Industriarbetarnas tidning

Bemanningsavtalet på väg att formaliseras

25 maj, 2015

Skrivet av Göran Widerberg Marie Edholm

14 LO-förbund ska säga ja innan det nya bemanningsavtalet gäller. IF Metall, GS och Pappers hör till de förbund som formellt har antagit det nya ettåriga avtalet.

Det nya bemanningsavtalet är preliminärt till dess att samtliga LO-förbunds respektive förbundsstyrelser godkänt det, en process som fortfarande pågår då alla ännu inte har haft sammanträden. IF Metall och GS hör till de förbund som har sagt ja, liksom Pappers som hade styrelsemöte i fredags.

– Nu fasas även det här avtalet in i den stora avtalsrundan 2016 och det är bra, säger Mikael Jansson, avtalsombudsman på Pappers.

Det nya avtalet omfattar löner och allmänna anställningsvillkor för tiden 1 maj 2015 till den 30 april 2016.
Mikael Jansson konstaterar att avtalet ligger i paritet med andra avtal vad gäller löneökningar – det blev 2,5 procent mot LO:s krav på 2,8 procent.

Förbunden fick dock inte igenom sitt krav att slopa den lägre av de två garantilönenivåerna i avtalet. Även fortsättningsvis finns en nivå för kvalificerade yrkesarbetare och en för övriga, där de nya nivåerna ligger på 110 respektive 103 kronor per timme.

Facken fick inte igenom kravet på garantilön under de timmar en bemanningsanställd är tillgänglig. Inför förhandlingarna menade de att orimliga situationer kan uppstå då en person först är tillgänglig i upp till nio timmar och sedan skickas ut på uppdrag i åtta timmar utan att få någon ersättning för timmarna i beredskap. Facken fick inte igenom någon förändring, men har inte släppt frågan och vill se någon form av reglering framöver. Parterna har bildat en gemensam arbetsgrupp som ska se över frågan inför nästa års förhandlingar.

IF Metall är det LO–förbund som har flest medlemmar under bemanningsavtalet – runt 7 000 medlemmar. Inom GS är inhyrning mycket begränsad och för Pappers är det i dag är det främst tre arbetsplatser, Figeholm (ABB), Norrköping (Fitesa) och Mölnlycke som mer regelbundet anlitar bemanningsföretag.

2 kommentarer till “Bemanningsavtalet på väg att formaliseras

  • Jag skulle som medlem av metallfacket gå ur omedelbart! Vad sysslar era ombudsmän med? Mer än springa efter arbetsgivarns pipa!

  • Jag förstår inte hur man fortfarande kan få ha 88 timmars arbetsveckor? Varför i hela fridens namn har inte facken agerat som ett fack och sagt stopp för detta? De bemanningsanställdas villkor är sämre än vad man hade på 1800-talet i Sverige. Det står både i LO:s stadgar och i varje förbunds stadgar att all ”människor är lika mycket värda”. Hur är det då förenligt med att man ser till att b(mannings)lage alltid då har sämre villkor än vad lagen säger. Dessutom får det LO att dumpa villkoren på arbetsplatserna ute på företagen. Hur är det förenligt med det fackliga löftet? Hade vi inte haft ett bemanningsavtal, så hade mer än 80 procent av problemen i branschen försvunnit. Vi hade maximalt kunnat bli schemalagda på 48 timmar i veckan. Vi hade fått lön för varje timme vi satt på jour. Vi hade inte kunnats skickas runt som pingisbollar, och behandlats som kreatur.

    Jag tycker personligen att de andra förbunden inte ska skriva under bemanningsavtalet. Kräv att det ska bli bemanningsfritt på era avtalsområden. Ha lite yrkesstolthet för era medlemmars skull, det är nämligen de som ni säljer ut totalt annars. Både inhyrda daglönare, och egna medlemmar på kundföretagen.

    Att fackförbunden ens går på detta ordet flexibilitet, vilket är en myt skapat för att just pappersvändare utan verklighetsförankring ska tro att det är fullständigt omöjligt att tänka. Att dessa skriver på ett sådant här avtal är för mig totalt ofattbart.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

IF Metall väljer samordning i avtalsrörelsen

IF Metall väljer samordning i avtalsrörelsen

IF Metalls avtalsråd har antagit både LO-samordningen och Facken inom industrins avtalsplattform.

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretaget Adecco har gått miste om helgersättning, enligt IF Metall. Nu stämmer fackförbundet Adecco inför Arbetsdomstolen, AD. ”Ett pilotfall”, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

”Viktigaste är att du är medlem i något fack”

”Viktigaste är att du är medlem i något fack”

Som inhyrd till olika arbetsplatser kan det vara svårt att veta – vilket fack ska du tillhöra? DA frågar Mats Jägbro, GS-ombudsman med ansvar för bemanningsavtalet.

Bemanningens pris

Bemanningens pris

För 20 år sedan var tanken att det skulle användas för att klara tillfälliga toppar. I dag har det blivit en permanent lösning, antalet bemanningsanställda har tiofaldigats. För många är det en väg in på arbetsmarknaden. Andra fastnar i en ­evighet av osäkra uppdrag. Som Antonio.

Klart med nytt bemanningsavtal

Bemanningsavtalet är klart. Ett treårigt avtal på 6,5 procent. Två nyheter är avsättningar till extrapension och en arbetsgrupp som ska se över arbetsmiljön.

Var är debatten, var är kraven?

Var är debatten, var är kraven?

”Bemanningsavtalet är mer eller mindre ett bevis på att facket har misslyckats med att kontrollera villkoren”, skriver Sara Flink om avtalet som löpte ut i dag.

LO-facken säger upp bemanningsavtal

(UPPDATERAD) LO-förbunden säger upp bemanningsavtalet, eftersom de bemanningsanställda inte erbjuds samma villkor som fast anställda.

Nytt bemanningsavtal för 30 000 i LO

Det nya bemanningsavtalet inom LO-området är värt 2,2 procent och ger den anställde lön även för den tid han eller hon är tillgänglig utöver bokad tid.

Inhyrda går miste om garantilönen

Anna Björklund, ombudsman på IF Metall, larmar om ett dolt problem: Bemanningsanställda tvingas ta av sin arbetstidsförkortning i stället för att få ut garantilön.

IF Metall förlorade bonusstrid

Arbetsdomstolen slog fast att de inhyrda Randstadsarbetarna på Scania inte har rätt till den bonus som de direktanställda har.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.