Industriarbetarnas tidning

Blev sjuk – då sa Lernia upp honom

6 november, 2012

Tillfälliga jobb får inte avbrytas innan kontraktstiden går ut. Men inom bemanningsbranschen går det att säga upp när som helst, med ett varsel på 14 dagar. Det fick förre Saab-arbetaren Henrik Nordh känna av efter att han lämnat allt sitt i Trollhättan för att jobba i Västerbotten.

Henrik Nordh var glad. Äntligen skulle han få ett jobb efter nio månaders arbetslöshet. Han hade sökt flera hundra tjänster runt om i Sverige sen han blev av med sitt arbete på Saab i Trollhättan. Han sålde sina möbler, hyrde ut huset och flyttade 100 mil norrut.

Anställningen var en sexmånaders visstidsanställning på Lernia i Lycksele. Han skulle arbeta på Hedlunda industrier, köra en formateringslina för plan till bokhyllor. Henrik började direkt och jobbade flera nattskift redan första veckan.

Fjorton dagar senare halkade han och bröt handleden under en promenad med hunden. Läkaren sjukskrev honom fyra veckor.

– Jag ringde Lernia direkt och gick senare upp till deras kontor för att lämna in alla intyg, säger Henrik. Då fick jag beskedet att min anställning skulle avbrytas. Skälet var arbetsbrist.

– Jag blev helt chockad, föll nästan av stolen. Jag blev gråtfärdig.

Henrik förstod ingenting. Arbetsbristen rimmade dåligt, tyckte han. Han såg på Hedlundas hemsida att de sökte folk, även Lernia annonserade efter folk som ville jobba på Hedlunda. Han hade frågat flera gånger, både i telefonkontakter från Trollhättan och sen, när han var på plats i Lycksele, vad som skulle hända sen, efter sex månader. Finns det möjlighet att fortsätta jobba? Svaret från Lernia var att det såg positivt ut, att de såg en stor potential i honom, att han hade så goda vitsord och lång erfarenhet.

Nu känner Henrik sig lurad. Han misstänker att uppsägningen hänger ihop med hans sjukskrivning.

– Det borde finnas en moralisk aspekt, säger han. Jag har flyttat så långt, sen bara slänger de ut mig.

Mikael Andersson som är presschef på Lernia, tycker att hela situationen är ”jättetråkig”.

Han hävdar dock att det inte finns något samband mellan Henriks handskada och uppsägningen. Det är bara ett olyckligt sammanträffande. Det specifika jobb på Hedlunda som Henrik anställts till försvann vid samma tidpunkt som sjukskrivningen.

Mikael Andersson säger att det inte var möjligt att erbjuda något av de andra lediga jobben på Hedlunda till Henrik. Lernia hade ännu inte gjort någon bred kompetensanalys på honom och Henrik matchades endast till jobbet vid formateringslinjen.

Hur ser du på ert ansvar?

– Vi har ett formellt ansvar för våra konsulter. Så fort ett uppdrag försvinner sätter vi igång och jobbar för att hitta ett annat.

Men ni sa upp honom först?

– Uppdraget som han var matchad till var slut, då säger vi upp.

Har ni ett moraliskt ansvar?

– Vi har samma ansvar för alla våra konsulter.

Enligt Mikael Andersson har Lernia hört av sig efter uppsägningen och meddelat Henrik att samtalen kommer att fortsätta när Henrik blir frisk. Då kommer Lernia att göra en bredare kompetensanalys och försöka matcha honom till ett annat jobb.

Men Henrik säger att det inte stämmer. Först efter att Västerbottens-kuriren skrivit om hans fall ringde en person från Lernia.

Du kanske också vill läsa…

Lernia: Vi ser över detta och åtgärdar bristen

Lernia: Vi ser över detta och åtgärdar bristen

Lernias rektor i Växjö hänvisar DA till kommunikationschefen Katarina Devell i Stockholm. Här är hennes svar på frågorna om brister på Lernias vuxenutbildning i Växjö.

Elever på Lernia: oroliga att vi skadas

Elever på Lernia: oroliga att vi skadas

Slipdamm, thinnerångor, dålig skyddsutrustning och nästan ingen teori alls. Så beskriver Alicia och andra elever sina skoldagar på Lernias fordonsutbildning i Växjö. Nu befarar Alicia att hon har fått skador för livet.

Stora brister i Lernias yrkes­utbildning Liljeholmen

Stora brister i Lernias yrkes­utbildning Liljeholmen

Trots att deltagarna på yrkesutbildningarna på Lernia i Liljeholmen har larmat om stora brister tog det skolledningen över ett år att agera.

”Som träslöjd i skolan – fast med metall”

”Som träslöjd i skolan – fast med metall”

Ett samarbetsprojekt i Värmland har gett över åttio arbetslösa ungdomar jobb i industrin. En av dem är William Sjöström på RZ Zampart i Karlstad.

”Det var inte svårt att få jobb”

”Det var inte svårt att få jobb”

Många arbetsplatser skriker efter kvalificerade arbetare. Samtidigt har många nya människor kommit till Sverige de senaste åren, och letar nu jobb. Bilia i Stockholm har försökt lösa den ekvationen.

Var tredje industri­utbildning utan behörighet

Var tredje arbetsmarknadsutbildning i industriteknik saknar behörighet att utfärda diplom för svetsning, visar DA:s genomgång.

Hård prispress i industri­utbildningen

Priset på arbetsmarknadsutbildningar har pressats, men varierar kraftigt i landet. En vecka på industriteknikutbildning kan kosta 4 800 kronor på en ort och 1 780 på en annan. Statliga Lernia prispressar mest.

Efter DA:s granskning: Arbetsförmedlingen granskar Lernia

Efter DA:s granskning ska Arbetsförmedlingen nu granska varför inte en enda svetselev på Lernia Halmstad fick något diplom under drygt två år.

Det stora slöseriet

Det stora slöseriet

Mikael hade redan blivit erbjuden ett jobb. Han ­behövde bara komplettera sina kunskaper. Men på skolan fanns ingen som kunde lära honom svetsa. DA granskar en miljardindustri där bara fyra av tio får jobb, trots att företagen ­skriker efter arbetskraft.

Välkommen vid behov

Välkommen vid behov

Kökstillverkaren Nobia är en av vinnarna under högkonjunkturen. Något de anställda betalar för med otrygga visstidsanställningar.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.