Industriarbetarnas tidning

”Inte utan att man blir lite småhungrig”

2 maj, 2016

Skrivet av

Kaj Persson, operatör, Signtronic, Årjäng:

Skyltar både ute och inne

Signtronic tillverkar skyltar både för yttre fasader och för inomhus. Företaget startade 1969 som Lorentzons Neon och har ett 30-tal anställda. Tillverkningen finns i Årjäng och Jönköping där också huvudkontoret ligger.

”Jag började här för 28 år sedan att tillverka skyltar. Då hette företaget Logoform och det är väl så man fortfarande säger i Årjäng. Vi var 120 anställda som flest, nu är vi fyra. Men det går bra, vi har fullt upp och en hel del stora kunder som vi gör skyltar åt: Scania, Burger King, Apoteket, Telia, Esab. Och så Sibylla förstås. Inte utan att man blir lite småhungrig när man jobbar.

Först gör vi en screening så att plasten får de rätta färgerna. Sedan vakuumformar vi plasten till den form den ska ha. Ett moment som är rätt så varmt, värmeelementet ska hålla en 148 grader. Ett bra jobb tycker jag nog, självständigt och omväxlande. Vi fyra som är här i Årjäng har jobbat ihop länge och kan hela processen utan och innan.”

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Pressar yxhuvuden

Pressar yxhuvuden

Ögonblicket. Klockan är 11.38 på Hults bruk. Noggrannhet. Smeden Marcus Israelsson håller om sin vänstra axel med högerhanden. Han masserar sig själv när han väntar på att den rektangulära stålbiten som ska bli ett yxhuvud värms med induktion till 1 200 grader. Bakom honom väntar pressen på att få börja jobba med stålämnet. När det är […]

Kost, logi – och jobb

Kost, logi – och jobb

Folkets hus i Skönsberg, Sundsvall 1951. Urhi Karlsson får sig en tallrik spenatsoppa serverad av Helga Rödén.

Flaskbottnar och fingeravtryck

Flaskbottnar och fingeravtryck

Klockan är 11.36 på Gotlands gummifabrik.

Finfint till bordet

Finfint till bordet

Ögonblicket Klockan är 12.58 på Klippans bruk. Genom lagret på Klippans logistikavdelning transporterar truckföraren Gunilla Turesson tonvis med färgat servettpapper. Rött, gult, blått, ja i alla tänkbara färger och nyanser. Vid lastkajen väntar lastbilar som sedan kör papperet vidare till andra företag, mestadels i övriga Europa, där det sedan skärs ut och konverteras till färdiga […]

Fotografierna jag aldrig slänger

Fotografierna jag aldrig slänger

Usla och suddiga, det spelar ingen roll. Förr sparade man på bilderna. DA:s Pontus Ohlin öppnar sitt gamla fotoalbum.

En djungel där ute

En djungel där ute

Fotografen Helge Skodvin hittar oäkta djur mitt ibland oss.

De fixade tändstickorna

De fixade tändstickorna

Tändstickor hade alla på den här tiden Och på Vänersborgs Tändsticksfabrik visste arbetarna hur stora stockar asp skulle göras om till små små stickor.

När världen stängde

När världen stängde

Fotografen Joakim Eneroth betraktar coronakrisen på sitt eget vis.

45 år med pipan

45 år med pipan

Klockan är 14.42 på Reijmyre glasbruk.

Skift med tangenter

Skift med tangenter

I den gamla ”Halda-fabriken”, strax intill Mörrums­ån, började man tillverka skrivmaskiner redan 1896. 1959 exporterade man till långt över hundra länder.