klart med nytt bemanningsavtal

En dag före utsatt tid har parterna kommit överens. Frågan om ersättning under tillgänglig tid lyftes ut till en arbetsgrupp.

Marcus Bolin

Pappers: Kravet på 4 procent ligger fast

Trots lågkonjunktur och krisande tider för tidningspapper kommer Pappers fortsätta kräva fyraprocentiga lönepåslag för sina medlemmar.

Arbetsgivarna: Krympande kaka att fördela

Läge att ”besinna sig”, anser industrins chefsekonomer inför att de pausade löneförhandlingarna ska återupptas. Men facken kräver 3 procent från den 1 april.

”Våra beslut påverkar alla medlemmar”

Avtalsförhandlingarna drar snart i gång igen och Lizette Lindqvist är en av dem som har makt över resultatet.

”För många arbetare var det ingen hemester”

”Hemestern” är slut för alla som har så mycket pengar att det är exotiskt att inte resa utomlands. För oss andra börjar i stället kampen mot nollavtal och allt sämre anställningsskydd, skriver truckföraren Zara Biske.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Pappers: Kravet på 4 procent ligger fast

Trots lågkonjunktur och krisande tider för tidningspapper kommer Pappers fortsätta kräva fyraprocentiga lönepåslag för sina medlemmar.

Arbetsgivarna: Krympande kaka att fördela

Läge att ”besinna sig”, anser industrins chefsekonomer inför att de pausade löneförhandlingarna ska återupptas. Men facken kräver 3 procent från den 1 april.

”Våra beslut påverkar alla medlemmar”

Avtalsförhandlingarna drar snart i gång igen och Lizette Lindqvist är en av dem som har makt över resultatet.

”För många arbetare var det ingen hemester”

”Hemestern” är slut för alla som har så mycket pengar att det är exotiskt att inte resa utomlands. För oss andra börjar i stället kampen mot nollavtal och allt sämre anställningsskydd, skriver truckföraren Zara Biske.

IF Metall: Vår utgångspunkt är 3 procent

Industriarbetsgivarna har svårt att se något utrymme för höjda löner i höstens avtalsrörelse, men facket utgår fortfarande från sitt bud på 3 procents löneökningar.

Pontus Georgsson

Pappers: Slopa aktieutdelningarna

Företagen inom massa- och pappersindustrin bör avstå från aktieutdelningar. Det anser Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson som nu tecknat avtal om korttidsarbete med Industriarbetsgivarna.

LO och Svenskt Näringsliv: Förläng alla avtal

LO och Svenskt Näringsliv är överens. Nu uppmanar de alla fackförbund och arbetsgivarorganisationer att skjuta upp årets avtalsrörelse till hösten.

Industrin skjuter upp avtalsrörelsen

Facken inom industrin och arbetsgivarna säger ja till att skjuta fram avtalsrörelsen. Även Pappers förlänger avtalet. ”Vi befinner oss mitt i en pandemi. Det är inte läge att bråka om löner och villkor”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Arbetsrätt Striden om las

”Använd strejken mot försämringarna som föreslås”

Det finns ingen anledning att sätta sig vid ett förhandlingsbord där försämringar kommer att bli vägledande, skriver sex tidigare förtroendevalda inom IF Metall.

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

En stark industri kräver yrkesskickliga industriarbetare med uppdaterade kunskaper och trygga jobb, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

Om vi inte åtminstone försöker använda fackets enda motmakt när grundläggande intressen hotas så kommer allt fler att ställa sig frågan varför de alls ska vara organiserade, skriver Volvoarbetaren och skribenten Lars Henriksson.

LO-förbunden eniga: Las-förhandlingarna återupptas

På ett extrainsatt representantskap på fredagen beslutades att förhandlingarna om las, lagen om anställningsskydd, ska fortsätta.

Pappers vill ha en ”tredje väg” i las-förhandlingarna

Pappers planerar att säga nej till fortsatta förhandlingar om anställningstryggheten. I stället föreslår förbundet en ”tredje väg” – att föra in frågan i avtalsrörelsen.

Industriarbetsgivarna: Vi ska inte förhandla utifrån politikernas förslag

Mer fokus på kompetens än turordning. Det hoppas Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf blir resultatet när parterna de närmaste månaderna ska förhandla om anställningsskyddet.

Öppnare förhandlingar ska lösa vårens LO-kaos

En rejäl omstart, mer insyn och inflytande och några röda linjer som inte får korsas – så hoppas LO läka ihop sprickan som uppstått under diskussionerna om arbetsrätten.

Kom två minuter för sent – fick inte jobba kvar på Textilia

Nebije kom några minuter för sent vid två tillfällen. Det räckte för att inte få ett nytt kontrakt på Textilia i Rimbo. Där är en tredjedel av arbetsstyrkan visstidsanställd – en otrygghet som tär.