Industriarbetarnas tidning

Låtsasavtal ska stoppa strejkvåg

2 september, 2011

Skrivet av

Den kinesiska regimen fruktar oro på arbetsplatserna. Därför får kinesiska arbetare allt oftare kollektivavtal.

– Men de är inga riktiga kollektivavtal, säger Geoffrey Crothall på China Labour Bulletin i Hongkong, en organisation som följer utvecklingen på kinesiska arbetsplatser.

Så här går det till när avtalen teckas, enligt Crothall:
– Det officiella regeringsvänliga facket kommer in ena dagen och skriver ett avtal om minimilöner och sedan försvinner de. De är till ingen nytta.

Ungefär 200 sådana avtal har träffats de senaste månaderna. Regeringen vill göra allt för att undvika oro på arbetsplatserna, säger Crothall.
– Javisst, med tanke på att matpriserna ökar och inflationen stiger så finns jordmånen för en omfattande oro.

Som i Nordafrika?
– Nej, inget tyder på det. De kinesiska arbetarna har ännu inga politiska krav. De vill ha bra betalt och bra arbetsförhållanden helt enkelt. Men det hindrar inte att regeringen är bekymrad över en social oro som i sig inte behöver vara politisk. Den strejkrörelse vi sett är ingen politisk rörelse.

Efter förra sommarens strejkvåg i Guangdong-provinsen, landets mest industrialiserade område, började de lokala myndigheterna utreda möjligheterna till kollektivavtal.

Ett förslag arbetades fram. Arbetarna skulle få välja sina egna företrädare, ha rätt att begära förhandlingar och även anlita förhandlingshjälp utifrån.

Förslaget är för kinesiska förhållanden mycket långtgående. Men det har ännu inte trätt i kraft.

– Ett intressant förslag, men partiledningen verkar skeptisk och ser hellre en annan lösning som kommer att tillämpas i en annan provins och som mer handlar om ett utbyggt välfärdssystem.

– Dessutom har kapitalintresserna i Hongkong reagerat mycket starkt på Guangdong-förslaget.

Varför?
– Sedan 20-30 år tillbaka har de vant sig att kunna bestämma över de kinesiska arbetarnas löner och arbetsvillkor. Detta är en mycket konservativ grupp. Men en dag tvingas även de inse att det är bäst om man ger de anställda förhandlingsrätt.

Kan de istället inte flytta produktionen från Guangdong inåt landet?
–Jo, och den utvecklingen är redan i full gång. De enklaste, mest arbetsintensiva jobben lokaliseras inåt landet där lönerna är ännu lägre och där provinsregeringarna överträffar varandra i frikostighet mot företagen. Alla vill ha investeringarna till just deras provins.

Kinas befolkningstillväxt mattas av och befolkningen kommer att åldras allt mer. Om några år minskar antalet arbetare i arbetsför ålder, medan åldringarna ökar. Kommer inte det att leda till konkurrens om arbetskraften och press uppåt på lönerna?

– Jo men vi kommer att ha ett stort överskott på arbetskraft i Kina. I dag är det mycket svårt för den som är över 40 år att få jobb inom industrin, i alla fall i de mer avancerade fabrikerna. De äldre får nöja sig med jobb i småföretag där lönerna och villkoren är ännu sämre.

Och de unga nöjer sig med industrijobben inom elektronikindustrin? – Det är inte så säkert och här finns en källa till missnöje och oro. Varje år utexamineras sju miljoner studenter i Kina. De accepterar inte att stå i affär, jobba i servicesektorn eller vid elektronikindustrins löpande band. De har krav på högre innehåll i arbetet.

China Labour Bulletin grundades av den kinesiske aktivisten Han Dongfang. Som järnvägsarbetare grundade han en fri fackföreningsrörelse 1989 och deltog i protesterna vid Himmelska fridens torg.

När protesterna slogs ner fängslades han och utvisades efter några år till Hong Kong där han startade China Labour Bulletin. Organisationen rapporterar om förhållandena på kinesiska arbetsplatser. Man stödjer också ett universitet som har satt upp en portal på nätet om kollektivavtal och dit arbetaraktivister kan vända sig för att få råd.

Hur kan den internationella arbetarrörelsen stödja de kinesiska arbetarna?
– Genom att erbjuda praktisk hjälp hur man exempelvis arbetar med kollektivavtal. Det officiella facket ACTFU vet ingenting om sånt. De har ingen erfarenhet, de vill heller inte ha arbetarnas delaktighet. I Kina behöver alla lära sig vad som utmärker kollektivavtal och hur man skapar ett fungerande förhandlingssystem. Där kan den internationella fackföreningsrörelsen bidra med utbildning, erfarenheter och praktiska tips.

Du kanske också vill läsa…

Så har Kina ökat sitt grepp om världen

Så har Kina ökat sitt grepp om världen

När Kina köper upp utländska företag och investerar i järn­vägar, kolkraftverk och hamnar knyter sig stor­makten närmare resten av världen – och andra länder blir mer beroende av Kina.

10 rekordår med Kina – men finns en plan B?

10 rekordår med Kina – men finns en plan B?

Volvo Cars har tillhört Geely i tio år och bilförsäljningen har slagit rekord på rekord. Det borde vara klang och jubel över jubileet.

”Coronakrisen är här nu – för sent att vänta till augusti”

Först i augusti kan regeringens förslag om utvidgat stöd till korttidsarbete införas. Alldeles för sent, enligt Malin Karlsson, klubbordförande på underleverantören Spectra Premium.

Viruset stress-testar den sårbara produktionen

Viruset stress-testar den sårbara produktionen

Coronaviruset visar oss sårbarheten i ”just in time”-samhället, skriver Dagens Arbetes reporter Harald Gatu.

Elbilen banar väg för industripolitiken

Elbilen banar väg för industripolitiken

I dag säljs inte många elbilar. Ändå håller elbilen på att utlösa stora skälvan i världens viktigaste bilnation Tyskland. Samtidigt har utvecklingen fått EU att brådstörtat damma av en gammal goding: industripolitiken.

Världsekonomin och klimatet påverkar avtalsrörelsen

Världsekonomin och klimatet påverkar avtalsrörelsen

Snart börjar dragkampen om din nya lön. Förr varnade man att alltför höga löneökningar skulle sänka ekonomin. Nu kommer hotet från helt andra håll: Trumps tullar och klimatet, skriver Harald Gatu.

Glöm globaliseringen – nu är närområdet viktigast

Glöm globaliseringen – nu är närområdet viktigast

Glöm globaliseringen. Den är på väg att mattas av. Nu blir produktion för närområdet desto viktigare, av många skäl. Efter globaliseringen kommer regionaliseringen, skriver DA:s Harald Gatu i en analys.

Slingrig väg för elbilens batteri

Slingrig väg för elbilens batteri

Om bara drygt tio år spås nio av tio nya bilar var eldrivna i Sverige. Men då krävs det mycket större mängder av metallen kobolt, vars utvinning kan äventyra klimatmålen.

Robot­branschens nya kunder: småföretagen

Robot­branschens nya kunder: småföretagen

Robotiseringen i världen har exploderat de senaste åren – men Sverige har halkat efter. Nu mobiliserar leverantörer och staten för att väcka småföretagen. För facket blir det en ny stor utmaning. Läs eller lyssna på vårt reportage.

Därför plockas jobben hem

Därför plockas jobben hem

Nu är det lönsamt att flytta hem produktionen till Sverige. Ny teknik och flexibilitet är viktigare än lönekostnaden, visar en ny undersökning av åtta företag som tagit hem tillverkning. Ett av dem är Ewes stålfjäder i Bredaryd.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.