Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Avtalet – en studie i maktbalans

17 mars, 2016

Skrivet av Per-Olof Sjöö

Per-Olof Sjöö är förbundsordförande i GS.
Per-Olof Sjöö är förbundsordförande i GS.

Det är bra med en stor strejkkassa, men absolut viktigast för att jämna ut maktbalansen i avtalsförhandlingarna är att gå med i facket.

Om någon vecka löper riksavtalen ut och intensiva förhandlingar pågår om nya avtal. GS förhandlingsdelegationer kämpar hårt för reallönehöjningar och andra förbättringar i avtalen. Förhandlingar har sin egen logik och ibland kan det vara svårt att se de grundläggande förutsättningarna så därför tänkte jag ägna denna krönika åt en liten maktanalys i lönebildningens tecken.

Det gäller naturligtvis att ha skickliga förhandlare men i grunden handlar en avtalsförhandling om en helt annan styrkemätning. Det är nämligen så att varje nytt riksavtal utmanar en gällande maktordning. Arbetsgivarna har i kraft av ägande- och arbetsledningsrätten allt egentligt inflytande över vilka förhållanden som ska råda på arbetsplatsen. Den enda restriktionen är att man har att följa svensk lag. Ett kollektivavtal inskränker alltså arbetsgivarnas rätt att styra över sina företag.
Med detta som utgångspunkt kan man fråga sig vilka incitament som kan finnas för att frivilligt ge ifrån sig makt? Mer än 100 års erfarenhet säger oss att det inte finns några sådana. Det är därför löntagare insett att det är nödvändigt att balansera makten.
Genom att ansluta sig till fackföreningar och med kollektivets styrka möta motparten går det att hitta en rimligare maktbalans. Detta är själva kärnan i den svenska arbetsmarknadsmodellen och fackföreningarnas viktigaste uppdrag.

Detta innebär alltså att bakom all argumentering i en förhandling om nya riksavtal vilar en klassisk intressekonflikt. TT gjorde i slutet på februari en sammanställning av fackförbundens konfliktfonder. Förmågan att finansiera medlemmars konflikt-ersättning är förvisso en viktig del av maktbalansen men den allra viktigaste är ändå organisationsgraden.
För en facklig förhandlare är organisationsgraden en avgörande faktor för vilken tyngd som kan sättas bakom argumenten. Därför är det viktigt att ha i åtanke att avtalsförhandlingar inte sker bakom lyckta dörrar i några förhandlingslokaler i Stockholm. Förhandlingarna äger rum på arbetsplatserna, varje dag året runt.
Detta är fundamenta också för arbetsgivarsidan. Det är ingen slump att förslag om lägre löner främst inriktas på branscher med låg organisationsgrad.

För varje ny medlem i GS gynnas alltså förutsättningarna för att träffa bättre avtal. Varje ny medlem stärker förhandlingsdelegationerna. Vill du engagera dig i att förbättra villkoren på arbetsplatsen kan du naturligtvis engagera dig i facket och direkt försöka påverka vilka strategier som ska gälla i förhandlingarna. Men glöm inte också det viktigaste och mest grundläggande: Se till att arbetskamraterna är med i föreningen.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Dags för ett bättre normaltillstånd

Dags för ett bättre normaltillstånd

När vi söker oss ur krisen måste vi ta tillfället i akt att stärka välfärden. Det är rimligt att de företag som tagit emot stöd tar ett större ansvar framöver, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Låt parterna ta hand om las

Låt parterna ta hand om las

En av de få saker vi vet säkert just nu är att arbetslösheten stiger, och väntas stiga ännu mer. Därför måste regeringen också ompröva kravet på ändringarna i anställningsskyddet, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Vad är prislappen för folkhälsa?

Marknaden står handfallen inför den kris som coronaviruset skapat. De marknadsekonomiska instrumenten fungerar inte när det är andra värden än rent ekonomiska som ska in i ekvationen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

”Nu är tid för solidaritet, inte höga aktieutdelningar”

Det är oerhört provocerande att företag tar del av ett krispaket finansierat av våra medlemmars skattepengar ena stunden för att sedan dela ut vinster till aktieägarna i nästa, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

”Räta på ryggen, alla välfärds­arbetare”

Det gäller att arbetsgivarna förstår att utan ert kunnande skulle inte en enda produkt lämna utlastningen. Det ska synas i de nya kollektivavtalen, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Tacka facket för 5 000 mer i månaden

Att välja bort facket för att det är för dyrt är ett vanligt argument. Och samtidigt så fel – det skulle kosta oss så mycket mer om facket inte fanns, skriver GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Årtiondets första utmaningar är här

Det är inte lätt att sia om framtiden. Men klart är att två stora fackliga utmaningar väntar oss redan i närtid. Ett nytt kollektivavtal och förhandlingarna om arbetsrätten, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Häng med oss på avtalsäventyret!

Någon arbetsgivare undrade vilken verklighet vi lever i när vi redovisade avtalskraven. Svaret är att vi – till skillnad från vissa – är fast förankrade på moder jord.

Här är striderna vi måste utkämpa

Här är striderna vi måste utkämpa

Våra arbetsvillkor hotas just nu av flera olika politiska förslag. Nu gäller det att vi håller ihop och bemöter dem, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Är det här verkligen liberal politik?

Man kan bli förbannad på S när de lägger fram en budget för rika män. Men ännu mer på de liberala partierna som kräver dessa kompromisser, skriver Per-Olof Sjöö, förbundsordförande för GS-facket.

Sjuka Samhall

Nu agerar Arbetsmiljöverket  mot Samhall

Nu agerar Arbetsmiljöverket mot Samhall

Först la Arbetsmiljöverket ner skyddsombudets anmälan. En vecka in i DA:s granskning ändrar sig myndigheten. Samhall i Eskilstuna tvingas nu svara.

Larmade om brister – ärendet lades ner

Larmade om brister – ärendet lades ner

Richard Fredriksson slog slår larm om arbetsmiljön på Samhall redan i april 2020. Åtta månader senare lades ärendet ner.

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan städar i polishuset, men får bara ett visir som skydd. ”Vi städar ju med vatten. Det stänker”, säger hon. Som skyddsombud känner hon sig motarbetad av företaget när hon påpekar brister.

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Anställda på Samhall i Sörmland kritiserar att de skickats ut under coronapandemin utan rätt skyddsutrustning. Fredrik Nilsson, distriktschef Sörmland/Gotland, svarar.

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Per har ett medfött hjärtfel. I åtta år har han försökt få Samhall att satsa på att utbilda de anställda i hjärt- och lungräddning.

Samhall i Umeå:  Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Samhall i Umeå: Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Andreas Zittra, områdeschef och affärschef på Samhall i Umeå, svarar på kritiken om bristande skyddsutrustning och utbildning för de anställda.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Hon städar äldreboenden utan skydd

Hon städar äldreboenden utan skydd

Lulu städar flera olika äldreboenden. Utan skydd. Hon är orolig både för den egna hälsan och för att smitta de gamla.

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Samhalls bilar får under pandemin inte rengöras med något annat än en fuktad trasa. Medel förstör interiören.

Samhall har städat bort sin själ

Samhall har städat bort sin själ

Människovärdet offras på vinstmaximeringens altare, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.