Industriarbetarnas tidning

Aldrig långtråkigt

4 mars, 2022

Skrivet av

Ögonblicket Klockan är 10.33 på Sofidel i Kisa.

Maskinen trasslar och vägrar göra som den ska – nämligen mala ner odugligt papper till massa så att det kan bli toalett- och hushållspapper av det igen. Men det är sånt som händer.

Operatören Lovisa Rafelt, 23 år, har stött på det många gånger förut och hon vet hur man åtgärdar det. I fyra år har hon jobbat här på konverteringen, en stor och supermodern anläggning som kostade 800 miljoner kronor att bygga och som italienskägda Sofidel tog i bruk 2015.

– Jag gillar mitt jobb, säger hon. Det är fritt och olika grejer händer hela tiden. Men jag tycker att det är lite svårt att jobba skift faktiskt, särskilt på nätterna.

När hon inte jobbar sitter hon helst på hästryggen – på ett sto vid namn Canteza.

– Hon är min, och hon är tre år gammal nu. Men jag brukar också rida in ung­hästar, det är min stora hobby!

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Val 2022 Eftersnack om valresultatet

”Vi måste hitta det vi tror på”

”Vi måste hitta det vi tror på”

Vi har fått ett valresultat där många arbetare röstat emot sina egna intressen. I dagens känslodebatt saknar jag den ideologiska grunden, skriver Dan Strängby.

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

Utan kamp förtvinar våra solidariska rötter

När få , om ens någon, upplevt fackliga kraftmätningar lockar låtsaslösningar – som fantasier om ett svenskare Sverige, skriver Volvoarbetaren Lars Henriksson.

Förloraren blir vinnare

Förloraren blir vinnare

Helle Klein: Ulf Kristerssons M förlorade stort men de ler för att regeringstaburetterna hägrar. Och nu har Sverige ett av västvärldens största högerextrema partier i regeringsmakten.

Kan valresultatet vara en välsignelse?

Kan valresultatet vara en välsignelse?

Kanske är det det som krävs, att Socialdemokraterna inte sitter vid makten utan får knyta näven i fickan och komma tillbaka starkare, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Den anständiga högerns haveri

Den anständiga högerns haveri

Det blev som väntat en valrysare och valvakan pågår än. När detta skrivs har 1500 valdistrikts röster räknats och det är ännu mycket jämnt. Den rödgröna sidan leder och skulle detta resultat stå sig när alla röster är räknade blir Magdalena Andersson ny statsminister. Det skulle då stämma överens med både TV4:s och SVTs vallokalsundersökningar. […]

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

”Vi vill skapa jobb genom att leda klimatomställningen”

Regeringens mål är tydligt: de nya jobben som klimatomställningen skapar ska hamna i Sverige, skriver utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) och IF Metalls ordförande Marie Nilsson.