Industriarbetarnas tidning

Debattartiklar är texter som tar ställning. Åsikterna är skribenternas egna.

GS: Eget Samhallfack får mindre tyngd

22 juni, 2021

Skrivet av Tony Berggren

REPLIKLO-förbunden behöver varandras kompetens för att bäst stötta Samhalls anställda –men de anställda måste få mer hjälp att tillhöra rätt fack, skriver Tony Berggren, avtalsansvarig för Samhallavtalet på GS.

Om skribenten

Tony Berggren är ombudsman på GS förbundskontor och ansvarig för Samhallavtalet på GS.

Den rapportering som Dagens Arbete gjort runt Samhall är föredömlig. Inget av det som kommer fram varken i DA:s rapportering eller i Uppdrag Gransknings reportage är dock nytt. GS har under många år argumenterat för exakt det som reportagen tar upp.

I grunden handlar det om att Samhall transformerats till en vinstjagande städindustri med starkt inslag av bemanningsverksamhet.

GS har i dag betydligt färre medlemmar som jobbar på Samhall än vi hade för tio år sedan, eftersom Samhall aktivt valt att lägga ner i princip all sin egen industriella verksamhet. Den ansågs vara för dyr och att det försvårade vinstmålet.

GS har redan tidigare kommenterat i Dagens Arbete vad vi anser är industrins fördelar, och varför den tjänar Samhalls syfte: Jobben var då anpassade efter individernas behov. Man hade en stadig, långvarig placering på arbetsplatserna, god arbetsmiljö och ett arbetstempo som kunde anpassas efter funktionsnedsättning.

Dessa verksamheter lades ner efter beslut i Samhalls styrelse, trots att fabriksansvariga inom Samhall vid det tillfället menade att det inte var ekonomiskt försvarbart att stänga grafiska anläggningar. Mer eller mindre alla som omfattats av dessa nedstängningar har i stället gått vidare till städ inom Samhall.

Det är viktigt att påminna sig om att det inte är fackföreningarna som lagt ett vinstkrav på bolaget. Det är heller inte facken som bestämmer bolagets inriktning, vilka jobb bolaget ska ta in, eller till vilket pris. Problemen är i grunden en ledningsfråga och en ägarfråga. Ansvaret för missförhållandena måste alltså tas av dem som har det reella inflytandet över bolaget: staten och bolagets styrelse.

Vad gäller den centrala grupperingen som ansvarar för avtalet, så kan GS konstatera att det pågår en konstant aktivitet med utbildningar och ett omfattande centralt förhandlingsarbete. GS känner inte igen bilden att facken endast skulle företräda medlemmarna vid eventuella utköp. Detta är en direkt felaktighet.

Vad som däremot är ett problem och som förbunden måste bli bättre på, är att organisera de anvisade till Samhall generellt. Facken måste också underlätta rutinerna när Samhalls medarbetare blir förflyttade mellan branscher, så att de alltid är rätt organiserade.

Att bilda ett separat förbund för Samhallanställda tror vi inte är en framkomlig väg. Vi är starkt beroende av respektive förbunds kunskap om de branscher Samhall är verksamma i, och historien har visat att när förbunden samfällt varslar om stridsåtgärder så får det önskad effekt.

Rapporteringen från Dagens Arbete visar på stora brister i Samhalls verksamhet. GS tar detta på största allvar och kommer även fortsättningsvis driva våra medlemmars frågor, så väl i riksavtalsförhandlingar, centrala förhandlingar som i lokala förhandlingar.

Givetvis kommer arbetsmiljön vara en prioriterad fråga framåt, så som den även varit innan DA:s granskning.

Läs alla inlägg i Samhalldebatten här:

”Vi behöver fackets stöd för alternativ till Samhall”

”Vi behöver fackets stöd för alternativ till Samhall”

Vi önskar en bättre dialog med facken så vi tillsammans kan arbeta för att få fler medarbetarstyrda alternativ till Samhall, skriver Ulrica Persson, ordförande i Skoopi.

”Vi sviker inte – vi kämpar”

”Vi sviker inte – vi kämpar”

I dag behöver vi lägga mer än en heltidstjänst för att någorlunda kunna möta våra medlemmars behov på Samhall, skriver IF Metalls Birgit Birgersson Brorsson.

”Vi samverkar för de Samhall­anställda”

”Vi samverkar för de Samhall­anställda”

Det pågår ett arbete om att utbilda flera av våra förtroendevalda på olika nivåer på Samhall. Men i slutändan är det ägarna som måste ändra på vinstkravet, skriver Nicklas Nilsson, avtalsansvarig på Fastighets.

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

Vi har utbildningar för förtroendevalda och skyddsombud. Vi har både lokala och centrala förhandlingar. Men det räcker inte, skriver IF Metalls Susanne Östh.

”Var är ni i debatten om Samhall?”

”Var är ni i debatten om Samhall?”

Facken som Samhall har avtal med lyser med sin frånvaro när det kommer till att stötta skyddsombuden lokalt. Var är ni i den här frågan? skriver regionala skyddsombudet Richard Fredriksson på Fastighetsanställdas förbund.

”Statens stöd måste fördelas på annat sätt”

”Statens stöd måste fördelas på annat sätt”

Det behövs fler aktörer som hjälper funktionshindrade att komma in på arbetsmarknaden, skriver tre verksamhetsledare inom rekrytering och utbildning.

”Sätt stopp för Samhalls osunda konkurrens”

”Sätt stopp för Samhalls osunda konkurrens”

Pernilla Enebrink, Almega Serviceföretagen: Problemen har varit kända sedan länge utan att politiken verkligen agerat.

”Nu ska Samhall åter stå på de funktionshindrades sida”

”Nu ska Samhall åter stå på de funktionshindrades sida”

L: Efter hårda förhandlingar har vi fått igenom verkningsfulla förändringar av Samhall.

”Samhall ska inte vara ett låtsasjobb”

”Samhall ska inte vara ett låtsasjobb”

S: Samhall ska producera varor och tjänster som faktiskt efterfrågas – men vi måste utreda att det är rätt personer som anvisas dit.

”Språksvårigheter är inte ett skäl att jobba på Samhall”

”Språksvårigheter är inte ett skäl att jobba på Samhall”

SD: Samhall får inte bli en uppsamlingsplats för Sveriges misslyckade integrationspolitik.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.