Industriarbetarnas tidning

Kinas arbetare på väg att resa sig

18 augusti, 2010

Skrivet av

DA-ANALYS En jätte håller på att resa sig: den kinesiska industriarbetarklassen. Strejker har svept över industrin i Kina i sommar. Och snart kommer lokala löneförhandlingar att tillåtas.

För ett par veckor sedan återvände arbetarna till jobbet efter en två månader lång lönestrid med arbetsgivaren. Med 47 procent i lönelyft.

Företaget – Atsumetic i Foshan i södra Kina – tillverkar växellådor åt den japanska biljätten Honda. Cheferna mötte först arbetarnas lönekrav med kalla handen och hotade avskeda de fem arbetare som påstods stå i spetsen för strejken.

Men konflikten blev en triumf för arbetarna.

I slutet av juli kunde samtliga tvåhundra arbetare återvända till sina jobb vid växellådefabriken, efter att lönerna höjts 47 procent.

Inte långt därifrån, i Guangzhou, utbröt snart en strejk på den japanska komponenttillverkaren Omrons fabrik med krav på 40-procentiga lönelyft.

Bägge fabrikerna ligger i det hårt exploaterade industribältet i Guangdongprovinsen, där 36 strejker noterades under några få sommarveckor.

Strejker sprider sig, lönekrav skruvas upp. De kinesiska industriarbetarna säger ifrån.

De är en bra bit över 100 miljoner. De flesta unga, under 30 år och många av dem har lämnat sina hem på landsbygden för jobb i industrin till ofta omänskliga villkor.

Arbetsvillkoren inom industrin hamnade i fokus tidigare i år när tio arbetare begick självmord på Foxconns fabrik i Shenzhen i just Guangdongprovinsen.

Foxconnarbetarna, som tillverkar delar åt bland annat Apple, Nokia och Sony, protesterade mot låga löner, långa arbetsdagar och det höga arbetstempot.

Självmordsaktionen skakade Kina, och omvärlden. Desperationen riktade ljuset mot ett utbrett missnöje inom industrin. Ett missnöje som riskerar att förvandla ”världens verkstadsgolv” till ett slagfält.

Därför diskuterar myndigheterna nu möjligheten för de anställda att börja kunna förhandla om löner och arbetsvillkor under ordnade former.

Nästa månad kommer provinsregeringen i Guangdong att revidera arbetsrätten så att den innehåller någon form av förhandlingsordning.

Anställda ska, enligt förslaget, kunna begära att det officiella facket upptar förhandlingar med arbetsgivaren. De anställda ska också kunna välja sina egna representanter till förhandlingsdelegationerna. De tillåts dessutom kunna ta hjälp av jurister utanför företaget. Allt enligt China Labour Bulletin, en oberoende organisation i Hongkong som bevakar de kinesiska arbetarnas rättigheter.

Sommarens händelser är kulmen på en utveckling som stegrats under de senaste två åren. För två år sedan utbröt, enligt myndigheterna, 280 000 arbetsplatskonflikter i Kina. En fördubbling från året innan.

I fjol blev konflikterna ännu fler – samtidigt som de blev alltmer spektakulära och våldsamma.

Textilarbetarna från Baoding marscherade på motorvägen mot huvudstaden, Wuhanarbetarna blockerade en annan motorväg i tre dagar i protest. I stålverket Linghang hölls en av cheferna inlåst i 90 timmar och på ett annat stålverk gick protesterna så långt att en av cheferna slogs ihjäl.

Fjolårets händelser fick det officiella facket ACTFU att agera. Facket är lojalt mot det regerande kommunistpartiet och betraktas som regimens lydiga redskap. Efter fjolårets händelser genomförde ACTFU ett antal enkäter för att orientera sig om det uppblossade missnöjet. Bilden var entydig: de unga industriarbetarna hade tröttnat på de omänskliga villkoren. Och de var beredda att ta strid.

De kinesiska industriarbetarlönerna uppgår till inte mer än cirka 5 procent av de svenska. Men de kommer att stiga snabbt, inte bara till en följd av ökad förhandlingsrätt och växande stridsvilja hos arbetarna. Även den demografiska utvecklingen talar för stigande löner. Kina står inför en annalkande brist på arbetskraft.

De senaste tio årens expansion har byggt på att unga lämnar landsbygden för att söka sig till industrin. Men ungdomskullarna blir snart mindre. Kina åldras. Följden blir ökad konkurrens om arbetskraften – och därmed stigande löner.

Därmed inte sagt att Kina står inför kostnadsproblem. Det finns ett sätt för ett land att bära en allt dyrare arbetskraft och samtidigt stärka konkurrenskraften: genom ökad produktivitet. Enligt en studie som citeras i den brittiska tidningen Economist tredubblades de kinesiska lönerna mellan 1995 och 2004. Men samtidigt steg produktiviteten ännu mer och i slutändan stärktes därför konkurrenskraften.

Den utvecklingen lär fortsätta.

Ökad produktivitet och stigande arbetskraftskostnader går ofta hand i hand. (Se rapporten Globala arbetskraftskostnader från Facken inom industrin)

Därför kommer de kinesiska löneskostnaderna att öka. Precis som hos andra asiatiska låglöneländer. De japanska lönerna var 1960 inte högre än 10 procent av de amerikanska. Trettio år senare var de japanska ikapp. Även de sydkoreanska lönerna har följt en liknande utveckling, i synnerhet efter det fackliga genombrottet i landet för tjugo år sedan.

De kinesiska industriarbetarlönerna är på väg upp. Det 47-procentiga lönelyft som arbetarna vid Hondas växellådefabrik i Foshan strejkade till sig har knappast dämpat stridsviljan på ”världens verkstadsgolv”.

Du kanske också vill läsa…

Så har Kina ökat sitt grepp om världen

Så har Kina ökat sitt grepp om världen

När Kina köper upp utländska företag och investerar i järn­vägar, kolkraftverk och hamnar knyter sig stor­makten närmare resten av världen – och andra länder blir mer beroende av Kina.

10 rekordår med Kina – men finns en plan B?

10 rekordår med Kina – men finns en plan B?

Volvo Cars har tillhört Geely i tio år och bilförsäljningen har slagit rekord på rekord. Det borde vara klang och jubel över jubileet.

”Coronakrisen är här nu – för sent att vänta till augusti”

Först i augusti kan regeringens förslag om utvidgat stöd till korttidsarbete införas. Alldeles för sent, enligt Malin Karlsson, klubbordförande på underleverantören Spectra Premium.

Viruset stress-testar den sårbara produktionen

Viruset stress-testar den sårbara produktionen

Coronaviruset visar oss sårbarheten i ”just in time”-samhället, skriver Dagens Arbetes reporter Harald Gatu.

Elbilen banar väg för industripolitiken

Elbilen banar väg för industripolitiken

I dag säljs inte många elbilar. Ändå håller elbilen på att utlösa stora skälvan i världens viktigaste bilnation Tyskland. Samtidigt har utvecklingen fått EU att brådstörtat damma av en gammal goding: industripolitiken.

Världsekonomin och klimatet påverkar avtalsrörelsen

Världsekonomin och klimatet påverkar avtalsrörelsen

Snart börjar dragkampen om din nya lön. Förr varnade man att alltför höga löneökningar skulle sänka ekonomin. Nu kommer hotet från helt andra håll: Trumps tullar och klimatet, skriver Harald Gatu.

Glöm globaliseringen – nu är närområdet viktigast

Glöm globaliseringen – nu är närområdet viktigast

Glöm globaliseringen. Den är på väg att mattas av. Nu blir produktion för närområdet desto viktigare, av många skäl. Efter globaliseringen kommer regionaliseringen, skriver DA:s Harald Gatu i en analys.

Slingrig väg för elbilens batteri

Slingrig väg för elbilens batteri

Om bara drygt tio år spås nio av tio nya bilar var eldrivna i Sverige. Men då krävs det mycket större mängder av metallen kobolt, vars utvinning kan äventyra klimatmålen.

Robot­branschens nya kunder: småföretagen

Robot­branschens nya kunder: småföretagen

Robotiseringen i världen har exploderat de senaste åren – men Sverige har halkat efter. Nu mobiliserar leverantörer och staten för att väcka småföretagen. För facket blir det en ny stor utmaning. Läs eller lyssna på vårt reportage.

Därför plockas jobben hem

Därför plockas jobben hem

Nu är det lönsamt att flytta hem produktionen till Sverige. Ny teknik och flexibilitet är viktigare än lönekostnaden, visar en ny undersökning av åtta företag som tagit hem tillverkning. Ett av dem är Ewes stålfjäder i Bredaryd.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.