Industriarbetarnas tidning

När onda anden släpps ur flaskan

10 april, 2015

Skrivet av Anna Tiberg och Hans Strandberg

Är du i farozonen?
  • Definitionen för riskbruk är mer än 14 standardglas per vecka för män och mer än nio standardglas per vecka för kvinnor. Ett standardglas motsvarar 33 centiliter starköl, 12 centiliter vin och fyra centiliter starksprit.
  • År 2013 dog 1 384 män och 417 kvinnor i någon alkoholrelaterad diagnos, enligt Socialstyrelsen
  • Svenska skolungdomar dricker relativt sällan men mera berusningsorienterat än ungdomar i många andra länder.
  • Alkoholism. Innebär att man dricker så mycket att ens hälsa skadas. Beroende är när man inte förmår bryta missbruket. När missbruket pågår utan att man kan avsluta det är man alkoholist.
  • Skador. Långvarigt alkoholmissbruk har effekter på i princip alla kroppens organ och vävnader, främst hjärnan, levernoch bukspottkörteln.

Alkoholister blir bra på att dölja, bra på att lura omgivningen. Steg ett för att bryta beroendet är att vilja själv, sedan behövs hjälp – och den finns att få. Arbetsgivaren måste rehabilitera, jobbarkompisarna kan bidra med en vänligt menad spark i baken.

”Ta bort tabustämpeln”
Linda Mars
Foto: Patrik Leonardsson

Linda Mars, personalchef Stora Enso Hylte.
”Folk hos oss ska veta att man inte åker ut direkt utan får hjälp. Den som misstänks vara påverkad på jobbet kan blåsa för att visa nykterhet, vid vägran blir det samtal med HR och företagshälsan. En del skriver vi avtal med om regelbundna alkotest och samtal. De senaste 20 åren har vi skickat 40 personer på behandlingshem.

Det är viktigt att ta bort tabustämpeln, och jag är jättestolt över att vi kommit så långt i vårt arbete, vi har många medarbetare som inte duckat i frågan utan sagt ifrån.

I några fall har vi tvingats säga upp folk, när det inte händer något trots flera avtal och behandlingar. Då har vi uppfyllt vårt ansvar, då utgör personen en risk i en processindustri som vår.”

”Skyldighet att rehabilitera”

Aexpert-Anneli-Anderbjörk-bnneli Anderbjörk, arbetsrättsjurist på LO-TCO Rättsskydd:
”Alkoholism är en sjukdom, och det är inte tillåtet att säga upp någon för att den är sjuk. Om en specialistläkare bedömer att man är alkoholist är arbetsgivaren skyldig att erbjuda rehabilitering.

Man kan bli uppsagd bara i undantagsfall. Till exempel om man vägrar att delta i rehabiliteringen. Eller om man trots rehabiliteringsinsatser inte kan utföra något arbete alls. Arbetsgivaren ska då först ha försökt anpassa arbetet efter den sjukes förutsättningar, och utrett möjligheten att omplacera till annat jobb.

Om du är onykter på jobbet utan att lida av alkoholism har du inte alls samma skydd. Det kan räknas som ren misskötsamhet och leda till att du blir av med anställningen.

”Det finns effektiv behandling”

expert-jonas-mosskin-bJonas Mosskin, leg.psykolog:
”Alkoholberoende är mänskligt, men innebär att man mer eller mindre öppet försakar arbete, relationer, familj och fritid till förmån för alkoholen.

Det väcker skuld och skam, och leder därför ofta till förnekande eller bortförklaringar. Och det är svårt att bryta ett beroende om man själv inte är motiverad. Det beror delvis på att alkoholen triggar hjärnans belöningssystem  så att många upplever en kortsiktig tillfredsställelse.

Är man villig finns det glädjande nog effektiva behandlingar, de använder såväl samtal som hemuppgifter och socialt stöd. Som kollega bör man stötta och uppmana personen att söka hjälp – och inte ge sig i första taget.”

Ställ frågor till DA:s experter!
Det kan handla om arbetsrätt, privatekonomi, försäkringar, hälsa eller psykologi.

Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.

Du kanske också vill läsa…

Ny föreskrift sågas: ”Fler uppsägningar att vänta”

Ny föreskrift sågas: ”Fler uppsägningar att vänta”

Nu kan det bli svårare att få rehabilitering för alkoholmissbruk och andra beroendesjukdomar, menar fackliga företrädare. En ny föreskrift från Arbetsmiljöverket sågas.

”Drogtester är som ett lotteri”

”Drogtester är som ett lotteri”

Om du åker fast i ett drogtest på jobbet kan du köpas ut, polisanmälas, omplaceras eller skickas till behandlingshem.
Rättsläget är oklart. Privata företag bestämmer själva hur de gör.

Missbrukaren måste få hjälp

Missbrukaren måste få hjälp

Arbetsgivaren ska inte vara både spanare, polis och domare. Att slänga ut anställda som fastnat i drogtester är fel väg att gå, skriver chefredaktör Helle Klein.

 ”Tjata inte om afterwork!”

 ”Tjata inte om afterwork!”

Äntligen helg och hela arbetslaget ska ut och ”ta en öl” efter jobbet. Blir du pressad att dricka mer än du själv vill?
Eller är du en av dem som tjatar?

När drickandet går för långt

När drickandet går för långt

En arbetsgivare ska både ställa upp och ställa krav när alkoholen tar för stor plats. På V-Tab i Göteborg har det förebyggande arbetet räddat ett tiotal medarbetare från att supa bort sina jobb.

Musik som spolar kröken

Musik som spolar kröken

Musiken har problem med spriten. Det finns betydligt fler förskönande fylleskildringar än låtar om att nyktra till.

När pussar och smek inte är okej

En smekning i rumpan, en ovälkommen puss, fula skämt och inviter. Sexuella trakasserier på jobbet är tyvärr en del av mångas vardag, hur får man slut på eländet? Vi frågade tre experter.

När oron blir till hot och slag

När oron blir till hot och slag

I tider av oro och kris är det extra lätt att bli frustrerad, ledsen och arg. Fler samtal kommer in till stödlinjen för våldsverkare. DA:s experter ger råd om hur du kan agera om du misstänker att din arbetskamrat är våldsam.

”Petters och Saras död skapar inga rubriker”

”Petters och Saras död skapar inga rubriker”

Pandemin har fått oss att verkligen bry oss om varandra. Bra! Samtidigt får det mig att tänka på en annan, ständigt bortglömd epidemi – drogdöden, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

Ångesten tog över Tommys liv

Ångesten tog över Tommys liv

Människor är olika, och det är bra, har Volvoarbetaren Tommy Jeansson alltid tyckt. Ändå tvekade han att berätta varför han hela livet känt sig annorlunda.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.