Otryggt att jobba helg med hjärtfel
Per har ett medfött hjärtfel. I åtta år har han försökt få Samhall att satsa på att utbilda de anställda i hjärt- och lungräddning.
Industriarbetarnas tidning
13 december, 2016
Skrivet av Anna Julius
Vi ber tre industriarbetare ge sina bästa tips inför julfirandet.
Kenneth Lönnelid, industriarbetare i Skultuna.
– Skippa alla måsten. Räcker det inte med en gran och lite schyst mat? Jag har inte så mycket, bara basic, sill, köttbullar. Och tänk på dem som sitter själva på julafton – det är många.
Victor Castaneda, bemanningsanställd Montico.
– Vi blandar svensk och centralamerikansk kultur. Jag gör en kalkon fylld med griskött, kryddor och grönsaker. Mina barn kom hit som små och gillar svensk mat, köttbullar, skinka, lax. Men de säger också: Pappa, du måste göra din kalkon!
Sanna Bratt, jobbar i maskinverkstan Nobia Tidaholm.
– Att inte spratta runt så mycket som alla verkar göra kring jul. Det är bättre att vara ute i god tid med klapparna. För mig är det viktigt att få vara med familjen – jag ska fira med mina föräldrar, syskon, kusiner, hela släkten!