Industriarbetarnas tidning

Flyttkarusellen pågår för fullt

18 augusti, 2016

Skrivet av

Jobb försvinner utomlands – jobb flyttar tillbaka till Sverige. Två motsatta trender pågår samtidigt i den svenska industrin. I Aneby och Säffle försöker man nu hindra att arbetstillfällen försvinner till Östeuropa.

Återflytten av industrijobb ökar. Men det är fortfarande fler jobb som försvinner utomlands. Var de hamnar handlar ofta om två saker: Närhet till kunderna och tillgången på utbildad arbetskraft.

Lönens storlek då?  Den var viktigare förr. Nu stiger lönerna snabbt i låglöneländerna och gapet till höglöneländerna minskar. Dessutom automatiseras produktionen och då minskar lönernas betydelse för den totala kostnaden.

Men just lönernas storlek är det som tycks stänga Anebyfabriken.

Hags i Aneby tillverkar utrustning för utelekplatser. Det mesta säljs i Sverige och resten av Norden. Produktionen ligger alltså nära kunderna. Nu vill ägarna flytta den till Polen.

Hags tillhör den amerikanska koncernen Play Power som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Littlejohn & Co. Ägarna har satt press på Play Power att leverera högre vinster. I jakten på ökad avkastning gavs en konsultbyrå uppdraget att jämföra lönekostnaden i Aneby med Polen.

Resultatet var givet. De polska lönerna släpar fortfarande efter de svenska. Därför vill Play Power nu lägga ner fabriken i Aneby och flytta verksamheten till Polen. Trots att den svenska enheten visat stabila och höga vinster.

Uppdraget var att bara jämföra arbetskraftskostnaden. Inte kostnaderna för logistik – alltså transporter, lagerhållning, hantering, orderbehandling, IT, dokumentation, planering osv. Just den typ av kostnader som brukar bli oförutsett mycket högre än väntat när verksamhet flyttat utomlands.

Att dra sig bort från huvudmarknaden svär också mot den gängse lokaliseringslogiken. För företagen har det blivit allt viktigare att befinna sig nära kunderna för att fånga upp nya önskemål eller att snabbt kunna rätta till eventuella brister i kvalitén. Att snabbt kunna leverera och till rätt kvalité är några av de viktigaste ledstjärnorna för företagen.

För CCI i Säffle, som varslade 110 personer häromdagen, är det annorlunda. Marknaden för de stora ventilerna är global och företaget har två produktionsorter, den andra ligger i tjeckiska Brno.

Säfflefabriken har redan varit nedlagd en gång tidigare, för fem år sedan. Men bara på papperet. Den engelska koncernen fick en ny ledning som då drog tillbaka beslutet. En hög chef därifrån kom till Säffle, samlade  personalen i matsalen och bad om ursäkt.

I bägge fallen heter det att vissa funktioner – som utveckling – ska vara kvar i Aneby respektive Säffle.  Undersökningar – av bland annat Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi vid högskolan i Gävle – visar att utvecklingsarbetet mår bäst av att befinna sig nära tillverkningen. Utveckling och produktion korsbefruktar varandra. Inte långt från Säffle ligger Åmål där Nilfisk hade tillverkning av industridammsugare tills för en tio år sedan. Ett par hundra industrijobb flyttades, men utvecklingsavdelningen skulle vara kvar. Några år senare var den också borta.

Nu på tisdag börjar förhandlingarna på CCI i Säffle, dagen därpå informeras personalen på Hags i Aneby om löntagarkonsultens rapport om de företagsekonomiska grunderna för att flytta tillverkningen.  Men MBL-förhandlingar är en sak. Besluten tas långt från värmländska och småländska verkstadsgolv.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Nedläggningen av Esabs svetstrådstillverkning i Sandviken ligger fast. Men ett nytt avtal ger bland annat de 35 anställda uppemot dubbel lön fram till årsskiftet, när tillverkningen flyttas till Tjeckien.

Uppsagda till olika pris

Uppsagda till olika pris

Lars-Inge sägs upp från Volvo Bussar i Säffle. Där får de anställda i snitt 10 000 i extra omställningsstöd. Eva förlorade jobbet när Ericsson stängde Gävlefabriken. Där fick arbetarna i snitt 300 000 kronor var i avgångsvederlag. Inget tvingar företag som lägger ned att betala sina anställda en enda krona extra. Facken kan bara vädja.

Säffle blickar framåt

Säffle blickar framåt

Nordic Paper Säffle är ett typisk mittenbruk i lönestatistiken. – Lönerna är lite för dåliga. Vi jobbar ändå kvällar, helger och nätter, säger maskinoperatören Jan Lindgren.

Svanskogs bruk läggs ner

Svanskogs bruk läggs ner

Svanskogs bruk i Värmland – som tillverkar hälften av världens ölunderlägg – ska läggas ned. ”Det känns väldigt dystert”, säger Pappers avdelningsordförande Peter Wikström.

Får han sitta med vid förhandling?

Är det okej att klubbordföranden även sitter med när hans egen lön förhandlas? Juristen Henric Ask reder ut.

Kan jag ta ut semesterdagarna i pengar?

Finns det stöd i semesterlagen för att man måste ta ut dagarna i ledighet? Juristen Henric Ask reder ut.

Avtalet i hamn – i ett svårt läge

Avtalet i hamn – i ett svårt läge

Att det trots allt blev en reallöneökning ser jag som ett styrkebesked för svenska modellen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Får jag ta ut lön från mitt bolag?

Permittering Jag har en anställning på 100 procent på ett företag, men är permitterad 60 procent just nu. Jag är även delägare i ett aktiebolag och undrar om det är okej att ta ut lön ur bolaget utan att avsluta permitteringen? Korttidsarbete innebär att du är arbetsbefriad från ditt ordinarie arbete under viss del av […]

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

I helgen kunde fack och arbetsgivare till sist enas om ett nytt avtal för svensk industri. Det här innebär det för dig.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

Hon startar en minnesfond för anhöriga

Christina Anderssons son Robin fastnade i en maskin och dog på jobbet. Nu startar hon en minnesfond för att hedra sonen och hjälpa andra anhöriga ekonomiskt.

”Det behövs mer pengar till rättsväsendet”

Saila Quicklund (M): Det behövs mer resurser till berörda myndigheter och att preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott förlängs.

”Arbets­platserna ser inte ut som när lagarna skrevs”

Lagstiftaren och domstolarna behöver lära sig om den förändring som skett på arbetsmarknaden, skriver åklagaren Christer B Jarlås.

Så löser Norge brotten på halva tiden

Norge har klart kortare utredningstider vid arbetsmiljöbrott än Sverige. Hur vi jobbar kan kanske därför ses som förslag på förbättringar hos er, skriver norska domaren Rune Bård Hansen.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Las-uppgörelsen

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

När IF Metall gjorde upp med arbetsgivarna om anställningsskyddet var det inget svek, utan solidaritet med dem som har det sämst, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.