Industriarbetarnas tidning

Syr kontorsgardiner

16 april, 2020

Skrivet av

Ögonblicket. Klockan är 14.35 på AB Edsbyverken.

Lena Forsblom viker tyget dubbelt och syr två raksömmar, så att det blir en öppning på ena långsidan. En söm snett över vardera hörn gör att det inte blir ett ”öra” på överdraget när det sen träs på bordsskärmen, som ska skänka lite avskildhet åt en arbetsplats på ett kontor någonstans. –

När jag började här så var det ett ljusgrått tyg, rätt sladdrigt, som alla skulle ha. Jag är så trött på det! Den här färgen är lite ovanlig. Om det är någon kund som har beställt ett blommigt tyg så rusar nästan alla, ”åh vad roligt!” Mest är det enfärgade tyger. Det blir väl så om man ska ha det framför sig hela dagarna.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.