Industriarbetarnas tidning

Hur stöttar man en sjuk arbetskamrat?

17 oktober, 2016

Skrivet av

Mitt i vardagen inträffar det ofattbara – en arbetskamrat blir svårt sjuk. Hela arbetsplatsen påverkas. Här är några tankar om vad som händer och hur du kan agera.

Chefen har tystnadsplikt

Chefer och till exempe­l personaladministratörer har tystnadsplikt när det gäller anställdas hälsa och personliga förhållanden. Läkarintyg ska till exempel låsas in.
Även skyddsombud och andra som deltar i en rehabiliteringsprocess har tystnadsplikt.

dilemmat-sjuk-arbetskamrat2”Viktigt att vara tydlig och öppen”

Sara Natt och Dag, kurator, Karolinska sjukhuset.

”Det viktigaste är att cheferna är tydliga från början, så man slipper rykten. De behöver inte berätta detaljer.

Man ska våga ta kontakt med den sjuka. Det är bättre att göra för mycket än för lite. Tycker man att det är svårt kan man gå ihop några stycken, kanske skicka en blomma.
I dag kommunicerar vi så mycket på sociala medier. Det blir falskt om vi slutar för att någon blir sjuk, om vi bara twittrar när vi är glada.

När man tar kontakt tycker jag att det ska vara diskret. Ett vykort i ett kuvert är bra. ”Jag hörde, jag tänker på dig, hör av dig om du vill.” Ibland blir människor positivt överraskade för att personer de aldrig trodde hörde av sig. ”

”Erbjud dig att lyssna och hjälpa”

dilemmat-sjuk-arbetskamrat1Göran Andersson, kamratstödjare Swegon Kvänum.

”Det finns inte två människor som är lika. En del vill ha kontakt, andra drar sig undan. Man får känna av vad som gäller för den här människan.

Jag tycker man ska försöka ta kontakt med någon som är sjuk, men inte vara för framfusig. Man kan säga ’Jag finns här om du vill prata, men det bestämmer du själv’.

Det är inte säkert att jag som kamratstödjare är den som är bäst lämpad att ta kontakt. Står någon annan närmare ber jag den i stället. På jobbet kan jag informera så långt det går. Personen kan vilja att jag ska vara tyst om en del saker, det måste jag så klart respektera.

I dag vågar människor prata om hur de mår. För 25–30 år sedan var det tabubelagt.”

Människor reagerar olika

dilemmat-sjuk-arbetskamrat3Cia Wadstein, präst och utbildare i själavård.

”Ett besked att någon är sjuk kan riva upp mycket hos en själv. Man kan bli påmind om egna förluster och därför reagera väldigt starkt. Fokus hamnar på en själv och man orkar inte lyssna så bra på den som drabbas. Då kan man behöva hjälp, till exempel sorge­terapi. Så mycket i våra liv handlar om förluster.

Vi reagerar olika, och det är ok. En del blir väldigt berörda, andra beklagar det som hänt, men tycker att det egna livet går vidare som förut. Det betyder inte att man är känslokall.
Det är viktigt att skapa förutsättningar för att prata på arbetsplatsen. Men folk är olika. En vill prata, en annan kanske hellre går och bygger på sitt garage.”

Anna Julius aj@da.se

”Möten med vänner och arbetskamrater betyder mycket för mig, kanske mer än tidigare”, säger sjukskrivna Jeanette Herulf. Foto: David Lundmark.
”Möten med vänner och arbetskamrater betyder mycket för mig, kanske mer än tidigare”, säger sjukskrivna Jeanette Herulf. Foto: David Lundmark.

 ”Fortsätt att höra av dig”

Vem ska få veta att du är sjuk? Hur mycket vill du berätta? Frågorna kom upp när Dagens Arbetes medarbetare Jeanette Herulf blev allvarligt sjuk.

Några av er som läser det här känner nog igen mitt namn. Jag har jobbat som journalist på Dagens Arbete under många år. Augusti 2014 fick jag veta att jag fått tillbaka min bröstcancer. Jag blev sjukskriven och påbörjade en tuff behandling. Det är orättvist, vidrigt att drabbas av ett sådant öde. Jag kände mig ensam.

Men för mig var det naturligt att vara öppen med min sjukdom. För vem kan visa medkänsla om hen inte vet? Det var skönt att få sms, mejl, musiktips och kort. Till och med en hälsning på Facebook värmde.

Alla människor är olika. Jag utgår från mig själv när jag ger några tips på vad du kan tänka på om en arbetskamrat blir sjuk:

  • Hör av dig. Orden är mindre viktiga. Var dig själv. Det jobbigaste för mig var människor som försökte undvika mig. Man känner sig som en pestsmittad.
  • Om du ringer eller träffar den som är sjuk var beredd på att lyssna, ta dig tid. Mitt behov av att prata om mig själv och min sjukdom var omättligt.
  • Om du har möjlighet, erbjud praktisk hjälp. En arm att stödja sig på, ta med mat/fikabröd, erbjud hjälp att sätta på kaffe, skjuts till affären.
  • Fortsätt att höra av dig. Du kanske slutar att oroa dig, vänjer dig vid att hen är sjuk. Men en kronisk sjukdom går aldrig över.

Jag valde att vara öppen, och jag vet att jag vann på det. Men jag orkade inte ha kontakt med alla mina arbetskamrater. Min chef och jag kom överens om hur vi skulle göra.

I början var det många som frågade om mig på personalmöten. Hon sa något kort om läget och erbjöd sig att berätta mer för den som ville, i enskildhet, i hennes rum. Det var bra. Jag ville inte tvinga någon att lyssna på berättelser om min sjukdom. Ingen behöver vara duktig. Alla vill inte veta, av olika skäl.

Till slut en liten hälsning till dig som blir sjuk: Det är hemskt att förlora krafterna, att inte kunna röra sig som tidigare, att må dåligt av mediciner, att tappa håret och känna sig ful.
Men livet går vidare, på andra vägar. Små saker som jag tidigare rusade förbi ger mig livskvalitet och glädje. I dag hörde jag vågorna klucka mot bryggan nere vid caféet.

Ställ frågor till DA:s experter!
Det kan handla om arbetsrätt, privatekonomi, försäkringar, hälsa eller psykologi.

Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.

Du kanske också vill läsa…

När oron blir till hot och slag

När oron blir till hot och slag

I tider av oro och kris är det extra lätt att bli frustrerad, ledsen och arg. Fler samtal kommer in till stödlinjen för våldsverkare. DA:s experter ger råd om hur du kan agera om du misstänker att din arbetskamrat är våldsam.

Endometrios – när mensen gör dig sjuk

Endometrios – när mensen gör dig sjuk

Första gången Madelene Andersson åkte till akuten för sina svåra mensproblem var hon 15 år. Det skulle ta nästan 20 år till att få en riktig diagnos.

Så håller ni sams i sommar

Så håller ni sams i sommar

Semester kan vara sol, bad – och familjegräl. DA frågade några som vet hur man kan undvika bråken. Och vad som är ledighetens största fiende.

”Det var trevligt att få förtroendet”

”Det var trevligt att få förtroendet”

Kroppen hel och arbetslusten kvar? Vi frågar tre experter om hur man bäst glider in i ett bra pensionärsliv och har pratat med Stefan Larsson, som gått i pension stegvis efter 65.

Fixar din chef tampongerna?

Fixar din chef tampongerna?

Att ha mens och jobba inom industrin är inte alltid lätt. Kvinnor vittnar om svårigheten att ta en paus vid värk eller att få tid till att gå på toaletten.

När du vill ta första steget

När du vill ta första steget

Du är lite intresserad och skulle helt enkelt vilja vara mer än bara jobbarkompis. Men hur gör man för att visa intresse? Och hur vet man att man inte går för långt? Vi frågade dem som vet.

”Spelandet blev min snuttefilt”

”Spelandet blev min snuttefilt”

134 000 svenskar beräknas vara problems­pelare, Anders var en av dem: ”Många tror inte att spel kan leda till ett beroende, men det är som med alkohol – samma mekanismer i hjärnan sätts i gång.” DA ger tips för dig i riskzonen och om hur du kan hjälpa en drabbad kollega.

En stark röst har tystnat

En stark röst har tystnat

Vår medarbetare, kollega och vän, Jeanette Herulf, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor.

Hur pratar man politik på jobbet?

Hur pratar man politik på jobbet?

Varför är det så svårt att prata sansat om politik? Det är enklare att prata när man står axel mot axel med någon på golvet, än att få till ett bra samtal i lunchrummet, tycker Patrik Andersson på tryckeriet V-tab i Vimmerby.

”Nu är jag bekväm med min dyslexi”

”Nu är jag bekväm med min dyslexi”

Daniel Pettersson har förlikat sig med sin dyslexi, men vill helst inte att någon ser när han skriver. Läs- och skrivsvårigheter är ett praktiskt problem men kan också vara förknippat med skam. Men det finns hjälp att få.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

”Det blir svårt att få lönen  retroaktivt”

”Det blir svårt att få lönen retroaktivt”

De anställda på hustillverkaren Götenehus hoppas att företagets framgångar ska synas i lönekuverten, också i dem som redan har delats ut.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.