Industriarbetarnas tidning

Pappers går med i huvudavtalet

14 mars, 2022 - 07:00

Skrivet av

Lön & avtal Pappers har beslutat att gå med i det nya huvudavtalet. Dessutom ska förbundet förhandla på egen hand framöver – utan tjänstemännen.
– Vi tror att det blir bra för våra medlemmar, säger förbundsordförande Pontus Georgsson.  

Pontus Georgsson, Pappers ordförande. Foto: David Lundmark

Efter en förhandlingsframställan från Industriarbetsgivarna, IA, har Pappers nu kommit överens med sin motpart om att man ska ansluta sig till huvudavtalet, det vill säga de nya regler rörande trygghet och omställning som snart ska börja gälla på svensk arbetsmarknad. 

Huvudavtalet, som har stötts och blötts under flera år, bygger på en överenskommelse mellan paraplyorganisationerna Svenskt Näringsliv, PTK och LO. Vid sidan om denna uppgörelse ska även Lagen och anställningsskydd, las, ändras. Det ska riksdagen rösta om i sommar.   

Pappers var i likhet med LO länge motståndare till de nya spelreglerna. Men efter att LO svängde i frågan i november förra året, svängde även Pappers, och efter att ha förhandlat med IA har man i dag alltså valt att ansluta sig huvudavtalet. På samma sätt som storförbunden IF Metall och Kommunal tidigare gjort.

– I grunden tycker vi fortfarande inte att uppgörelsen är bra. Och särskilt inte förändringarna i las. Men det kommer att ske, oavsett vad Pappers tycker, och därför måste vi fatta beslut utifrån den verklighet som är just nu och vad vi tror är bäst för våra medlemmar, säger förbundsordförande Pontus Georgsson.

Robert Sjunnebo, Pappers chefsjurist. Foto: Sara Öhman

Robert Sjunnebo, jurist och förhandlingsansvarig på Pappers, instämmer och menar bland annat att medlemmarna ”särskilt gynnas” av det kommande omställningsstudiestödet.

– I och med att våra medlemmar typiskt sett tjänar ganska mycket, så kommer inkomstförlusten inte bli så stor vid eventuella omställningar.

Men, fortsätter han:

– Det finns ju nedsidor också, och den suraste karamellen att bita i blir turordningsreglerna. Men där är vi ändå ganska trygga i att vi har sådan ordning på våra arbetsplatser, att det inte kommer att bli några större problem.

– Så summa summarum tycker vi att det finns mer som talar för än emot i det här läget.

Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf tycker att Pappers gjorde rätt i att gå med huvudavtalet.

– Det är naturligtvis väldigt positivt att nu även Pappers förklarar att man avser att ansluta sig. Avtalet rustar både företagen och anställda för att möta framtida utmaningar på arbetsmarknaden och i den internationella konkurrensen. Att vi och Pappers här gör samma analys stärker så klart partsmodellen inom branschen, inom industrin och på arbetsmarknaden i stort, säger han.

Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna. Foto: Rikard Westman

Samtidigt – vid sidan om huvudavtalet – har Pappers och Industriarbetsgivarna också enats om ett nytt paket inom ramen för det avtal som kallas Allmänna anställningsvillkor.  

– Det avtalet har vi haft tillsammans med Unionen och Sveriges Ingenjörer sedan 1996. Men nu kommer vi ha ett eget avtal, utan tjänstemännen. Det innebär inga försämringar för oss. Däremot ger det oss mer makt och tydligare kontroll över vårt avtal och just våra medlemmars anställningsvillkor, säger Pontus Georgsson.

I det nya avtalet, som börjar gälla samtidigt som det stora huvudavtalet är på plats, har parterna bland annat kommit överens om en ändring i lönesystemet. Det innebär att den löneökning som en anställd kan få på grund vidareutbildning, ökat ansvar eller liknande, inte ska få påverka den fördelningsbara potten vid den årliga lönerevisionen i fortsättningen.

Dessutom har parterna enats om en halvering av den så kallade konverteringstiden. Närmare bestämt att en vissanställning ska övergå till en tillsvidareanställning redan efter tolv månader, och inte 24.

– Det där har vi velat ändra på i flera avtalsrörelser och nu blir det så. Det är en rejäl uppsida för oss, säger Pontus Georgsson.

Industriarbetsgivarnas Per Widolf:

– Vi har förhandlat om flera villkorsförändringar, inte bara konverteringstiden. Det ligger alltså förändringar i bägge parters vågskålar, precis som det ska göra i en bra överenskommelse. Sammantaget är det ett väl avvägt och bra paket.

REGERINGENS FÖRSLAG TILL NY LAG OM ANSTÄLLNINGSSKYDD

Las-uppgörelsen – det nya huvudavtalet – som Svenskt Näringsliv och PTK enades om i oktober 2020, och som IF Metall och Kommunal senare anslöt till, innebär både ökad flexibilitet för arbetsgivarna och bättre omställningsmöjligheter för anställda. Avtalet innehåller flera delar som kräver ny lagstiftning för att kunna genomföras. I juni 2021 lade regeringen fram ett lagförslag efter parternas modell:

  • Undantagen från turordningsreglerna, vid uppsägning på grund av arbetsbrist, ändras från dagens två personer i små företag till tre personer oavsett företagets storlek.
  • Saklig grund för uppsägning ändras till sakliga skäl. Skulle en tvist om uppsägningen uppstå är arbetsgivaren inte längre skyldig att betala lön medan tvisten pågår. Om uppsägningen sedan visar sig vara felaktig betalas lön ut i efterskott, plus skadestånd som blir något högre än i dag.
  • Allmän visstid ersätts med särskild visstid, och ska övergå till fast anställning efter 12 månader i stället för dagens 24 månader.
  • Bemanningsanställda ska efter 24 månader inom en 36-månadersperiod på samma arbetsplats erbjudas fast anställning av det inhyrande företaget.
  • En allmän omställningsförsäkring ska omfatta anställda som jobbar på företag utan kollektivavtal.
  • Ett omställningsstudiestöd införs som ger som mest 80 procent av lönen (upp till 25 500 kronor) i upp till ett år.

Förslaget är att lagen ska träda i kraft den 30 juni i år, för att sedan tillämpas från och med 1 oktober.

HUVUDAVTALET MELLAN ARBETSMARKNADENS PARTER

Om förändringarna i lagen om anställningsskydd genomförs, träder det nya huvudavtalet mellan Svenskt Näringsliv, PTK och LO i kraft. Huvudavtalet ska ersätta lagen på vissa områden, bland annat dessa:

  • Arbetsgivaren har rätt att göra undantag från turordningsreglerna med sex personer (tre arbetare och tre tjänstemän) från varje driftställe, eller 15 procent av de som ska sägas upp. Dock max 10 procent av det totala antalet anställda.
  • Omställningsstudiestödet ger 80 procent av inkomster upp till 30 600 kronor och 65 procent av inkomster däröver (upp till 68 200 kronor).

2 kommentarer till “Pappers går med i huvudavtalet

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Klart: Här är Pappers nya avtal

Klart: Här är Pappers nya avtal

Efter intensiva förhandlingar har nu även Pappers och Industriarbetsgivarna enats om ett avtal. ”Vi är mycket nöjda”, säger Pappers förhandlingschef Robert Sjunnebo.

Samordning inför avtalsrörelsen – här är LO:s krav

Samordning inför avtalsrörelsen – här är LO:s krav

LO har presenterat ett ”första steg” till samordning, som bland annat innehåller en satsning på lägstalönerna. De ska öka mer än andra löner.

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Att årets avtalsrörelse är speciell är fack och arbetsgivare överens om. Och att det är inte lönerörelsens uppgift att se till att du får mer pengar kvar i plånboken när inflationen drar iväg. Men sen går synen isär, inte minst på hur det går för svensk industri.

Nytt Saltsjöbadsavtal har tecknats

Nytt Saltsjöbadsavtal har tecknats

Parterna har skrivit under det nya huvudavtalet. ”Äntligen i mål”, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta las-förhandlingar

LO vill återuppta förhandlingarna med Svenskt Näringsliv om las, som man avbröt i höstas. Framför allt vill man få till ett bättre stöd för omställning.

”Sårat och sargat inom LO”

”Sårat och sargat inom LO”

Pappers och GS: Exceptionellt agerat av IF Metall och Kommunal i las-uppgörelsen.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.