Vi förtjänar bättre än så här
egeringen avskaffade dansförbudet. I övrigt har vi bara fått oro. För jobben, elpriserna, skolorna, dödligt gängvåld och terrordåd, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.
Industriarbetarnas tidning
Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.
7 november, 2019
Skrivet av Per-Olof Sjöö
KRÖNIKA Våra arbetsvillkor hotas just nu av flera olika politiska förslag. Nu gäller det att vi håller ihop och bemöter dem.
Jag har det senaste året rört mig mycket på GS arbetsplatser. Det är viktigt för mig att träffa medlemmar och förtroendevalda på hemmaplan. Det är fantastiskt inspirerande, lärorikt och en av de största fördelarna med att vara förbundsordförande.
En annan del i mitt uppdrag är att hantera omvärlden, särskilt kopplat till de utmaningar som påverkar medlemmarnas vardag. Utifrån det också naturligtvis kämpa för att stärka vår ställning på arbetsmarknaden. Klassiskt fackligt arbete där medlemmar har rätt att kräva leverans.
Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut vad det skulle göra med svenska lönenivåer om det istället ska sättas minimilöner i Bryssel.
Det är denna omvärldssituation som oroar mig alltmer. Attackerna på svenska löntagare duggar allt tätare och kommer från allt fler håll. Låt mig lista några saker som var för sig och tillsammans är systemkritiska och kan påverka din vardag på jobbet:
Listan kan göras längre men min poäng är att vi står inför strider som är grundläggande för svenska löntagare. Ska vi kunna komma till rätta med det här måste vi samla vår kraft. Det är därför jag vill återvända till våra arbetsplatser. Det är där vi finns, det är där vi möts.
Förutsättningarna för att lyckas ligger i organisering, engagemang och i vår gemensamma styrka. Så min enkla uppmaning är återigen:
Försäkra dig om att dina arbetskamrater är med i vår förening, gå en facklig utbildning, sök information. Så kan vi göra skillnad och stärka löntagarnas ställning i en orolig omvärld.
Per-Olof Sjöö är förbundsordförande för GS-facket.
Varför ska det alltid klankas ner på SD. eftersom som dödsolyckorna ökar så är det kanske dags att se över om skyddsombuden klarar av sitt uppdrag,det är kanske så att SD har rätt.