Industriarbetarnas tidning

Nytt hopp för Faneramis anställda

6 september, 2016

Fanerföretaget Fanerami i Tranås gick i konkurs i våras och köptes upp av skånska Glimakra of Sweden. Alla anställda blev uppsagda men mycket tyder på att de får behålla jobben.

– Jag kan säga, utan att föregripa MBL-förhandlingen, att vi tror att de allra flesta får vara kvar i företaget, säger Glimakras vd Ronny Englund till Dagens Arbete.
Under tisdagen är han till Tranås för att träffa Faneramis anställda och ledning. Enligt honom har ett par stora kunder redan meddelat att de gärna vill fortsätta samarbetet med Fanerami och det säkrar en stor del av produktionen.
– Konkursen av Fanerami passade perfekt i tiden med vår vilja att expandera. Vi vill ha en möbelproduktion i Sverige och vi tror att vi nu kan göra det kostnadseffektivt eftersom vi får bra synergieffekter, säger Ronny Englund.

Fanerami är ett anrikt familjeföretag med rötter i Mjölby, som har haft det svårt under 2010-talet. I juni 2013 gick bolaget i konkurs och det ledde till att dåvarande vd, Christian Dahlström, och hans far köpte det. De nya ägarna tyckte att en omorganisation behövdes för att få ett bättre flöde och en smidigare logistiklösning.
Sommaren 2015 påbörjade man därför flytten av bolagets två produktionsenheter till en tom industrilokal i Tranås, som tidigare använts av Stiga för tillverkning av gräsklippare.
Men flytten av en av enheterna drog ut på tiden och det tillkom en hel del extrakostnader som ägarna inte hade räknat med.
– Det blev mycket dyrare och det tog sex månader längre tid än vi hade planerat, säger Christian Dahlström.

Under våren försvann likviditeten och i början av maj hade bolaget cirka 19 miljoner kronor i skulder. Konkursen var då ett faktum. Den 13 juni tog det skånska företaget Glimakra of Sweden över verksamheten,  Christian Dahlström fick rollen som platschef i Tranås.
– Det var hemskt ett tag men jag är väldigt glad över att Glimakra köpte företaget och att allting inte var förgäves. Jag hade nog varit väldigt ledsen om Fanerami hade styckats och vi hade fått sälja maskin för maskin och personalen inte hade fått något jobb, säger Christian Dahlström.

I samband med konkursen blev alla anställda uppsagda, men de fick några veckor senare visstidsanställningar som gäller fram till den 30 september i år.
Björn Jönsson, lokalombudsman på GS-fackets avdelning 5, anser att Glimakra har skött övertagandet på ett klokt sätt. Ledningen har ansträngt sig för att informera och få till ett bra samarbete med personalen.
– Det har varit en jättefint övertagande. Det finns en optimism inom Glimakra och de ser med tillförsikt på framtiden, säger Björn Jönsson.

Ellinor Karlsson, som har varit fackligt engagerad i många år och jobbar med att ta fram faneret och limma jalusier, tycker också att Glimakra verkar vara helt rätt typ av ägare:
– Det finns pengar i företaget och det sköts bra. Man kan säga att vi startar om på nytt här. Och de flesta tycker att det känns bättre med att ha Glimakra som ägare.
Vd:n Ronny Englund har besökt fabriken ett par gånger tidigare och han har gjort ett perfekt första intryck.
– Han verkar jättevettig att prata med, och man kan hafsa honom och säga vad man tycker och vad man vill ha gjort, säger Ellinor Karlsson.

Relationen med konkursförvaltaren har däremot krävt en hel del energi och ökat oron bland personalen. För att de anställda skulle få sina pengar snabbt och enkelt, körde man med en generell lön rakt av som sedan skulle rättas till, förklarar Björn Jönsson.
Det ledde till att några anställda inte fick vad de borde ha fått i ersättning och de har inte fått några lönespecifikationer.
Konkursförvaltaren är advokat Christian Bertnö. Han tycker att han har skött allt enligt boken. Något strul med lönerna har det inte varit fråga om och han anser dessutom att de anställda blivit mer noggrant informerade än vad normalt sker vid konkurser.

Endast ett fåtal anställda har sökt sig vidare till andra jobb. De 33 personerna som är kvar på fabriken i Tranås, går nu i väntan på besked om de ska få behålla jobben. Ett besked som alltså kan komma när som helst.
Enligt konkursförvaltaren finns det goda förutsättningar för att verksamheten kan leva vidare med Glimakras ledning vid rodret.
– Kärnverksamheten i Fanerami var sund och man hade en hel del bra och stora kunder. Jag tror att alla anställda kan få vara kvar om man sköter det på rätt sätt, säger Christian Berntö.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Skamligt L och C – förslaget är allt annat än liberalt”

”Skamligt L och C – förslaget är allt annat än liberalt”

Att ta bort anställningstryggheten och med den yttrandefriheten, är den raka motsatsen till liberal politik, skriver sex företrädare för GS-facket.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

IF Metall om las-uppgörelsens olika delar

IF Metall om las-uppgörelsens olika delar

Arbetsgivaren har fått fler undantag och tydligare regler om uppsägning. Facket har fått skärpta visstidsregler och stärkt heltidsbegrepp. Så här säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä om de olika ingredienserna i uppgörelsen.

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

Det är knappast solidariskt att sluta ett avtal med arbetsgivarna efter att man tillsammans med resten av LO-förbunden sagt nej, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

”Det handlar om facklig solidaritet”

”Det handlar om facklig solidaritet”

Sammantaget stärks faktiskt anställningstryggheten jämfört med i dag, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Så kan du påverkas av las-uppgörelsen

Så kan du påverkas av las-uppgörelsen

I höstas kom arbetsgivare och vissa fackförbund överens om vilka nya regler de vill ha för anställningstryggheten. DA reder ut vad förändringarna skulle innebära för dig.

Skyddsombud utestängda från arbetsmiljöarbetet på Arbetsmiljöverket

Skyddsombud utestängda från arbetsmiljöarbetet på Arbetsmiljöverket

Sekos skyddsombud på Arbetsmiljöverket har inte fått delta i möten där arbetsmiljöfrågor hanteras. Facket kräver nu förhandling och eventuellt skadestånd för brott mot arbetsmiljölagen.

Årets debatt handlar om anställnings­tryggheten

Anställningstryggheten hör nog till årets hetaste debatt, både politiskt och bland parterna på arbetsmarknaden. Du som läser Dagens Arbete har sett de senaste turerna då IF Metall och Kommunal hängde på uppgörelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv och lyckades förhandla till sig förbättringar för sina medlemmar. Något som upprört flera andra LO-förbund, däribland GS och […]

”Sårat och sargat inom LO”

”Sårat och sargat inom LO”

Pappers och GS: Exceptionellt agerat av IF Metall och Kommunal i las-uppgörelsen.

Avtalet i hamn – i ett svårt läge

Avtalet i hamn – i ett svårt läge

Att det trots allt blev en reallöneökning ser jag som ett styrkebesked för svenska modellen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Sjuka Samhall

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Per har ett medfött hjärtfel. I åtta år har han försökt få Samhall att satsa på att utbilda de anställda i hjärt- och lungräddning.

Samhall i Umeå:  Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Samhall i Umeå: Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Andreas Zittra, områdeschef och affärschef på Samhall i Umeå, svarar på kritiken om bristande skyddsutrustning och utbildning för de anställda.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Larmade om brister – ärendet lades ner

Larmade om brister – ärendet lades ner

Richard Fredriksson slog slår larm om arbetsmiljön på Samhall redan i april 2020. Åtta månader senare lades ärendet ner.

Hon städar äldreboenden utan skydd

Hon städar äldreboenden utan skydd

Lulu städar flera olika äldreboenden. Utan skydd. Hon är orolig både för den egna hälsan och för att smitta de gamla.

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan städar i polishuset, men får bara ett visir som skydd. ”Vi städar ju med vatten. Det stänker”, säger hon. Som skyddsombud känner hon sig motarbetad av företaget när hon påpekar brister.

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Samhalls bilar får under pandemin inte rengöras med något annat än en fuktad trasa. Medel förstör interiören.

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Anställda på Samhall i Sörmland kritiserar att de skickats ut under coronapandemin utan rätt skyddsutrustning. Fredrik Nilsson, distriktschef Sörmland/Gotland, svarar.

Samhall har städat bort sin själ

Samhall har städat bort sin själ

Människovärdet offras på vinstmaximeringens altare, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.