Industriarbetarnas tidning

Pappers går med i huvudavtalet

14 mars, 2022 - 07:00

Skrivet av

Lön & avtal Pappers har beslutat att gå med i det nya huvudavtalet. Dessutom ska förbundet förhandla på egen hand framöver – utan tjänstemännen.
– Vi tror att det blir bra för våra medlemmar, säger förbundsordförande Pontus Georgsson.  

Pontus Georgsson, Pappers ordförande. Foto: David Lundmark

Efter en förhandlingsframställan från Industriarbetsgivarna, IA, har Pappers nu kommit överens med sin motpart om att man ska ansluta sig till huvudavtalet, det vill säga de nya regler rörande trygghet och omställning som snart ska börja gälla på svensk arbetsmarknad. 

Huvudavtalet, som har stötts och blötts under flera år, bygger på en överenskommelse mellan paraplyorganisationerna Svenskt Näringsliv, PTK och LO. Vid sidan om denna uppgörelse ska även Lagen och anställningsskydd, las, ändras. Det ska riksdagen rösta om i sommar.   

Pappers var i likhet med LO länge motståndare till de nya spelreglerna. Men efter att LO svängde i frågan i november förra året, svängde även Pappers, och efter att ha förhandlat med IA har man i dag alltså valt att ansluta sig huvudavtalet. På samma sätt som storförbunden IF Metall och Kommunal tidigare gjort.

– I grunden tycker vi fortfarande inte att uppgörelsen är bra. Och särskilt inte förändringarna i las. Men det kommer att ske, oavsett vad Pappers tycker, och därför måste vi fatta beslut utifrån den verklighet som är just nu och vad vi tror är bäst för våra medlemmar, säger förbundsordförande Pontus Georgsson.

Robert Sjunnebo, Pappers chefsjurist. Foto: Sara Öhman

Robert Sjunnebo, jurist och förhandlingsansvarig på Pappers, instämmer och menar bland annat att medlemmarna ”särskilt gynnas” av det kommande omställningsstudiestödet.

– I och med att våra medlemmar typiskt sett tjänar ganska mycket, så kommer inkomstförlusten inte bli så stor vid eventuella omställningar.

Men, fortsätter han:

– Det finns ju nedsidor också, och den suraste karamellen att bita i blir turordningsreglerna. Men där är vi ändå ganska trygga i att vi har sådan ordning på våra arbetsplatser, att det inte kommer att bli några större problem.

– Så summa summarum tycker vi att det finns mer som talar för än emot i det här läget.

Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf tycker att Pappers gjorde rätt i att gå med huvudavtalet.

– Det är naturligtvis väldigt positivt att nu även Pappers förklarar att man avser att ansluta sig. Avtalet rustar både företagen och anställda för att möta framtida utmaningar på arbetsmarknaden och i den internationella konkurrensen. Att vi och Pappers här gör samma analys stärker så klart partsmodellen inom branschen, inom industrin och på arbetsmarknaden i stort, säger han.

Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna. Foto: Rikard Westman

Samtidigt – vid sidan om huvudavtalet – har Pappers och Industriarbetsgivarna också enats om ett nytt paket inom ramen för det avtal som kallas Allmänna anställningsvillkor.  

– Det avtalet har vi haft tillsammans med Unionen och Sveriges Ingenjörer sedan 1996. Men nu kommer vi ha ett eget avtal, utan tjänstemännen. Det innebär inga försämringar för oss. Däremot ger det oss mer makt och tydligare kontroll över vårt avtal och just våra medlemmars anställningsvillkor, säger Pontus Georgsson.

I det nya avtalet, som börjar gälla samtidigt som det stora huvudavtalet är på plats, har parterna bland annat kommit överens om en ändring i lönesystemet. Det innebär att den löneökning som en anställd kan få på grund vidareutbildning, ökat ansvar eller liknande, inte ska få påverka den fördelningsbara potten vid den årliga lönerevisionen i fortsättningen.

Dessutom har parterna enats om en halvering av den så kallade konverteringstiden. Närmare bestämt att en vissanställning ska övergå till en tillsvidareanställning redan efter tolv månader, och inte 24.

– Det där har vi velat ändra på i flera avtalsrörelser och nu blir det så. Det är en rejäl uppsida för oss, säger Pontus Georgsson.

Industriarbetsgivarnas Per Widolf:

– Vi har förhandlat om flera villkorsförändringar, inte bara konverteringstiden. Det ligger alltså förändringar i bägge parters vågskålar, precis som det ska göra i en bra överenskommelse. Sammantaget är det ett väl avvägt och bra paket.

REGERINGENS FÖRSLAG TILL NY LAG OM ANSTÄLLNINGSSKYDD

Las-uppgörelsen – det nya huvudavtalet – som Svenskt Näringsliv och PTK enades om i oktober 2020, och som IF Metall och Kommunal senare anslöt till, innebär både ökad flexibilitet för arbetsgivarna och bättre omställningsmöjligheter för anställda. Avtalet innehåller flera delar som kräver ny lagstiftning för att kunna genomföras. I juni 2021 lade regeringen fram ett lagförslag efter parternas modell:

  • Undantagen från turordningsreglerna, vid uppsägning på grund av arbetsbrist, ändras från dagens två personer i små företag till tre personer oavsett företagets storlek.
  • Saklig grund för uppsägning ändras till sakliga skäl. Skulle en tvist om uppsägningen uppstå är arbetsgivaren inte längre skyldig att betala lön medan tvisten pågår. Om uppsägningen sedan visar sig vara felaktig betalas lön ut i efterskott, plus skadestånd som blir något högre än i dag.
  • Allmän visstid ersätts med särskild visstid, och ska övergå till fast anställning efter 12 månader i stället för dagens 24 månader.
  • Bemanningsanställda ska efter 24 månader inom en 36-månadersperiod på samma arbetsplats erbjudas fast anställning av det inhyrande företaget.
  • En allmän omställningsförsäkring ska omfatta anställda som jobbar på företag utan kollektivavtal.
  • Ett omställningsstudiestöd införs som ger som mest 80 procent av lönen (upp till 25 500 kronor) i upp till ett år.

Förslaget är att lagen ska träda i kraft den 30 juni i år, för att sedan tillämpas från och med 1 oktober.

HUVUDAVTALET MELLAN ARBETSMARKNADENS PARTER

Om förändringarna i lagen om anställningsskydd genomförs, träder det nya huvudavtalet mellan Svenskt Näringsliv, PTK och LO i kraft. Huvudavtalet ska ersätta lagen på vissa områden, bland annat dessa:

  • Arbetsgivaren har rätt att göra undantag från turordningsreglerna med sex personer (tre arbetare och tre tjänstemän) från varje driftställe, eller 15 procent av de som ska sägas upp. Dock max 10 procent av det totala antalet anställda.
  • Omställningsstudiestödet ger 80 procent av inkomster upp till 30 600 kronor och 65 procent av inkomster däröver (upp till 68 200 kronor).

2 kommentarer till “Pappers går med i huvudavtalet

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Samordning inför avtalsrörelsen – här är LO:s krav

Samordning inför avtalsrörelsen – här är LO:s krav

LO har presenterat ett ”första steg” till samordning, som bland annat innehåller en satsning på lägstalönerna. De ska öka mer än andra löner.

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Att årets avtalsrörelse är speciell är fack och arbetsgivare överens om. Och att det är inte lönerörelsens uppgift att se till att du får mer pengar kvar i plånboken när inflationen drar iväg. Men sen går synen isär, inte minst på hur det går för svensk industri.

Nytt Saltsjöbadsavtal har tecknats

Nytt Saltsjöbadsavtal har tecknats

Parterna har skrivit under det nya huvudavtalet. ”Äntligen i mål”, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta förhandlingarna med Svenskt Näringsliv om las, som man avbröt i höstas. Framför allt vill man få till ett bättre stöd för omställning.

”Sårat och sargat inom LO”

”Sårat och sargat inom LO”

Pappers och GS: Exceptionellt agerat av IF Metall och Kommunal i las-uppgörelsen.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

Industrifacken: Vi är besvikna

Industrifacken: Vi är besvikna

Förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare har kraschat. Nu kan det i stället bli lagstiftning om fler undantag i turordningen.

Avtal 2023

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Om de allra högsta cheferna får kraftigt höjda ersättningar under avtalsrörelsen blir det svårare för parterna att komma överens, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Att vara stötdämparen i systemet

Att vara stötdämparen i systemet

När inflationen ökar är det helt okej för hyresvärdar, butiker, restauranger och fan och hans moster att höja priserna. Då justerar de ju bara priserna för inflationen. Men så fort arbetarna vill ha löner därefter ropas det hejvilt om att det vore oansvarigt, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen vill se en löneökning på 2,0 procent. De föreslår ett engångsbelopp enligt tysk modell om 3000 kronor. De vill även öka företagens makt över arbetstiden.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers ställer sig bakom LO-samordningen. Det blev klart under förbundsmötet i Uddevalla på söndagen. ”Det känns bra!”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

Många tyckte att avtalskraven var för låga men IF Metalls avtalsråd röstade ändå ja till att vara med i Facken inom industrins och LO:s plattformar. 

Vilse i avtalsspråket?

Vilse i avtalsspråket?

Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

Vi gick ner i lön vid krisen 2008, och lät oss permitteras under pandemin, samtidigt som företagen tog ut jättevinster. Vi måste visa ledamöterna på IF Metalls kongress att vi inte tänker nöja oss med luft i plånboken, skriver IF Metall-medlemmen Andreas Köhler.

Dagens Arbetes poddar Lyssna på de senaste avsnitten

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

1968 fick Socialdemokraterna 50,1 procent av rösterna i riksdagsvalet. Men det var knappast tack vare kampanjlåten ”Hej Socialdemokrat!”. Kalle Lind berättar.

Den bortglömda Linje 2-sången

Den bortglömda Linje 2-sången

Lyssna på Linje 2-sången från kärnkraftsomröstningen 1980. Dagens Arbetes reporter Jonas Nordling har grävt i arkivet – och pratat med linje 2-generalen.

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Det största hindret för den gröna omställningen är att beslutsfattare och allmänhet inte tror att den kommer att kunna genomföras. Lyssna på podden med Marie Nilsson, Svante Axelsson och Helle Klein.

Fackets starka motstånd mot nazismen

Fackets starka motstånd mot nazismen

Författaren Anna-Lena Lodenius gästar Dagens Arbete Historia. Tillsammans med Harald Gatu och Helle Klein utforskar hon hur arbetarrörelsen hanterat högerextremismen historiskt. Författaren Mats Wingborg ger en nutida internationell utblick.

Facket och flyktingarna

Facket och flyktingarna

Svenska facken smugglade flyktingar, pengar och information under andra världskriget. Norska motståndsmän fick bo i ett hus i centrala Stockholm under täckmanteln att de var grafiska ombudsmän.

Hoten mot de svenska industrijobben

Hoten mot de svenska industrijobben

Svensk basindusti exporterar 90 procent av produkterna. Så hur drabbas Sverige när länder som USA vill rädda sina egna industrijobb? Och hur går det med den gröna omställningen när energikrisen slagit till?

Den stora modebluffen

Den stora modebluffen

När Domsjös trämassa blir viskosfiber i Indien görs det med metoder som har skadat människor och miljö i mer än hundra år. Så varför låtsas svenska ­mode­företag som H&M att det är nytt och fräscht?