Industriarbetarnas tidning

”Det är tack vare Volvo vi har ett hus”

31 mars, 2016

Olofström blickar framåt. Satsningarna har gett en halv miljon sålda bilar, stora vinster och tusentals nya jobb. När den största arbetsgivaren gasar känns det i hela Olofström.

Volvo Sverige

Volvo i Olofström: Tillverkning av karossdetaljer. Totalt 1 900 anställda Inom IF Metalls avtalsområde. Under 2015 ökade bemanningen med 300, 225 av dessa fick direkt en anställning.
Volvo i Torslanda: Karosstillverkning, måleri och montering. 4 700 anställda inom IF Metalls område (630 inhyrda). Under 2015 ökade antalet anställda med 1 800, mycket på grund av införandet av ett tredj­e skift.

Volvo i Skövde: Tillverkning av motorer. Under 2015 såldes Flobyfabriken till Amtek vilket gjorde att bemanningen på Volvo i Skövde krympte. Alla anställda på fabriken erbjöds fortsatt anställning.1 500 är anställda inom IF Metalls avtalsområde.

1981 gjordes karossdetaljer till Volvo 240 i Olofström och Björn Ohlsson frågade om jobb. Rekryteraren sa först nej, men innan Björn hann vända kom en fortsättning:
– Eller, du har inte funderat på att byta klubb?
Rekryteraren visade sig även vara ordförande för ett division-4-lag och kände till Björn. Den unge fotbollsspelaren bytte lag och fick börja på pressverket.
Mycket har hänt sedan dess. Björn Ohlsson har slutat med fotbollen och blivit klubbordförande för IF Metall. För Volvo har det gått både upp och ned och Olofström har fått följa med i svängarna.
Men nu känns det bättre än på länge. 2015 nådde Volvo för första gången drömgränsen på en halv miljon sålda bilar. I Olofström stiger stämningen i takt med försäljningssiffrorna. Omkring 225 personer nyanställdes förra året. Och nyligen kom besked om att 150 visstidare erbjudits tillsvidareanställning.
David Biske, som håller i introduktionen för nyanställda varannan vecka, märkte i kalendern att Volvo fick upp farten ordentligt under förra året.
– När det var som mest hektiskt blev det varje vecka i stället. På fredagen kunde jag få besked om att det skulle bli sju stycken på introduktionen, men när det var måndag och klockan slog tre var det oftast fler. Som mest tror jag att vi var 22 personer.

För Niklas Karlsson, en 24-årig verktygsfilare, har Volvos fram­gångar betytt mycket. Efter att ha fått visstiden hos en underleverantör förlängd flera gånger blev kontraktet med Volvo en glad överraskning. Tillsvidareanställning direkt. Det öppnade dörrar. Långt ifrån alla i hans ålder har ens flyttat hemifrån.
– Det är tack vare Volvo vi har ett hus nu. Det gick ju inte att få innan, säger Niklas.
Sophie Tjärnberg Gustafsson, som har jobbat på Volvo i fyra år och är även ordförande för verkstadsklubbens ungdomskommitté. Hon kan bidra med perspektiv:
– Attityden här har förändrats, när folk blir tryggare blir de även gladare. Det känns som att det är mer positivt där ute nu.

Även för Sabina Prag, 19, har Volvos framgångar gjort skillnad. Efter åtta månader som inhyrd via Lernia erbjöds hon, precis som flera andra vid laserskärningen, nyligen en visstidsanställning.
– Målsättningen är att du ska vara inhyrd i max ett år innan du blir visstidsanställd på företaget. Visstidsanställd är du som mest i 18 månader innan du med automatik tillsvidareanställs. Och en visstidsanställd åker aldrig ut så länge vi har inhyrda, så här känner vi inte igen oss i att den sortens anställningar skulle vara otrygga, säger Björn Ohlsson.
– Det är lätt att spotta i medvind, säger han. Går företaget bra är det enklare att ställa krav.
Nu siktar Volvo mot 800 000 sålda bilar och på vissa ställen har det blivit svårt att hitta folk med rätt kompetens.
Rekryterare får lägga lagtillhörigheter åt sidan för att kunna anställa.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

Det är knappast solidariskt att sluta ett avtal med arbetsgivarna efter att man tillsammans med resten av LO-förbunden sagt nej, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

”Det handlar om facklig solidaritet”

”Det handlar om facklig solidaritet”

Sammantaget stärks faktiskt anställningstryggheten jämfört med i dag, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Så kan du påverkas av las-uppgörelsen

Så kan du påverkas av las-uppgörelsen

I höstas kom arbetsgivare och vissa fackförbund överens om vilka nya regler de vill ha för anställningstryggheten. DA reder ut vad förändringarna skulle innebära för dig.

Slutspurt i förhandlingarna som avgör din trygghet

Slutspurt i förhandlingarna som avgör din trygghet

Imorgon ska parterna vara färdiga med förhandlingarna som kan avgöra framtiden för svensk arbetsmarknad. Vi reder ut vad ett förändrat anställningsskydd kan betyda för dig som anställd.

Vägen mot en förändrad las

Vägen mot en förändrad las

Lagen om anställningsskydd ska ändras. Frågan är om det blir politikerna eller fack och arbetsgivare som får bestämma hur.

Så ser ditt anställningsskydd ut

Så ser ditt anställningsskydd ut

Så ser anställningstryggheten ut i dag för visstidare, för inhyrda – och för den som chefen tycker är besvärlig. Här är förändringarna som politiker, fack och arbetsgivare vill se.

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

Jag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemanningsanställda rök först när Volvo stängde. När produktionen drar igång igen står de sist i kön för att få tillbaka jobben. Än så länge är Joel Gustafsson och Mikael Olsson utan arbete.

”Risk att arbetsgivaren får säga upp allt för fritt”

”Risk att arbetsgivaren får säga upp allt för fritt”

Nuvarande turordningsregler har brister, men det finns inga skäl för facken att gå med på åtgärder som försvagar arbetstagarna, skriver Carl Melin på den TCO-ägda tankesmedjan Futurion.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Hon startar en minnesfond för anhöriga

Christina Anderssons son Robin fastnade i en maskin och dog på jobbet. Nu startar hon en minnesfond för att hedra sonen och hjälpa andra anhöriga ekonomiskt.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

”Det behövs mer pengar till rättsväsendet”

Saila Quicklund (M): Det behövs mer resurser till berörda myndigheter och att preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott förlängs.

”Arbets­platserna ser inte ut som när lagarna skrevs”

Lagstiftaren och domstolarna behöver lära sig om den förändring som skett på arbetsmarknaden, skriver åklagaren Christer B Jarlås.

Så löser Norge brotten på halva tiden

Norge har klart kortare utredningstider vid arbetsmiljöbrott än Sverige. Hur vi jobbar kan kanske därför ses som förslag på förbättringar hos er, skriver norska domaren Rune Bård Hansen.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Las-uppgörelsen

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

När IF Metall gjorde upp med arbetsgivarna om anställningsskyddet var det inget svek, utan solidaritet med dem som har det sämst, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.