Industriarbetarnas tidning

Sandvik backar om varslet

15 december, 2015

Skrivet av

Sandvik Coromant ändrar sig och drar tillbaka varslet i Gimo. I stället för uppsägningar väntar kortare arbetstid och delpension för den som fyllt 59 år. Därutöver kommer några att erbjudas avgångsvederlag

IF Metallklubbens ordförande Thomas Andersson är mycket nöjd med uppgörelsen.

– Företaget har väckt upp den modell som man tills helt nyligen ville ta livet av.

Systemet med att jobba mindre i dåliga tider utan löneavdrag – Sandviksmodellen – fick stå som föredöme när hela stålindustrin fick sitt trygghets- och flexibilitetsavtal för några år sedan.

– Den modellen var företaget av någon outgrundlig anledning plötsligt inte intresserad av.

I stället för att utnyttja tidbanken ville Sandvik Coromant säga upp 150 anställda i Gimo, Västberga och Sandviken.

–Då hotade vi med att säga upp hela det lokala arbetstidsavtalet och istället strikt följa skrivningarna i kollektivavtalet. Vi gick hårt fram och var mycket bestämda på den punkten., säger Thomas Andersson.

Den färska uppgörelsen gäller ännu bara Gimo där drygt hälften av antalet varslade fanns. I Västberga och Sandviken är det ännu inte färdigförhandlat.

Överenskommelsen i Gimo, där det i dag jobbar 1100 personer i produktionen, innebär att övertaligheten på 80 personer löses på tre sätt.

  • Företaget erbjuder de anställda ledighet utan löneavdrag. Timmarna tas från tidbanken.
  • Den som fyllt 59 år får ta ut delpension. Den som går ner på halvtid får nästan full lön: först lön för den halvtid man jobbar, utöver detta 46 procent av halvtidslönen och dessutom livsarbetstidspremien (”LPn”) i det centrala stål- och metallavtalet.
  • Några kommer dessutom att erbjudas avgångsvederlag.

– Hur många det blir är för tidigt att säga. Det viktiga är att ingen tvingas lämna företaget. Vill man sluta så ska det vara frivilligt, säger Thomas Andersson.

Med denna lösning hoppas facket att man kan gå lugnt fram och se hur bemanningen ser ut efter att arbetstidsavtalet och delpensionen använts.

– En mycket smidigare lösning än att först säga upp en massa människor och sedan börja flytta runt folk, säger Thomas Andersson.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Höjda utdelningar – trots krisen

Höjda utdelningar – trots krisen

DA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

Sju industriföretag: så drogtestar vi vår personal

Hur företagen hanterar drogtester och om någon åker fast skiljer sig åt. DA frågade sju stora industriföretag om drogtester och rehabilitering.

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia Hansemyr tröttnade på jobbet som maskinoperatör på Sandvik. Hon lärde upp sig till fransstylist, startade en salong och sade till sist upp sig.

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Nedläggningen av Esabs svetstrådstillverkning i Sandviken ligger fast. Men ett nytt avtal ger bland annat de 35 anställda uppemot dubbel lön fram till årsskiftet, när tillverkningen flyttas till Tjeckien.

”Finns alltid skäl att fira personal”

Personalen visste inte att de skulle få sparken när de firades. ”Det finns alltid skäl att fira personalen”, säger Henrik Calander, enhetschef för Esab i Sandviken.

Först fest – sedan nedläggning

Personalen bjöds på fest för att fira 100 dagar med den nya ägaren. Men ingen visste att företaget redan då meddelat Arbetsförmedlingen att man tänkte lägga ner verksamheten.

”Tullarna drabbar även USA”

”Tullarna drabbar även USA”

”När president Trump nu reser tullmurar mot världen protesterar även den amerikanska tillverkningsindustrin”, skriver DA:s Harald Gatu i en analys. Förra gången USA införde ståltullar försvann nästan 200 000 amerikanska industrijobb.

Drogtesterna delar facket

Drogtesterna delar facket

Säkerhet mot integritet. Kan du säga nej om arbetsgivaren vill att du ska göra ett drogtest? Just nu håller IF Metall på att titta på det. Rådet lär bli: Nej.

Tidskontot som ersätter uppsägningar

Tidskontot som ersätter uppsägningar

Möt Anna, Sara, Anna, Åsa och Magnus. De ”tofar” med glädje, det vill säga utnyttjar det trygghets och flexibilitetsavtal som finns i stålindustrin. Det har gjort jobben säkrare – men nu dödar Sandvik sin egen modell.

Sandvik varslar trots att tidbanken är full

Sandvik varslar trots att tidbanken är full

Systemet med att undvika uppsägningar med tidbanker, startade på Sandvik Coromant. Nu hävdar facket att företaget dödar sin egen modell genom att varsla 150 anställda – helt i onödan.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.