Industriarbetarnas tidning

Alla på Fanerami får jobba kvar

27 september, 2016

Det blir varken uppsägningar eller lönesänkningar på det anrika fanerföretaget Fanerami i Tranås. Förhandlingarna mellan GS och nya ägaren Glimakra of Sweden avslutades förra veckan och parterna är nöjda.

– Förhandlingen landade rätt. Det har överhuvudtaget blivit till det bättre, säger Björn Jönsson, lokalombudsman på GS Facket, avdelning 5 Smålands Högland.

– Det har gått bra och vi har sluppit att säga upp anställda, säger Ronny Englund, vd på Glimakra, som köpte Fanerami efter att företaget gick i konkurs i våras.

Faneramis flytt till Stigas gamla lokaler i Tranås blev svårare än tänkt och bidrog till att företaget gick i konkurs i våras. Nya ägare blev Glimakra of Sweden. Fem av 30-talet medarbetare som jobbade på Fanerami före konkursen har redan slutat eftersom de fick nya jobb. Alla andra som är kvar kommer att erbjudas anställning.

– I dagsläge blir det inga uppsägningar. Jag kan inte svara för vad som händer i framtiden men det här känns som en seriös satsning från Glimakras sida, säger Björn Jönsson.

Enligt vd Ronny Englund finns det lite övertalighet i Fanerami, men han tror att man inom kort ska kunna fylla hela produktionen.

– Det känns väldigt bra och vi ser att samordningseffekterna ger resultat. Vi har redan tagit in ett nytt stort jobb i Glimakra och vi ska lägga en del av produktionen i Tranås.

En viktig fråga under förhandlingarna gällde lönerna. Företaget hade i början en idé om att ha samma, något lägre, löneläge på Fanerami som inom Glimåkra.

– Vi sade att vi inte kunde gå med på lönesänkningar och det accepterade företaget, säger Björn Jönsson.

Han fortsätter:

– Det gjordes ingen riktig lönerevision vid konkursen, men vi gick in och gjorde om och gjorde rätt. Man kan säga att alla är mindre missnöjda nu, säger Björn Jönsson.

Lösningen blev att göra en omfördelning av potten, så att de som gör samma jobb och har fått samma betyg i företagets lönesystem, ska ha samma lön.

– Några stycken har fått lämna ifrån sig någon hundralapp till någon annan som hade fått för lite. Det är det man ska använda potten till. Alla har fått lagenliga påslag, säger Ronny Englund.

Parterna är nöjda med förhandlingarna. Det blev en hel del telefonsamtal fram och tillbaka men Glimåkras ledning har varit tillmötesgående, enligt Björn Jönsson:

– Det har varit ett jättebra samarbetsklimat och det har inte varit några hårda ord på något sätt. Vi får hoppas att det här går vägen. Företaget satsar och man har fått behålla sina kunder.

Ronny Englund bekräftar att det var ett givande och tagande, men det viktigaste var att inte behöva säga upp någon på Fanerami.

– Vi har haft en mycket bra samsyn och diskussion med facket. Vi hoppas och tror att det ska gå bra framöver. Så nu kör vi vidare, fullt ös framåt, säger han.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Det är självklart jättejobbigt”

”Det är självklart jättejobbigt”

Pappers i Ortviken förhandlar nu med SCA-ledningen om hur nedläggningen ska gå till.

Alla tankar går till er på Ortviken

Alla tankar går till er på Ortviken

Beskedet att SCA ska lägga ner papperstillverkningen i Ortviken kommer som en kalldusch, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

700 jobb i fara när SCA drar ner i Ortviken

700 jobb i fara när SCA drar ner i Ortviken

700 anställda riskerar att förlora jobbet när Ortviken ställer om till massaproduktion.

Detta gäller vid korttidsarbete

Detta gäller vid korttidsarbete

Vad gäller vid utbildning, får man jobba mer än vad avtalet säger och hur snabbt kan korttidsarbetet blåsas av? DA har fått många frågor från er läsare – här är svaren.

”Las-utredningen lever inte upp till kravet på balans”

”Las-utredningen lever inte upp till kravet på balans”

Utredningens förslag, så som det är formulerat nu, kan aldrig bli ett skarpt lagförslag så länge Socialdemokraterna har makten, skriver S-gruppen i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

”Småföretagen kan inte vänta till 2022”

”Småföretagen kan inte vänta till 2022”

För att få fart på svensk ekonomi efter coronakrisen måste småföretagens kostnader för att säga upp personal minska redan före 2022, skriver Lise-Lotte Argulander, arbetsrättsexpert på Företagarna.

Forskare: Fördel arbetsgivarna i las-utredningen

Forskare: Fördel arbetsgivarna i las-utredningen

Om förslagen om ändringar i las blir verklighet kan det göra småföretag mindre motiverade att förhandla med facket och teckna kollektivavtal, tror arbetsrättsexperten Caroline Johansson vid Uppsala universitet.

Så här vill utredaren ändra las

Så här vill utredaren ändra las

På måndagen presenterades utredningen i riksdagen. Parterna har redan tidigare uttalat sitt missnöje. Nu säger också arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att hon inte är nöjd – och hoppas att fack och arbetsgivare kan hitta en bättre lösning.

Vägen mot en förändrad las

Vägen mot en förändrad las

Lagen om anställningsskydd ska ändras. Frågan är om det blir politikerna eller fack och arbetsgivare som får bestämma hur.

”Inte ens i Grönköping skulle arbetsrätten behandlas så här”

”Inte ens i Grönköping skulle arbetsrätten behandlas så här”

I överenskommelsen med MP, C och L heter det att ”Arbetsrätten moderniseras.” Fel! Det är tvärtom – en föråldring till när demokratin motarbetades, skriver journalisten Jan Scherman.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

Hon startar en minnesfond för anhöriga

Christina Anderssons son Robin fastnade i en maskin och dog på jobbet. Nu startar hon en minnesfond för att hedra sonen och hjälpa andra anhöriga ekonomiskt.

”Det behövs mer pengar till rättsväsendet”

Saila Quicklund (M): Det behövs mer resurser till berörda myndigheter och att preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott förlängs.

Så löser Norge brotten på halva tiden

Norge har klart kortare utredningstider vid arbetsmiljöbrott än Sverige. Hur vi jobbar kan kanske därför ses som förslag på förbättringar hos er, skriver norska domaren Rune Bård Hansen.

”Arbets­platserna ser inte ut som när lagarna skrevs”

Lagstiftaren och domstolarna behöver lära sig om den förändring som skett på arbetsmarknaden, skriver åklagaren Christer B Jarlås.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Las-uppgörelsen

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

När IF Metall gjorde upp med arbetsgivarna om anställningsskyddet var det inget svek, utan solidaritet med dem som har det sämst, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.