Industriarbetarnas tidning

”Arbetsmiljön under all kritik”

17 januari, 2022 - 07:38

Skrivet av

Skitsnack, ­trakasserier och kränkande sär­behandling. Den psyko­sociala arbetsmiljön på Finess Hygiene i Kisa är under all kritik, menar facket som nu kräver ändring.

Estefani Sanchez Rueda har arbetat dagtid som elektriker på Finess i snart ett år nu, och klagar inte för egen del. Tvärtom. Hon trivs utmärkt med att ila från maskin till maskin på sin trehjuling och uträtta det hon ska med alla sina verktyg. Även arbetstiderna och arbetskamraterna tycker hon är bra.

Men. Estefani Sanchez Rueda – liksom flera andra anställda som DA pratat med – vittnar också om dålig arbetsmiljö. Framför allt den psykosociala.

– Den är under all kritik, säger hon. Hur de anställda mår och hur vi ­behandlar varandra, sådant tas inte på ­allvar uppåt i organisationen, av cheferna. Konflikthantering, det finns inte. I stället lägger man bara locket på.

Vi har några informella ledare som tagit på sig olika chefsroller, men som de egentligen inte har rätt ­kompetens för.

Nicko Tataridis, Pappers avdelnings­ordförande och huvudskyddsombud.

Estefanis kritik stöds också av en personalenkät som gjordes i somras, och som pekar på en rad allvarliga brister. Till exempel:

  • Att långt mer än hälften av de kollektivanställda inte alls ”upplever att samarbetet fungerar bra på företaget” – 66 procent.
  • Att ”attityden kollegor emellan” inte alls är ”god” – 39 procent.
  • Att det förekommer trakasserier och kränkande särbehandling – 50 procent.

Enkätsvaren visar också att ledarskapet kunde ha varit betydligt bättre. Exempelvis svarar nästan hälften av de tillfrågade ett tveklöst ”nej” på frågan om de får regelbunden återkoppling på utfört arbete. Likaså på påståendet att chefen ”tar tag i och hanterar motsättningar och konflikter på ett bra sätt”.

Nicko Tataridis, Pappers avdelningsordförande tillika arbetsställets huvudskyddsombud, berättar att även tjänstemännen mår dåligt och att han har tagit upp de psykosociala problemen med ledningen sedan en längre tid tillbaka. Ja, långt innan enkäten i somras, efter vilken han också krävde att problemen grundligt och skyndsamt skulle åtgärdas.

– Då lovade ledningen att ta itu med dem, men det har jag inte sett mycket av än. I stället nonchalerar de oss gång på gång. Samtidigt som folk mår dåligt, är irriterade, pratar skit om varandra. Några har till och med sjukskrivit sig på grund av hur illa situationen är.

Nicko Tataridis tror att merparten av problemen bottnar i dåligt ledarskap. Personer som saknar kunskap om grundläggande arbetsmiljöfrågor och agerar därefter.

– Vi har några informella ledare som tagit på sig olika chefsroller, men som de egentligen inte har rätt kompetens för, säger han.

Finess vd, Jörgen Pettersson, säger att han inte vill kommentera kritiken men att han ”absolut” tar den psykosociala arbetsmiljön på allvar.

Estefani Sanchez Rueda. Foto: Robin Bäckman.

Tre steg till bättre arbetsmiljö

Om Estefani Sanchez Rueda vore chef på Finess skulle hon prioritera följande punkter:

Medarbetarsamtal

Ett enskilt och obligatoriskt samtal med varje anställd, det skulle jag införa som ett första steg. När det sker på frivilligbasis, som det gör nu, tenderar personer med olika åsikter att und­vika sådana samtal – av rädsla eller för att inte göra konflikterna än värre.

HR-kompetens

Antingen rekryterar man en person med HR-kompetens eller anlitar
en konsult som är expert på de frågorna. På en arbetsplats måste det finnas någon som kan personalfrågor och personalens arbetsmiljö, det saknar
vi i dag.

Utöka och fördela ledarskapet

I dag har vi bara en person med personalansvar, för alla 64 som jobbar på golvet. Vi skulle behöva fler. Med rätt kompetens, dessutom.

Foto: David Lundmark.

Finess Hygien

Finess Hygiene AB finns i östgötska Kisa, i Kinda kommun, och tillverkar hygienprodukter till i huvudsak sjuk­vården, däribland hak- och tvättlappar.
Företaget har 64 kollektivanställda, kör femskift i produktionen och ingår i danska Abena-kon­cernen.

I Kisa finns även pappersbruket Sofidel och medicinteknikföretaget Absorbest, där majoriteten anställda är anslutna till Pappers avdelning 140.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

De lyfter frågan om stress och mobbing

De lyfter frågan om stress och mobbing

I dag anordnar organisationen Gilla jobbet en heldag i Stockholm på temat ”Den hållbara arbetsplatsen”. Bland ämnena finns mobbing, stress och konflikter på jobbet.

Ökat tryck på själslig skyddsrond

Ökat tryck på själslig skyddsrond

Den psykosociala arbetsmiljön har inte prioriterats på Bonniers stora tryckeri i Akalla. Men nu ska själen få sin egen skyddsrond.

”Det krävs friska arbetsplatser för att nya jobb ska skapas”

Våra arbetsplatser måste ”stress-saneras” för att nya jobb ska kunna skapas. Och arbetsmiljöverkets föreskrift kan bli ett viktigt hjälpmedel i detta arbete. Det skriver elva forskare i ett debattinlägg.

”Det lönar sig att göra något åt problemen”

”Det lönar sig att göra något åt problemen”

Forskaren Malin Lohela Karlsson arbetar med att få arbetsgivarna att inse att stress och mobbning jobbet också kostar pengar för företagen.

Nu ska arbetsgivaren ha koll på jobbstressen

För första gången måste arbetsgivarna ha koll på hela arbetsmiljön. Nu har LO tagit fram en vägledning för hur skyddsombud ska jobba enligt föreskrifterna.

Nu får själen sin egen skyddsrond

Nu får själen sin egen skyddsrond

På SSAB i Borlänge klarar man sedan tidigare av buller och ryggont – nu ska man ta sig an stressen och mobbingen på allvar.

”Döds­olyckorna är en katastrof”

Regeringen slår fast en ny strategi med nollvision för dödsolyckor och fokus på psykosociala frågor. Man ger också pengar till en ökad tillsyn.

Så gör Norge – steg för steg

Så gör Norge – steg för steg

I motsats till Sverige har Norge tydliga gränser för vad man får stå ut med och inte på en arbetsplats.

 20 år av tystnad – lång väg till skydd för själen

Så har de psykosociala arbetsmiljöfrågorna hanterats sedan 1994, då Sverige som första land i Europa införde regler på området.

Val 2022 Eftersnack om valresultatet

”Vi måste hitta det vi tror på”

”Vi måste hitta det vi tror på”

Vi har fått ett valresultat där många arbetare röstat emot sina egna intressen. I dagens känslodebatt saknar jag den ideologiska grunden, skriver Dan Strängby.

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

När få , om ens någon, upplevt fackliga kraftmätningar lockar låtsaslösningar – som fantasier om ett svenskare Sverige, skriver Volvoarbetaren Lars Henriksson.

Förloraren blir vinnare

Förloraren blir vinnare

Helle Klein: Ulf Kristerssons M förlorade stort men de ler för att regeringstaburetterna hägrar. Och nu har Sverige ett av västvärldens största högerextrema partier i regeringsmakten.

Kan valresultatet vara en välsignelse?

Kan valresultatet vara en välsignelse?

Kanske är det det som krävs, att Socialdemokraterna inte sitter vid makten utan får knyta näven i fickan och komma tillbaka starkare, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Den anständiga högerns haveri

Den anständiga högerns haveri

Det blev som väntat en valrysare och valvakan pågår än. När detta skrivs har 1500 valdistrikts röster räknats och det är ännu mycket jämnt. Den rödgröna sidan leder och skulle detta resultat stå sig när alla röster är räknade blir Magdalena Andersson ny statsminister. Det skulle då stämma överens med både TV4:s och SVTs vallokalsundersökningar. […]

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

Regeringens mål är tydligt: de nya jobben som klimatomställningen skapar ska hamna i Sverige, skriver utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) och IF Metalls ordförande Marie Nilsson.