Industriarbetarnas tidning

Debattartiklar är texter som tar ställning. Åsikterna är skribenternas egna.

”Ge personligt stöd så fler kan utbildas”

14 januari, 2021

Skrivet av Henrik Valentin

Debatt Nedskärningen av Arbetsförmedlingen har fått förödande konsekvenser. De arbetslösa som behöver yrkesutbildning för att få jobb måste få stöd genom personliga möten, inte bara kontakt via en dator, skriver debattören och författaren Henrik Valentin.

Om skribenten

Henrik Valentin är författare, dramatiker och debattör. I sin senaste bok, Brutet löfte, skriver han om arbetslöshet och yrkesmässig nystart.

Den pågående coronapandemin har slagit undan fötterna för ett mycket stort antal människor som försörjt sig genom tim-, projekt- och andra former av gig-anställningar. Arbetslöshetssiffrorna skjuter i höjden.

En starkt bidragande faktor har varit brist på yrkesutbildning hos många drabbade vilket också gäller dem som blivit offer för olika former av rationaliseringar.

Förenklat kan man säga att rätt utbildning och kompetens är nyckeln till anställningar inom tillverkningsindustrin liksom i allt fler branscher. I svunna tider kunde det räcka med fungerande armar och ben vilket till och med vissa riksdagspolitiker tror fortfarande gäller eftersom de envisas med att tala om alla ”enkla jobb” som lösningen på arbetslöshetsproblemet.

Sanningen är att ökad automatisering och rationalisering har bidragit till att mängder av okvalificerade jobb försvunnit. Industrirobotar finns i dag till så låga priser att introduktionen snabbt sprider sig.

Samtidigt råder en påtaglig obalans på arbetsmarknaden genom att många arbetsgivare ropar efter arbetskraft med tillräcklig utbildning och kompetens

Behov av personligt stöd

Denna skriande brist på kompetent arbetskraft borde vara lätt att åtgärda kan man tycka. Fixa fler utbildningsplatser! Utbilda fler!

Fast de lågutbildade arbetslösa som på allvar måste granska sin anställningsbarhet behöver professionell hjälp och det vid personliga möten. Det löser sig inte genom kontakter via en dator.

För många är resultatet av en sådan genomgång en kalldusch som måste smältas, för flera branscher med jobb för lågutbildade är nu skakade i sina grundvalar med permitteringar, varsel och uppsägningar som följd. Därför gäller det att med kvalificerad rådgivning få de arbetssökande att växla in på helt andra spår genom ny eller förstärkt yrkesutbildning.

Att skaffa sig tillräcklig kompetens och helt byta yrkesinriktning fordrar personliga kontakter och insatser. Det visade bland annat studier av IFAU, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Men detta är lättare sagt än gjort inte minst genom hela det politiska rävspelet kring Arbetsförmedlingen och bristen på insikt om dagens och morgondagens krav på anställningsbarhet.

Den drastiska nedskärningen av kontor och antalet anställda vid Arbetsförmedlingen har fått förödande konsekvenser för den nödvändiga höjningen av utbildningsnivån för ett mycket stort antal arbetslösa.

De privata aktörer som är tänkta att axla matchningen av sökande mot lediga jobb har inte uppvisat bättre resultat än AF.

Ekonomiska hinder för studier

I takt med att arbetslösheten ökat markant är läget akut. Samhällsekonomiskt är det ett slöseri utan dess like att inte sätta in åtgärder på många olika plan. Bland annat måste arbetsmarknadsansvariga omedelbart se över nivåerna och ersättningsformerna för vuxna som behöver skaffa sig en yrkesutbildning. Att gå från a-kassa till studielån framstår för många som något helt orealistiskt.

Då framstår framförallt en arbetsmarknadsutbildning som ett mycket bättre alternativ. Formen infördes för arbetslösa som då kunde skaffa sig en utbildning inom ett bristyrke, det vill säga kompetens för ett yrke som är efterfrågat, exempelvis inom tillverkningsindustrin. Den ekonomiska finessen är att a-kassan ersätts med ett aktivitetsstöd på samma nivå.

Problemet är att sådan arbetsmarknadsutbildning beviljas av Arbetsförmedlingen som i dagsläget inte hinner med att stödja och hjälpa tillräckligt många arbetslösa att ta steget in i sådana heltidsstudier – och fullfölja dem. Därför gapar åtskilliga utbildningsplatser tomma hos genomförarna.

I min roman Brutet löfte, om arbete och radikalt byte av yrkesinriktning, får huvudpersonen Göran faktiskt träffa en handläggare vid Arbetsförmedlingen. Och just genom ett personligt stöd och hjälp kan denne överflödige tjänsteman börja en nästan årslång arbetsmarknadsutbildning till eftertraktad iw-svetsare. Han utvecklar en favorithobby till sitt framtida yrke. Det leder både till en personlig och samhällsekonomisk vinst.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer åsiktsmaterial

”Språksvårigheter är inte ett skäl att jobba på Samhall”

”Språksvårigheter är inte ett skäl att jobba på Samhall”

SD: Samhall får inte bli en uppsamlingsplats för Sveriges misslyckade integrationspolitik.

”Ansvaret är politikernas –  Samhall måste reformeras”

”Ansvaret är politikernas – Samhall måste reformeras”

C: Stödet till funktionshindrade måste följa personen och inte gå i klumpsumma till Samhall.

”Kravet på affärsmässighet måste bort”

”Kravet på affärsmässighet måste bort”

Det är uppenbart att det sociala uppdraget och kravet på affärsmässighet i praktiken inte går att förena, skriver Ciczie Weidby och Ali Esbati (V).

”Samhall måste återgå till sitt kärnuppdrag”

”Samhall måste återgå till sitt kärnuppdrag”

Saila Quicklund (M): Samhall snedvrider konkurrensen samtidigt som många vittnar om allvarliga brister i arbetsmiljön.

Om en las-kartas kamp att följa terrängen

Om en las-kartas kamp att följa terrängen

När papperstigrar skriker är det lätt att slå dövörat till, skriver Jan-Ewert Strömbäck, som i sitt yrkesliv både blivit inlasad och utköpt.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

”Skogsbruket är en framtids­industri”

”Skogsbruket är en framtids­industri”

GS kommer alltid att jobba för att skogsbruket ska skapa hållbara jobb, både för klimatet och skogsarbetarna, skriver GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Pappers unga tar oss framåt

Pappers unga tar oss framåt

Vi måste alla se till att våra unga arbetskamrater får ta plats, att de engagerar sig – och inspirerar oss, skriver Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

V: Otrygga anställda vågar inte larma om riskerna

V: Otrygga anställda vågar inte larma om riskerna

Ali Esbati och Ciczie Weidby: Det behövs en statlig kriskommission som tar ett helhetsgrepp kring dödsolyckor i arbetslivet

Mens är en arbetsmiljöfråga

Mens är en arbetsmiljöfråga

Att industrin är en mansdominerad bransch innebär inte att vi kan strunta i arbetsmiljön för de som har mens, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Du kanske också vill läsa…

”Följ med oss på kompetensutveckling”

”Följ med oss på kompetensutveckling”

Har verkligen företagsledningarna och bolagsstyrelserna rätt kompetens för att driva våra företag till framgång genom de föränderliga tiderna? Anders Olofsson på Caterpillar i Göteborg vill se fler samarbeten mellan parterna även efter krisen.

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

Staten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Vi behöver politik – inte mer marknad”

”Vi behöver politik – inte mer marknad”

Att privatisera Arbetsförmedlingen är att gå åt precis fel håll. En fungerande vuxenutbildning och matchning behöver en stabil arbetsmarknadspolitik, skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

”Dags att planera för en omstart efter krisen”

”Dags att planera för en omstart efter krisen”

Akutstöden har varit nödvändiga, men vi måste vrida om så att insatserna framöver stöttar snabb återgång i arbete, skriver Klas Eklund, ordförande för omstartskommissionen.

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

Trots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

”Vuxen­utbildningen kan rusta oss ur krisen”

”Vuxen­utbildningen kan rusta oss ur krisen”

Tillsammans måste vi både möta den akuta krisen och förbereda oss för vändningen med snabb omställning. Då är möjligheterna till utbildning otroligt viktiga, skriver Gunilla Svantorp och Tomas Kronståhl,  ledamöter (S) i riksdagens utbildningsutskott.

Hej då Hopp-Jerka, och hej på dig Corona-Carolina

Hej då Hopp-Jerka, och hej på dig Corona-Carolina

Kommer Coronakrisen att lära oss att uppslukas mindre och engagera oss mer i arbetet? Författaren Jan-Ewert Strömbäck funderar på framtidens arbetsliv med hjälp av Folke Fridell.

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

”Matchningen måste förbättras”

”Matchningen måste förbättras”

Arbetsförmedlingen behöver renodla sitt uppdrag till myndighetsutövning – kontroll och uppföljning. Privata aktörer kan bättre specialisera sig på olika branscher, skriver Fredrik Christensson, riksdagsledamot i arbetsmarknadsutskottet för C.

”I stället för slagträ behövs pragmatisk politik”

”I stället för slagträ behövs pragmatisk politik”

”Arbetsmarknadsministerns utbildningsstrategi är farlig i lågkonjunktur. Kommunal vuxenutbildning och traditionell arbetsmarknadsutbildning måste komplettera varandra, skriver Maria Mattsson Mähl, styrelseledamot i Svenskt Näringsliv.

Sjuka Samhall

HR styr allt men slipper ta ansvaret

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

I ett helt år har Samhall använt desinfektionsmedel som de anställda tillverkar själva. Om medlet inte hanteras rätt fungerar det inte. Richard Fredriksson, regionalt skyddsombud, kräver att Samhall plockar bort medlet.

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Emilia städar på en skola i Mellansverige och blev nyligen sjuk i covid. Här berättar hon med egna ord.

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

”Det finns inget människovärde kvar överhuvudtaget.” Det skriver en av alla anställda på Samhall. Medarbetare och chefer från norr till söder hör av sig för att berätta om situationen på det statligt ägda företaget.

Hon vill skydda de oskyddade

Hon vill skydda de oskyddade

Maj-Len är allas Maj-Len, den Samhall­städarna vänder sig till när de inte orkar mer. Men ibland säger även hennes kropp ifrån.

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar äldreboenden, mataffärer och gym. Utan skydd. Lyssna på det inlästa reportaget om Samhalls städare, som glömdes bort i pandemin.

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall har förändrats mycket genom åren. Konflikten mellan uppgiften att erbjuda personer med funktionsnedsättning ett meningsfullt och utvecklande arbete och kraven på lönsamhet har präglat verksamheten under senare år.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.