Industriarbetarnas tidning

Electrolux kritiseras för thailändsk konflikt

15 maj, 2014

RapportElectrolux kritiseras i en ny rapport för en extremt hård bestraffning av de strejkande vid en av företagets fabriker i Thailand. Efter den uppslitande konflikten i fjol jobbar bara en tredjedel av de uppsagda kvar och fackklubben är upplöst. Samtidigt har den lett till skärpningar i Electrolux nya uppförandekod.

Närmare 100 anställda blev uppsagda eller suspenderade på stående fot vid Electrolux fabrik för hushållstvättmaskiner i thailändska Rayong i januari 2013. Frilansjournalisten Mats Wingborg ger i en rapport som gjorts på uppdrag av IF Metall de olika parternas syn på händelserna.

En av hans slutsatser är att Electrolux bestraffat de anställda oproportionerligt hårt, en annan att företaget också bär indirekt ansvar för att det inte längre finns någon fackklubb.

Bakom konflikten låg krav på ökade löner, efter att den nya premiärministern Yingluck Shinawatra (som i förra veckan avsattes av författningsdomstolen) 2012 infört nya statligt reglerade minimilöner.

Enligt företaget hade fabriksledningen träffat en överenskommelse med fackklubben, en överenskommelse som presenterades på ett möte med de anställda den 11 januari 2013. Fackordförande gick inte med på fabrikschefen Tom Bells redogörelse och ville ha svar på flera frågor. Enligt facket blir han sedan på ett förödmjukande sätt avsliten sin ID-bricka och körd på porten, Electrolux hävdar att man erbjöd honom skjuts hem.

De anställda sitter kvar på golvet, flyttar sedan ut på en gräsmatta, fabriksledningen kallar på den lokala arbetsmarknasmyndigheten och polis. Facket hävdar att man genomför en fredlig protest, Electrolux kallar aktionen illegal strejk och menar att ”situationen blev ohållbar.” 90 anställda blir uppsagda, 8 fackliga förtroendepersoner suspenderas.

Dagens Arbete avslöjar händelsen, som sedan får spridning i flera svenska medier. Det hålls demonstrationer mot Electrolux, samtidigt som kraven om att de anställda ska få tillbaka sina jobb växer och i slutet av februari tecknas ett första sådant avtal mellan Electrolux och svenska IF Metall.

I avtalet krävs att de berörda arbetarna ska underteckna ett varningsbrev om att de deltagit i en illegal strejk, ett krav som sedan mjukades upp för att till slut försvinna helt under de månader av förhandlingar och domstolsprocesser som följde.

I slutet av mars i fjol återanställdes de första av de uppsagda, idag drygt ett år senare är facit följande: 35 har gått tillbaka, 60 har köpts ut, för resten saknas uppgifter. Ingen kräver längre återanställning.

Ulf Carlsson, ordförande i Electrolux koncernfack i Sverige och har, tillsammans med IF Metalls internationelle sekreterare Erik Andersson, varit engagerad i konflikten från början.

– I grunden handlade detta om lönerna, medlemmarna ville ha mer information och nånstans där agerade Electrolux fel genom att sätta fackordföranden i en taxi och köra ut honom från fabriken. Det kan gå rätt tufft till i Thailand och de anställda blev helt enkelt oroliga för hans väl och ve. Strejken var vild, om än provocerad, men där gick det snett, säger Ulf Carlsson.

Han var med om att förhandla fram att de anställda skulle få tillbaka jobben, och uppmanade dem att individuellt och så fort som möjligt söka sina gamla arbeten på nytt.

– Där blev det också fel, företaget hade inte resurser i början att ta emot de arbetssökande som kom snabbt.

Har Electrolux gjort rätt för sig?

– Ja, man har nog försökt städa upp, och det går inte säga att företaget gjort något brottsligt, jag kan inte bedöma hur bryskt man hanterade fackklubbsordföranden, säger Ulf Carlsson och fortsätter:

– Men jag är inte nöjd förrän det har bildats en ny fackförening, och där är vi inte än.

Varför inte då?

– Från det nationella thailändska facket, Team, får vi höra att de anställda blivit rädda av det som hände. Jag vet dock inte hur hårt Team har jobbat för att bygga en ny klubb och har inte fått några rapporter om att facket inte har fått komma in på företaget.

Vad har ni gjort?

– Vi har tryckt på flera gånger. Till hösten planerar vi en utbildning om bland annat fackliga rättigheter och företagets uppförandekod i Thailand, i samarbete med den arbetsmiljökommitté som finns och den lokala företagsledningen.

Electrolux vill idag inte kommentera konflikten med hänvisning till att företaget ännu inte läst IF Metalls rapport. I denna intervjuas dock den globale HR-chefen Michele Marchesans om fjolårets händelser.

Marchesans säger där att Electrolux inte begick några juridiska fel, och menar att om det finns en rädsla att bilda en ny fackklubb så är den ogrundad. Han tillägger:

– Sedan kan man ändå fundera över om företaget agerade på bästa sätt. Det gäller förstås också fackklubbens handlande. Min bild är att ett resultat av konflikten är att företaget mognat, att man har utvecklat idéerna kring att bygga upp en bra relation med de anställda”

Electrolux presschef Daniel Frykholm uppger att händelserna i Thailand har påverkat det pågående arbetet med att uppdatera företagets uppförandekod, som ska börja gälla inom kort.

– Det blir bland annat tydligare att Electrolux kräver att fackliga fri- och rättigheter ska respekteras, skriver Frykholm i ett mejl till DA.

Du kanske också vill läsa…

Höjda utdelningar – trots krisen

Höjda utdelningar – trots krisen

DA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

”Några över 55 år erbjöds 3000 kronor”

”Några över 55 år erbjöds 3000 kronor”

Britta Åhs-Niska blev efter 45 år av med jobbet när Electrolux flyttade tillverkningen utomlands. Nu är hon pensionär och nybliven hundägare.

I Spanien och Tyskland fi ck sparkade Electrolux-arbetare mer än en årslön. I Sverige fick de a-kassa och en dammsugare. När Continental lade ner fabriken i Österrike blev det fem gånger dyrare än i Gislaved per anställd. Sverige är uppsägningarnas lågprisland (publicerad i juni 2006).

Electrolux lovar ”riktat stöd” till trotjänarna

Hanteringen av trotjänarna på Electrolux fabrik i Mariestad har upprört känslorna. Nu säger företaget att man jobbar för ett ”riktat stöd” till de äldre som inte får avgångspension.

Electrolux har pensionerat 52-åringar

”I Mariestad gäller det som inte gällde i Fuenmayor, Florens, Nürnberg, Västervik eller Motala. Såvida inte vitvarujätten bjuder på något oväntat veckorna före jul”, skriver DA:s Harald Gatu i en analys hur vitvarujätten har hanterat sina trotjänare.

”Uruselt av Electrolux”

Erik Andersson, IF Metalls förbundsansvarige för Electrolux, är upprörd över vitvarujättens behandling av trotjänarna i Mariestadfabriken, som Dagens Arbete skrivit om. I morgon möter han koncernledningen.

En film som berör

Dagens Arbete skrev nyligen om trotjänarna på Electrolux i Mariestad som nu får sparken och inte får någon avgångspension. Min medarbetare Isak Krantz har gjort en liten film om denna berörande berättelse. Den har visats över 8800 gånger nu och diskuteras och delas på många forum. Här kan du se filmen. Electrolux borde skämmas.

Fabrikens trotjänare kammar noll

Fabrikens trotjänare kammar noll

Snart har sista kyl­skåpet tillverkats på Electrolu­x i Mariestad. För dem som jobbat här i över 40 år väntar cv-skrivande och arbetslöshet. Pension – det är för dyrt tycker företaget.

Platschefen: Jag följer bara policyn

Kritiken från de anställda är hård mot Magnus Karlsson, platschef på Electrolux i Mariestad. ”Det råder helt olika förutsättningar”, säger han angående skillnaden mellan Motala och Mariestad.

Ja till facket vid Electrolux i USA

Ja till facket vid Electrolux i USA

De anställda vid Electrolux spisfabrik i Memphis, USA, har med stor majoritet sagt ja till att företrädas av facket. Det är också en markering mot företagets platschef, som tidigare har sagt att ”facket inte behövs på den här fabriken”.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.