Industriarbetarnas tidning

Flyttkarusellen pågår för fullt

18 augusti, 2016

Skrivet av

Jobb försvinner utomlands – jobb flyttar tillbaka till Sverige. Två motsatta trender pågår samtidigt i den svenska industrin. I Aneby och Säffle försöker man nu hindra att arbetstillfällen försvinner till Östeuropa.

Återflytten av industrijobb ökar. Men det är fortfarande fler jobb som försvinner utomlands. Var de hamnar handlar ofta om två saker: Närhet till kunderna och tillgången på utbildad arbetskraft.

Lönens storlek då?  Den var viktigare förr. Nu stiger lönerna snabbt i låglöneländerna och gapet till höglöneländerna minskar. Dessutom automatiseras produktionen och då minskar lönernas betydelse för den totala kostnaden.

Men just lönernas storlek är det som tycks stänga Anebyfabriken.

Hags i Aneby tillverkar utrustning för utelekplatser. Det mesta säljs i Sverige och resten av Norden. Produktionen ligger alltså nära kunderna. Nu vill ägarna flytta den till Polen.

Hags tillhör den amerikanska koncernen Play Power som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Littlejohn & Co. Ägarna har satt press på Play Power att leverera högre vinster. I jakten på ökad avkastning gavs en konsultbyrå uppdraget att jämföra lönekostnaden i Aneby med Polen.

Resultatet var givet. De polska lönerna släpar fortfarande efter de svenska. Därför vill Play Power nu lägga ner fabriken i Aneby och flytta verksamheten till Polen. Trots att den svenska enheten visat stabila och höga vinster.

Uppdraget var att bara jämföra arbetskraftskostnaden. Inte kostnaderna för logistik – alltså transporter, lagerhållning, hantering, orderbehandling, IT, dokumentation, planering osv. Just den typ av kostnader som brukar bli oförutsett mycket högre än väntat när verksamhet flyttat utomlands.

Att dra sig bort från huvudmarknaden svär också mot den gängse lokaliseringslogiken. För företagen har det blivit allt viktigare att befinna sig nära kunderna för att fånga upp nya önskemål eller att snabbt kunna rätta till eventuella brister i kvalitén. Att snabbt kunna leverera och till rätt kvalité är några av de viktigaste ledstjärnorna för företagen.

För CCI i Säffle, som varslade 110 personer häromdagen, är det annorlunda. Marknaden för de stora ventilerna är global och företaget har två produktionsorter, den andra ligger i tjeckiska Brno.

Säfflefabriken har redan varit nedlagd en gång tidigare, för fem år sedan. Men bara på papperet. Den engelska koncernen fick en ny ledning som då drog tillbaka beslutet. En hög chef därifrån kom till Säffle, samlade  personalen i matsalen och bad om ursäkt.

I bägge fallen heter det att vissa funktioner – som utveckling – ska vara kvar i Aneby respektive Säffle.  Undersökningar – av bland annat Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi vid högskolan i Gävle – visar att utvecklingsarbetet mår bäst av att befinna sig nära tillverkningen. Utveckling och produktion korsbefruktar varandra. Inte långt från Säffle ligger Åmål där Nilfisk hade tillverkning av industridammsugare tills för en tio år sedan. Ett par hundra industrijobb flyttades, men utvecklingsavdelningen skulle vara kvar. Några år senare var den också borta.

Nu på tisdag börjar förhandlingarna på CCI i Säffle, dagen därpå informeras personalen på Hags i Aneby om löntagarkonsultens rapport om de företagsekonomiska grunderna för att flytta tillverkningen.  Men MBL-förhandlingar är en sak. Besluten tas långt från värmländska och småländska verkstadsgolv.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Nedläggningen av Esabs svetstrådstillverkning i Sandviken ligger fast. Men ett nytt avtal ger bland annat de 35 anställda uppemot dubbel lön fram till årsskiftet, när tillverkningen flyttas till Tjeckien.

Uppsagda till olika pris

Uppsagda till olika pris

Lars-Inge sägs upp från Volvo Bussar i Säffle. Där får de anställda i snitt 10 000 i extra omställningsstöd. Eva förlorade jobbet när Ericsson stängde Gävlefabriken. Där fick arbetarna i snitt 300 000 kronor var i avgångsvederlag. Inget tvingar företag som lägger ned att betala sina anställda en enda krona extra. Facken kan bara vädja.

Säffle blickar framåt

Säffle blickar framåt

Nordic Paper Säffle är ett typisk mittenbruk i lönestatistiken. – Lönerna är lite för dåliga. Vi jobbar ändå kvällar, helger och nätter, säger maskinoperatören Jan Lindgren.

Deromes husfabrik i Skellefteå läggs ner

Det är anläggningen i Renholmen som i augusti kommer att upphöra. De 30 anställda på golvet har varslats om uppsägning.

Pappers- och massaproduktionen läggs ner i Kvarnsveden

Pappers- och massaproduktionen läggs ner i Kvarnsveden

”En kalldusch för oss alla!” säger samordnande huvudskyddsombudet Jan Grundelius. 440 anställda på Kvarnsveden berörs.

Irritation över Holmens extra utdelning

Irritation över Holmens extra utdelning

En halv miljard i extra utdelning ska kompensera aktieägarna för förra årets halverade utdelning. Samtidigt blir de anställda utan kompensation för uteblivna löneökningar 2020.

Oro och sorg när fabriken flyttar

Oro och sorg när fabriken flyttar

En hel ort sörjer när Marbodalkök flyttar produktionen från Tidaholm till Jönköping.

Bonusmiljonerna berör inte bara några chefer

Bonusmiljonerna berör inte bara några chefer

117 miljoner kronor extra till Volvocheferna. En liten del av helheten, men en stor fråga för ett företag som vill gå i takt med tiden, skriver Harald Gatu.

Individuella löner – då lyftes kvinnorna

Individuella löner – då lyftes kvinnorna

Först var facket skeptiskt.
Men utvecklingen mot individuella löner på Uponor har ökat löneglidningen och kvinnorna har gynnats.

”Stått över löneökning? – kräv en del av företaget”

”Stått över löneökning? – kräv en del av företaget”

Centrum för personalägande: Det är ett sätt för er som avstått löneökningar under pandemin att få ta del av framtida framgångar.”

Sjuka Samhall

Samhall får i år 6,6 miljarder kronor från staten för att utveckla människor med funktionsnedsättningar. De väljer medarbetare som klarar det hårda arbetet ute hos kunderna. Andra sorteras bort. Unga funktionshindrade hamnar utanför arbetslivet.

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Statskontoret slog larm för flera år sedan – fel personer slussas till Samhall. Men ingenting har hänt. Unga med funktionsnedsättning hamnar utanför arbetslivet.
De sociala företagen som tar emot människor med svåra funktionshinder har svårt att klara konkurrensen med statliga Samhall.

”Jag dög inte åt Samhall”

Hos Anna Ytell i Hudiksvall jobbar människor som sorterats bort. Ingen av dem har ens fått frågan om att få komma till Samhall.

Arbetsförmedlare: Samhall ska i princip ha friska människor

Arbetsförmedlare vittnar om att Samhall styr, mer än vad det statliga bolaget självt hävdar.
”Många inskrivna är överhuvudtaget inte aktuella för Samhall, för Samhall tar inte emot dem”, säger en arbetsförmedlare.

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Underbemanning tär på Samhalls personal

Samhall i Karlstad har varit framgångsrikt att vinna kunder. Men personalen räcker inte till. Varje morgon träffas driftledarna för att få ihop folk till alla uppdragen. ”Vi bara kör”, säger Robert Hallstensson.

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar ­äldreboenden, mat­affärer och gym. Utan skydd. De trängs på bussar och i små fikarum. Samhalls städare glömdes bort under pandemin.

Dags att agera, närings­ministern

Helle Klein: ”Det sociala företaget blev ett vinstjagande bemanningsbolag som förstör både människor och marknad.”

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Kultur & Fritid

”Vi hoppar av glädje när det går bra”

”Vi hoppar av glädje när det går bra”

För drygt 20 år sedan steg Ástrádur ”Asti” Grétarsson ur fiskebåten, lämnade Island och följde med kärleken till Borlänge – och blev en engagerad bågskytt.

”Jag gillar det naturliga”

”Jag gillar det naturliga”

Profilen. När hon var barn ritade Ebba Ohlsson alltid hästar. Som sjuåring började hon på ridskola. När hon köpte sin häst, Nicci, var det självklart för henne att följa sin egen filosofi. Här berättar hon om … Hur chefens hjälp gjorde susen Jag har alltid drömt om en egen häst. Innan hade jag ridit på […]

Jämlikheten som försvann

Jämlikheten som försvann

Bilden av Sverige som ett unikt jämlikt land lever kvar trots att vi i dag har lika djupa klassklyftor som på 1940-talet. Den nyutgivna antologin Klass i Sverige sticker hål på en föråldrad självbild.

Mattias Alkberg vägrar göra det förväntade

Mattias Alkberg vägrar göra det förväntade

Mattias Alkberg har gjort kompromisslös pop, skrivit dikter om att önska sina barn döda, kallat Moderaterna för skadedjur och bett grammisjuryn behålla sin skit. Inget var särskilt lönsamt.

Du sköna nya spelvärld

Du sköna nya spelvärld

Banbrytande ljussättning och nästan obefintliga laddningstider kan förändra hur tv-spel ser ut och fungerar. Förhoppningarna efter att Xbox Series X och Playstation 5 lanserades i november är stora.

Frihet på fyra hjul

Frihet på fyra hjul

Fotografen Benjamin Nørskov reser tusen mil för att fånga epa-kulturen.

”Älskade mamma kallar jag den”

”Älskade mamma kallar jag den”

Pappersarbetaren Rainer Paakkinen fortsätter teckna, ge ut böcker, och har tagit sitt livs första högskolepoäng.

Kampen för liv

Kampen för liv

Nora Lorek och Maria Loewen skildrar barnmorskornas arbete i Bangladesh.