Industriarbetarnas tidning

”Nästa år vill jag cykla Sverigeloppet”

8 oktober, 2021

Skrivet av

Då. Tillverkade dörrar på Volvo Olofström och hade skrivit en bok om sitt liv med bipolär sjukdom och ADHD.

Nu. Har gått i pension och kommer med sin andra bok – om cykling.

En bok om cykling

I sin bok Pedalryttaren har Tommy Jeansson intervjuat cyklister från amatörer till proffs, och skrivit om cyklingens förändring genom åren.

Tommy Jeansson berättar:

”Jag slutade på Volvo före semestern. Det var ledsamt att säga hej då, men vi kommer att ses. Mina vänner skrattade, efter en vecka hade jag en bucket list över allt jag ville göra. Jag har idéer till tre böcker. Jag ska lära mig fota. Och så har jag inte hunnit fiska, det vill jag göra, och vandra. Jag ska få barnbarn igen. Kanske föreläsa om mina böcker. Det kan också bli föreningsliv och politik längre fram. Nästa år vill jag cykla Sverigeloppet från Haparanda till Ystad.

Jag går upp varje morgon och promenerar eller cyklar. Jag behöver stegen för att må bra, jag kunde gå 15 000 steg på Volvo. Tyvärr dog hunden, 16 år gammal. Jag saknar rutinerna, nosavtrycken på fönsterrutorna.

Med den psykiska ohälsan tycker jag det funkar bra. Jag har mina rutiner, nu slipper jag jobba skift. Jag tar mediciner, det kommer jag att göra för alltid.”

Läs också

Ångesten tog över Tommys liv

Människor är olika, och det är bra, har Volvoarbetaren Tommy Jeansson alltid tyckt. Ändå tvekade han att berätta varför han hela livet känt sig annorlunda.

Läs också

Från ljus till mörker – till ljus igen

Följ med till Olofström och möt Tommy Jeansson, som har adhd och bipolär sjukdom, och har valt att vara öppen med sin psykiska ohälsa.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Älskade mamma kallar jag den”

”Älskade mamma kallar jag den”

Pappersarbetaren Rainer Paakkinen fortsätter teckna, ge ut böcker, och har tagit sitt livs första högskolepoäng.

Tommy Jeansson: Fulsjukdomar och det sociala arvet

Tommy Jeansson: Fulsjukdomar och det sociala arvet

Före detta Volvoarbetaren Tommy Jeansson om när psykisk ohälsa och missbruk tog över hans och hans anhörigas liv. Om vikten av att prata om hur man mår och våga söka hjälp.

Granskningen Sjuka Samhall gav en Guldspade

Granskningen Sjuka Samhall gav en Guldspade

Dagens Arbetes reporter Elinor Torp prisades på lördagskvällen med en Guldspade för sin granskning av det statliga företaget Samhall. ”Jag vill tillägna priset till de på Samhall som farit illa”, säger Elinor Torp.

”Det kommer att bli en omställning”

”Det kommer att bli en omställning”

När DA berättade om klubbordföranden Elin som var med i ”Ensam mamma söker” 2019 väntade hon sitt första barn med kärleken Marcus. Nu har barnaskaran utökats – rejält.

Talang-Micke siktar mot stjärnorna igen

Talang-Micke siktar mot stjärnorna igen

Hallå där Micke Holm, pappersarbetaren som vann tv-programmet Talang 2019 med buller och bång och som kort därefter sa upp sig för att satsa helhjärtat på musiken.

”Inga politiker vill ta i frågan”

”Inga politiker vill ta i frågan”

2015 berättade han om hur han lämnade en sluten sekt. Nu är han fortsatt upprörd över att de låts driva en egen skola

”Folk tjatade så mycket”

”Folk tjatade så mycket”

När DA 2019 skrev om Tommy Wallentins julpyntade hus med 70 000 ljus skulle det bli sista året. Men riktigt så blev det inte.

”Det känns förbaskat skönt”

”Det känns förbaskat skönt”

2020 kunde DA berätta om Seskaröbornas kamp för att öppna sågen på nytt. De lyckades, och i dag har den 31 anställda.

”Ledningen är inte lika tillmötesgående”

”Ledningen är inte lika tillmötesgående”

2015 skrev vi om Rebecca Börgel som med Billerud Korsnäs hjälp kunde fortsätta jobba fram till en vecka före förlossningen. Men den som blir gravid nu har inte samma möjligheter.

Önskningar om ett annorlunda liv

Önskningar om ett annorlunda liv

George Saunders människor sitter fast på monotona och själs­dödande arbeten. Ändå är hans ­noveller alltid galet underhållande.