Industriarbetarnas tidning

Arbetsmiljöforskaren: Larma om riskerna!

1 september, 2014

Skrivet av Ville Henrik-Klemens

ArbetsmiljöGenom att satsa på hälsan ska vi bli friskare och jobba effektivare. Men farliga arbetsmoment och olyckor på jobbet kan inga gymkort eller hälsocoacher i världen rå på. Istället borde företagen uppmuntra medarbetare att larma om farliga risker och delta i arbetsmiljöarbetet, anser arbetsmiljöforskaren John Sjöström (bilden).

Samtidigt som Arbetsmiljöverket drar ner satsar företagen allt mer pengar på hälsa och friskvård.

– Budskapet blir att det inte spelar någon roll hur ont du får eller hur skadad du blir av jobbet så länge du är hälsosam, äter rätt och är aktiv på din fritid. Men om du klämmer ihjäl dig under en pappersrulle har det ingen betydelse hur hälsosam du är, säger John Sjöström.

Från sina år som pappersarbetare minns han hur arbetskamraterna ofta tog stora risker för att hålla produktionen igång. Som den där gången då rullmaskinen hade gått sönder och de blev tvungna att försöka få ut de flera hundra kilo tunga rullarna för hand, med risk för att klämmas mellan dem och maskinens vägg.

John Sjöström har i efterhand frågat sig hur de kunde sätta sig själva i sådan fara utan att tveka – och varför liknande problem aldrig diskuterades med arbetsledningen.

Erfarenheterna från bruket fick John Sjöström att intressera sig för arbetsmiljöfrågor. Idag arbetar han som forskare på IVL Svenska Miljöinstitutet och har skrivit en avhandling om hur anställda deltar i arbetsmiljöarbetet på ett pappersbruk.

För att undvika olyckor måste man jobba aktivt med arbetsmiljön och ta till vara på den kunskap som finns hos dem som faktiskt utför jobbet, är hans slutsats. Men på senare år har John Sjöström upptäckt att allt fler företag satsar mer på friskvård och hälsorådgivning, och mindre på att förebygga skador genom att förbättra arbetsmiljön.

– Självklart är det viktigt att ta hand om sin hälsa, men vad vi ser är att många företag satsar hur mycket som helst på friskvård och nästan ingenting på arbetsmiljöarbete, säger han.

Genom att bara fokusera på de anställdas egen hälsa frångår vissa arbetsgivare sitt ansvar för att se till så att arbetsmiljön är säker. Istället för tycker John Sjöström att arbetsgivarna borde satsa mer på att göra arbetsmiljöarbetet relevant för de anställda.

– Att prata om skyddsronder och föreskrifter låter ju inte så kul, men man kan kalla det vad man vill så länge som man faktiskt gör någonting för att hitta det som är farligt och skadligt, säger han.

Just den byråkrati som omger arbetsmiljöarbetet med formella möten uppe på chefens kontor gör enligt John Sjöström att många ryggar tillbaka inför att vara med och påverka. Därför måste fler diskussioner ske ute på arbetsplatsen, där anställda känner sig bekväma med att prata om problem och risker i arbetet.

­ Utan de anställdas inflytande hamnar man i att det kommer en massa beslut uppifrån som inte är anpassade efter hur de jobbar. De anställda tappar förtroende för reglerna och följer dem inte heller, säger John Sjöström.

Till exempel är det svårt att få folk att använda rätt skyddsutrustning om det uppfattas som ett krav som de själva inte har varit med och beslutat om. Skyddsingenjörer och andra som ska se till att reglerna följs uppfattas som någon slags poliser eller kontrollanter, när deras roll istället borde vara att stötta de anställda att göra sin arbetsmiljö tryggare.

Företag som ger anställda möjlighet att påverka sin arbetsmiljö fångar inte bara problem som arbetsgivaren inte ser själv, utan kan också ta till vara anställdas engagemang för produktionen och synpunkter på hur den kan förbättras.

John Sjöström har märkt att de som har kommit längst i arbetsmiljöarbetet ofta också är de som säger sig ha ”långt kvar”.

– Ju mer man jobbar med arbetsmiljö så förstår man hur många risker som finns och hur villkoren påverkar hälsan hos de anställda. Om ett företag tycker att allting fungerar bra, då ska man dra öronen åt sig, säger John Sjöström.

Så blir du ett bra skyddsombud

Skyddsombud spelar en mycket viktig roll för att de anställda ska må bra. John Sjöströms tipsar hur du sköter ditt uppdrag på bästa sätt:

1. Inse hur viktig du är. Bara att du finns på arbetsplatsen gör ofta att säkerhet och arbetsmiljö automatiskt tas på större allvar.

2. Kräv att få vara delaktig i arbetsmiljöarbetet. På en del arbetsplatser kommer skyddsombuden in alldeles försent i planering och beslut, mer för att godkänna ett förslag som redan är framtaget utan dem. Kräv att få insyn, information och delaktighet från början.

3. Kräv tid att sköta ditt uppdrag. På en del arbetsplatser finns en tendens att lägga över sådant som egentligen är arbetsgivarens ansvar på skyddsombuden. Kräv att få utbildning för att kunna sköta ditt uppdrag och gör klart med arbetsgivaren vad som är ditt uppdrag och vad det är cheferna ska göra.

4. Prata med alla. Folk upplever arbetsmiljön på olika sätt och det är viktigt att allas perspektiv tas till vara.

5. Glöm inte bort de bemanningsanställda. Skyddsombuden ska representera också inhyrd personal. Bemanningsanställda löper ofta mycket större risk att skada sig i jobbet och blir inte ens sjukskrivna om de hyrs in på korta kontrakt. Dessutom riskerar de att hamna utanför gemenskapen på arbetsplatsen.

6. Träffa andra skyddsombud. Att åka på utbildningar är nyttigt både för att få mer kunskap och för att träffa andra. Om ni är flera skyddsombud på arbetsplatsen bör ni även ordna gemensamma möten.

7. Du behöver inte vara expert. Din roll är att vara de anställdas representant, inte att kunna allt om allt. Tveka inte att ta hjälp av facket eller andra som har kunskap.

8. Kräv att cheferna utbildas i arbetsmiljö. Om cheferna får utbildning i hur man gör riskbedömningar, skyddsronder och arbetsmiljöarbete, får ni får samma utgångspunkter och ett gemensamt språk och det blir lättare att samarbeta.

9. Kräv tydliga förbättringsmål. Till exempel sänkta bullervärden, lägre olycksfallsfrekvens eller färre som svarar att de är stressade på personalenkäter.

Så påverkar du din arbetsmiljö

Att anställda själva kan vara med och påverka är helt avgörande för att få till en bra arbetsmiljö.

1. Fundera på hur du har det på jobbet. Man ägnar ganska stor del av livet på jobbet och det är skönare att bli gammal om man inte slitit ut sig i förtid. Prata med dina arbetskamrater och hjälps åt att hitta sätt att få fram synpunkter till ledningen. Om det kommer krav uppifrån som ni inser inte fungerar, till exempel dålig skyddsutrustning, se till att prata om det och se efter om det finns något bättre.

2. Kräv att arbetsgivaren tar sitt ansvar. Tänk på att arbetsmiljöarbetet är arbetsgivarens ansvar, och att du som anställd har rätt att vara med och påverka.

3. Ta hjälp av ditt skyddsombud. Är det svårt att kommunicera med cheferna direkt så prata med skyddsombudet som kan föra dina synpunkter vidare. Kom ihåg att det blir betydligt lättare för skyddsombudet att göra ett bra jobb med uppbackning från arbetskamraterna, ställ krav på att ditt skyddsombud ska få rätt utbildning och tid att sköta sitt uppdrag.

4. Begär att dina synpunkter följs upp. Om du har fört fram någonting, se till att få reda på vad som händer och begär också ATT det händer något. Ibland kan det löna sig att tjata.

5. Glöm inte de ”osynliga” riskerna. Det finns risker som man inte pratar så mycket om, men som påverkar hälsan på lång sikt. Höga bullernivåer och stress är till exempel särskilt skadligt och kan leda till hjärt och kärlsjukdomar. Fundera på hur din arbetssituation ser ut och hur den skulle kunna bli bättre.

6. Ta hjälp utifrån. Ibland behövs experthjälp, till exempel ergonomer som ser till så att arbetsmomenten inte leder till förslitningsskador eller någon som mäter bullernivåerna på arbetsplatsen.

7. Håll koll på dina kollegor. Ofta är det lättare för någon annan att se om en person mår dåligt eller har besvär, än för personen själv. Våga fråga dina arbetskamrater hur de mår. Dessutom är det mycket lättare att föra fram problem i arbetsmiljön om man har uppbackning från fler.

Du kanske också vill läsa…

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Alla vill inte vara med i facket”

”Alla vill inte vara med i facket”

Svenskt Näringsliv vill skrota dagens system med regionala skyddsombud och frikoppla lokala skyddsombud från facket. Enligt organisationens arbetsmiljöexpert Amelie Berg skulle det stärka det lokala skyddsarbetet.

Smittskydd i fokus när Volvo drar igång igen

Smittskydd i fokus när Volvo drar igång igen

Svensk fordonsindustri startar upp sin produktion i mindre skala. På Volvo powertrain i Köping har montörer som varit permitterade i fyra veckor börjat komma tillbaka till jobbet.

Ingen utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

Ingen utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

Regeringens förslag om att ge regionala skyddsombud rätt att komma in på arbetsplatser där facket inte har några medlemmar kommer att röstas ner. Flera partier går i dag samman för att stoppa förslaget.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Inför coronan är vi alla lika – men industri­arbetare kan inte jobba hemifrån

Inför coronan är vi alla lika – men industri­arbetare kan inte jobba hemifrån

DA:s arbetsmiljöreporter Elinor Torp reflekterar över coronasmittan, och listar tre viktiga punkter om din arbetsmiljö i dessa tider.

Schystare säkerhet på sågen

Schystare säkerhet på sågen

Iaktta och prata – utan pekpinnar. Så hjälper anställda på SCA:s sågverk i Rundvik varandra att välja säkra beteenden framför osäkra.

Virtuell värld skyddar montörer

Virtuell värld skyddar montörer

VR-glasögon och smarta kläder ska förhindra att du blir skadad på jobbet.

Stora arbetsmiljörisker på tunga industrier

Stora arbetsmiljörisker på tunga industrier

Nio av tio tunga industrier har brister i arbetsmiljön. Det konstaterar Arbetsmiljöverket efter inspektioner av 480 kemi- och processintensiva företag.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.