Industriarbetarnas tidning

LO-förbunden sluter fred om lönebildningen

13 mars, 2015

Skrivet av

LO:s förbund är nu överens om att hålla ihop. Industrin ska gå först i avtalsrörelserna och lönerna ska bli mer jämlika. Gapet mellan kvinnor och män ska minska.

Anders Ferbe, IF Metalls förbundsordförande, presenterar i dag på förmiddagen de långsiktiga målen tillsammans med LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson, Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström och Susanna Gideonsson från Handels.

– Det här är ett dokument som är framtaget i diskussion mellan förbunden. Det innebär att det finns skrivningar som gnager hos både den ene och den andre. Men det finns några saker i dokumentet som är bra, säger Ferbe.

Målen ska gälla i tre kongressperioder, alltså fram till 2028. Förhoppningen är att de ska underlätta samordningen i avtalsrörelserna.

Samarbetet mellan LO-förbunden har från och till gnisslat under de senaste decennierna. Med de gemensamma målen hoppas LO kunna lägga grunden för mer ”förtroendefulla relationer”.

Anders Ferbe är nöjd med att industrin erkänns som löneledare. Löneökningarna i den konkurrensutsatta industrin bestämmer utrymmet för resten av arbetsmarknaden.

– Det ger stabilitet och styrka på arbetsmarknaden. Detta är oerhört centralt. För trots att vi kan ha olika utgångspunkter inom industrin, handeln, kommunerna eller på byggena, så har vi samma grundsyn. Det är bra.

Han är också nöjd med att LO-förbunden så tydligt tar avstånd från ”lockropen om sifferlösa avtal”. Det vill säga avtal utan garanterade löneökningar.

– Vi ser kollektivavtal med löneökningar som ett stöd för de som är mest utsatta på arbetsmarknaden.

En trätofråga inom LO har handlat om satsningarna på kvinnornas löner. Inom hela LO-kollektivet är kvinnornas löner i snitt 88 procent av männens. Gapet ska halveras fram till 2028, det är LO:s ambition.

På IF Metalls största avtalsområde Teknikavtalet tjänar kvinnorna i dag 94 procent av vad männen gör.

– Vi är överens om att samordning mellan förbunden krävs om vi ska komma till rätta med lönediskrimineringen.

– Vi är också överens om att lönefrågan är en av flera komponenter för att rätta till könsskillnaderna. Det handlar också om arbetsvillkoren, rätten till heltid, kvinnans rätt till utveckling på jobbet med mera.

De gemensamma målen handlar inte bara om löner. Även frågor som inhyrning, visstid, arbetsmiljö, arbetstider, avtalspensioner och avtalsförsäkringar tas upp i LO-dokumentet.

Är ni sams nu då?

– Det har varit en väldigt lång resa. Det här är ett kompromissdokumentet, men vi kan både leva med det och tycka att det är en styrka. Hade vi skrivit det själva så hade det sett annorlunda ut. Omvänt, om något annat förbund hade skrivit det hade det också sett ut på ett annat sätt.

Måldokument är en sak, avtalskrav en annan. När målen så småningom ska omsättas i faktiska avtalskrav, då finns det ”olika verktygslådor”, säger Anders Ferbe.

– Men då slipper vi i alla fall börja om från början i hela havet stormar. Då kan vi mera fokusera på det som skiljer oss åt i sakfrågorna än i ett antal lönepolitiska grunder. Det tror jag kan underlätta inför en mycket besvärlig avtalsrörelse 2016.

Du kanske också vill läsa…

”Övertid är enda sättet att få upp lönen”

”Övertid är enda sättet att få upp lönen”

På Vida packaging logistics i Järna ligger lönerna från 21 450 kronor i månaden. Samtidigt som arbetsgivarnas bud i vårens avtalsrörelse ligger på 1,4 procent.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

Avtalsrörelsen från a till ö

Avtalsrörelsen från a till ö

Vad betyder lönepott, fredsplikt, reallön? Här är guiden för dig som är vilse i avtalsspråket. Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra. Från a till ö.

Kampen om flexibiliteten har börjat – igen

Kampen om flexibiliteten har börjat – igen

Arbetstid, bemanning, lön. Där står slaget om flexibiliteten. Om den handlar avtalsrörelsen, skriver DA:s Harald Gatu.

Arbetstid en stridsfråga i avtalskraven

Arbetstid en stridsfråga i avtalskraven

Större möjligheter att variera arbetstiden och höjt övertidsuttag. Det vill Teknikarbetsgivarna se. IF Metall möter med krav på det motsatta.

IF Metall väljer samordning i avtalsrörelsen

IF Metall väljer samordning i avtalsrörelsen

IF Metalls avtalsråd har antagit både LO-samordningen och Facken inom industrins avtalsplattform.

”Det är skönt att komma ifrån jobbet”

”Det är skönt att komma ifrån jobbet”

Sugen på att jobba mindre när du blir äldre? Möjligheten finns, men det är svårt för de flesta att få det att gå runt ekonomiskt. I stålindustrin, däremot, har man sparat extra till pensionen länge.

Låglöne­satsningen – lyckad modell eller en krusning på ytan?

Låglöne­satsningen – lyckad modell eller en krusning på ytan?

Hur få bort orättvisa löneskillnader? I senaste avtalsrörelsen testades ett nytt sätt att lösa den eviga frågan. Men låglönesatsningen har mötts av både ris och ros.

”Nu är det mer rättvist”

”Nu är det mer rättvist”

Många tjänar långt under snittlönen, och kvinnor tjänar mindre än män. Inför varje avtalsrörelse dyker frågan upp: Hur blir lönerna mer rättvisa? För tre år sedan prövades en ny lösning – nu börjar resultatet synas.

Så fungerar låglöne­satsningen

Så fungerar låglöne­satsningen

LO-förbundens krav på låglönesatsning var en av de tuffaste punkterna i årets industriavtal. Men den klubbades igenom. DA:s Harald Gatu reder ut hur den ska fungera ute på företagen.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen