Industriarbetarnas tidning

SCA-bolag beskylls för antifackliga metoder

22 september, 2015

Skrivet av

SCA-ägda Productos Familia i Colombia anklagas för att skrämma anställda att gå ur facket. SCA uppger att det råder delade meningar om situationen och att deras möjlighet att agera är begränsad.

I februari 2014 bildade en grupp anställda vid Productos Familias fabrik i Colombianska Cajicá en fackförening. Efter bara några veckor rapporterade det globala facket UNI att företaget hade dragit i gång antifacklig verksamhet med trakasserier och hot för att skrämma anställda från att ansluta sig till facket.

I maj 2014 skulle förhandlingar om ett kollektivavtal på fabriken inledas och facket presenterade sina krav. Enligt den globala fackliga organisationen UNI ville företaget inte förhandla och tidsfristen för att nå en överenskommelse gick ut. Enligt UNI drar företaget nu ut på den lagstadgade medlingsprocess som följer, i syfte att undvika att teckna ett kollektivavtal.

UNI uppger också att företaget försöker sluta en överenskommelse om förmåner med bara de anställda som inte är med i facket, detta i syfte att försvaga facket. Colombianska dagstidningen El Tiempo skriver att den här typen av ”kollektiva pakter” ökar i landet.

Enligt rapporter från fackförbundet Sintrapulcar i Colombia har arbetsledare på Productos Familia samlat medlemmar i facket för att förmå dem att gå ur. Medlemmar ska också ha förflyttats till andra avdelningar i fabriken och fått nya arbetsuppgifter. Två aktiva medlemmar har sagts upp, men enligt företaget har uppsägningarna inget med den fackliga organisationen att göra, utan har andra sakliga grunder.

Productos Familia ägs till hälften av svenska SCA, som har tecknat ett globalt fackligt ramavtal om arbetstagarnas rättigheter, bland annat rätten att organisera sig och förhandla kollektivt.

SCA har dock hittills inte velat blanda sig i händelserna i Colombia, säger GS-fackets avtalssekreterare Tommy Andersson, som också är ordförande för UNI:s sektor för den grafiska branschen och förpackningsbranschen.

– Vi har träffat SCA och pratat om uppgifterna som kommit, men de säger att de behöver konkreta bevis för att agera. Men vi måste lyssna på våra medlemmar och hur de upplever saker. Vi vill åka dit tillsammans med SCA för att på plats reda ut vad som händer och lösa problemet.

Enligt SCA råder det delade meningar om situationen vid Productos Familia och SCA:s möjligheter att agera är begränsade, säger företagets presschef Henrik Sjöström.

– Det är viktigt att komma ihåg att Productos Familia är ett noterat bolag på börsen i Colombia. SCA äger 50 procent av aktierna och kan därmed endast utöva inflytande genom våra representanter i bolagets styrelse.

Hur stämmer det här överens med SCA:s uppförandekod?

– SCA:s uppförandekod gäller i alla helägda bolag. I delägda bolag arbetar vi genom representanter i bolagsstyrelsen för att motsvarande uppförandekod ska implementeras och följas upp.

Henrik Sjöström svarar också att en positiv dialog med lokala fackliga representanter är något som SCA uppmuntrar och att det ligger i linje med bolagets uppförandekod. Enligt Henrik Sjöström har SCA:s styrelserepresentanter framhållit till bolaget att det är beklagligt att parterna inte har nått en överenskommelse om kollektivavtal.

Tommy Andersson på GS-facket menar att SCA har större möjligheter än så.

– Man kan inte smita ifrån sitt ansvar genom att hänvisa till nationella lagar. SCA har ett rejält ansvar och inflytande om de bara vill.

Erland Lindkvist, chef för IF Metalls internationella enhet, träffade några personer ur fackklubben vid Productos Familia för snart ett år sedan.

– De berättade om indirekta och direkta hot, att medlemmar i facket omplaceras och får sämre jobb till exempel.

Erland Lindkvist anser att SCA försöker smita från sitt ansvar.

– Folk är rädda att förlora sina jobb och kommer inte att ställa sig upp och vittna offentligt. Man måste vara på plats för att få reda på vad som händer och kunna nå en lösning. Vi har ofta bra sådana samarbeten med svenska företag.

3 kommentarer till “SCA-bolag beskylls för antifackliga metoder

  • Så ynkligt av SCA ledningen, med 50 procent av aktierna är det bara att lyfta luren och säga VD:n i Colombia att skärpa sig…

  • Här i Cajica, Colombia läser vi artikeln med stor tillfredsställelse. Vi vill att världen ska veta situationen för arbetstagare i Productos Familia – med uppsägningar utan saklig grund, kränkning av rätten till kollektivavtal, trakasserier, förföljelse av facket. Vi står inför en utmaning av de mest smärtsamma. Vi har framför oss många, många långa månader av kamp och lidande. Vår största förhoppning; seger, seger till varje pris, seger trots all terror, seger, oavsett hur lång och svår vägen kan vara; för utan seger finns ingen överlevnad. Vi känner stort stöd.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Conny Nilsson: Tryckpapperet drabbas hårdast

Conny Nilsson: Tryckpapperet drabbas hårdast

Coronapandemin har slagit hårt mot bruken som producerar fin-, bok-, och tidningspapper.

Så är dagsformen på bruken

Så är dagsformen på bruken

Hitta din arbetsplats i årets genomgång av Sveriges pappersbruk.

140 i Hylte kan förlora jobbet

140 i Hylte kan förlora jobbet

Stora Enso ska omorganisera och lägger då ner en tidningspappersmaskin i halländska Hylte.

Vi är på väg in i ett nytt läge

Vi är på väg in i ett nytt läge

När vi i Sverige skryter lite extra säger vi att vi är världsmästare i omställning, skriver Peter Larsson.

Alla tankar går till er på Ortviken

Alla tankar går till er på Ortviken

Beskedet att SCA ska lägga ner papperstillverkningen i Ortviken kommer som en kalldusch, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

700 jobb i fara när SCA drar ner i Ortviken

700 jobb i fara när SCA drar ner i Ortviken

700 anställda riskerar att förlora jobbet när Ortviken ställer om till massaproduktion.

Höjda utdelningar – trots krisen

Höjda utdelningar – trots krisen

DA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

Tryggare med jobb hos bolagen

Tryggare med jobb hos bolagen

Länge har många maskinförare varit anställda av entreprenörer som kör för skogsbolagen. Nu startar bolagen återigen egna maskinlag. 

Schystare säkerhet på sågen

Schystare säkerhet på sågen

Iaktta och prata – utan pekpinnar. Så hjälper anställda på SCA:s sågverk i Rundvik varandra att välja säkra beteenden framför osäkra.

Sju industriföretag: så drogtestar vi vår personal

Hur företagen hanterar drogtester och om någon åker fast skiljer sig åt. DA frågade sju stora industriföretag om drogtester och rehabilitering.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.