Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Det går att få en enighet inom LO

16 juni, 2016

Skrivet av

Matts Jutterström är förbundsordförande för Pappers.
Matts Jutterström är förbundsordförande för Pappers.

Krönika Vi måste kunna samlas kring ett antal krav som är viktiga för alla arbetare i landet.

För precis ett år sedan gjorde vi i förbundet exakt samma sak som vi gör just nu, förbereder oss för en avtalsrörelse. Det avtal vi träffade var ettårigt och vi gjorde ett antal framsteg trots att förutsättningarna internt inom LO inte var de bästa. Men vi i förbundet har en plan och den tänker vi fortsätta att driva.

Vi genomför medlemsdialoger på alla våra arbetsplatser, och kanske just du har träffat någon som kommer från förbundet. Dessa dialoger är viktiga, de fångar upp vad som är viktigt för dig som medlem i vårt gemensamma förbund. Det kan vara krav på bättre arbetsmiljö, bättre arbetstider och pensioner, ja det kan i princip vara vad som helst.

Inför avtal 2017 tycker jag att det vore konstigt om vi inte kan få till en enighet inom LO. Vi måste kunna samlas kring ett antal krav som är viktiga för alla arbetare i landet. Jag tänker på dem som tjänar minst, och som bör få mest i löneökning. Det förutsätter centrala avtal med utlägg i kronor, som har en utjämnande effekt.

Varför tror vi att vi ska kunna enas denna gång? Det är ganska enkelt:
Vi kunde inte enas just kring de som tjänar minst. Men i avtalsrörelsens elfte timme lyckades LO:s ledning förmå Svenskt Näringsliv att acceptera att 2,2 procent är minst 590 kronor – och alla förbund inom LO tycker detta är bra. Precis som vi i Pappers hade agerat för från början. Just därför är förutsättningarna bra för en samordning inför 2017.

Det finns mycket att kämpa för fortfarande: att löner mellan kvinnliga och manliga sektorer minskar, att löneskillnaden mellan tjänstemän och arbetare minskar och att sifferlösa avtal mönstras ut från svensk arbetsmarknad.
En annan viktig fråga är löneandelen kontra vinstandelen: hur stor är löneandelen av vinsten i våra bolag?
Fördelningen av kapitalets vinster har ständigt varit en angelägen fråga för fackföreningsrörelsen. Det är själva kärnan i den fackliga idén. Ska det inarbetade kapitalet gå till löner eller vinster till kapitalägarna?
Pensionerna är och kommer att vara en viktig uppgift för fackföreningsrörelsen. Efter den stora pensionsuppgörelsen 1994 har arbetarnas pensioner urgröpts och kommer att bli allt sämre i förhållande till hur det såg ut före 1994.

Vi i Pappers är beredda att samordna oss inom LO, för att nå våra gemensamma mål fram till 2028 – för vi vet hur viktiga dessa frågor är. Vi vet också att tillsammans är vi starkare, och det förutsätter att vi uppträder gemensamt i så här avgörande frågor.

För övrigt anser jag att SD är ett antifackligt och fascistiskt parti.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nu måste vi kämpa för Las!

Nu måste vi kämpa för Las!

I nästa nummer av Dagens Arbete har Matts Jutterström skrivit sin sista krönika. Med anledning av hans bortgång publicerar vi den nu. I krönikan slår han fast att det är dags att stå upp för Las.

”En viktig röst för kollektivavtalen”

Det är dags att rösta igen, och vad man än tycker om EU är det ett mycket viktigt val. Vill vi ha en union för eller mot trygga anställningar?

Svenskt Näringsliv vädrar morgonluft

”Nu utbasuneras det ena galna förslaget efter det andra, som inte på något sätt gynnar dig”, skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

Nytt år – och en ny tvär högergir

”Vi får hoppas att det nya året rymmer många bra dagar, trots blå-brun budget och en arbetsrätt på förhandlingsbordet”, skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

Friskare arbetsliv – var god dröj

”Jakten på de sjuka fortsätter oavsett regering. Det är helt galet”, skriver Matts Jutterström, förbundsordförande för Pappers.

Vi måste spänna bågen hårdare

”Är det någon grupp i detta samhälle som lever på knivs­eggen av stenhård konkurrens är det pappersarbetaren”, skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

Vi fortsätter kampen framåt

En ny tid, med en ny riksdag ställer nya krav på förbundet.

Nu har du chansen att välja rättvist

”Det är dags att välja vilket samhälle vi ska ha. Ett som dras isär eller håller ihop”, skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

”Det gäller att vi väljer rätt väg”

”Det är alltid ­pengarna som styr, det har jag lärt mig under alla år, men när ska kapitalägarna bli nöjda?”, skriver Matts Jutterström, förbundsordförande för Pappers.

”Valrörelsen har skötts som om vi vore kunder på en marknad”

”Med solen kommer en debatt om ökade bensinpriser” skriver Pappers förbundsordförande Matts Jutterström.

Sjuka Samhall

Samhall får i år 6,6 miljarder kronor från staten för att utveckla människor med funktionsnedsättningar. De väljer medarbetare som klarar det hårda arbetet ute hos kunderna. Andra sorteras bort. Unga funktionshindrade hamnar utanför arbetslivet.

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Statskontoret slog larm för flera år sedan – fel personer slussas till Samhall. Men ingenting har hänt. Unga med funktionsnedsättning hamnar utanför arbetslivet.
De sociala företagen som tar emot människor med svåra funktionshinder har svårt att klara konkurrensen med statliga Samhall.

”Jag dög inte åt Samhall”

Hos Anna Ytell i Hudiksvall jobbar människor som sorterats bort. Ingen av dem har ens fått frågan om att få komma till Samhall.

Arbetsförmedlare: Samhall ska i princip ha friska människor

Arbetsförmedlare vittnar om att Samhall styr, mer än vad det statliga bolaget självt hävdar.
”Många inskrivna är överhuvudtaget inte aktuella för Samhall, för Samhall tar inte emot dem”, säger en arbetsförmedlare.

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Underbemanning tär på Samhalls personal

Samhall i Karlstad har varit framgångsrikt att vinna kunder. Men personalen räcker inte till. Varje morgon träffas driftledarna för att få ihop folk till alla uppdragen. ”Vi bara kör”, säger Robert Hallstensson.

Dags att agera, närings­ministern

Helle Klein: ”Det sociala företaget blev ett vinstjagande bemanningsbolag som förstör både människor och marknad.”

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar ­äldreboenden, mat­affärer och gym. Utan skydd. De trängs på bussar och i små fikarum. Samhalls städare glömdes bort under pandemin.

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.