”Släpp inte in högerextremismen i den politiska värmen!”DA:s chefredaktör Helle Klein önskar att alla demokratiskt sinnade partier nu försvarar den liberala demokratins värden.

”Att tvingas fly från det bekanta är en djupt mänsklig erfarenhet”Krönikören Daniel Mathisen har läst Ola Larsmos roman ”Swede Hollow” och ser flyktingens öde genom vår egen historia.

Stefan Löfgren. Ålder: 51 år. Familj: Sambo och 19-årig dotter. Bor: Villa i Västra Frölunda. Jobb: Verkstadsarbetare på Entrematic. Fem favoritböcker: Frankenstein av Mary Wollstonecraft Shelley, Apelsin med urverk (Clockwork Orange) av Anthony Burgess, 2666 av Roberto Bolaño, När änglar dör av Andreas Roman och Bunny Monros död av Nick Cave. Foto: Niklas Maupoix
Anders Olofsson Ålder: 38 år. Familj: Fru och två söner, 4 och 8 år. Bor: I lägenhet på Hönö, Göteborg. Jobb: Verkstadsarbetare på Caterpillar Propulsion på Hönö. Fem favoritböcker: Och solen har sin gång av Ernest Hemingway, På drift av Jack Kerouac, Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström, Postverket av Charles Bukowski och Riddarna kring kung Dannys bord av John Steinbeck. Foto: Niklas Maupoix
Varje gång de träffas tar de med sig var sin bok som de byter med varandra. Den här gången blev det Kristian Lundberg mot Ernst Billgren. Foto: Niklas Maupoix

”Det här är ingen jävla bokklubb”

 Lyssna eller ladda ner reportaget här:

Tio boktips från Anders och Stefan

För dig som vill börja läsa:

1. Anthony Burgess: Apelsin med urverk (Clockwork Orange) ”Om en kille som har ihjäl folk till Beethovens musik. Hur fel det är med våld men hur fel det kan bli när samhället inte kan bota våldet.”

2. Zac O’Yeah: Tandooriälgen ”Lättläst och rolig kriminalroman. Tycker man inte det här är roligt tycker man ingenting är roligt.”’

3. Mo Hayder: Fågelmannen ”Spännande från början till slut. Ganska brutal. Gärningsmannen är nekrofil.”

4. Stig Sætterbakken: Genom natten
”En man som svikit sin familj beger sig ut i Europa för att uppfylla sina önskningar. Men det blir en mardrömsresa.”

5. Arto Paasilinna: Kollektivt självmord
”Man skrattar sig igenom hela boken. En överste och en direktör råkar träffas i en lada där var och en av dem tänkt ta livet av sig. Men de väljer att söka upp likasinnade för att begå ett kollektivt självmord.”

6. Chuck Palahniuk: Fight Club
”Gillar man filmen så gillar man också boken. Den ger hela bilden. Stenhård mot det här kommersialiserade samhället.”

7. Charles Bukowski: En snuskgubbes anteckningar
”Kul, rått. Vilket språk! Att läsa Bukowski ger självförtroende.”

8. James Ellroy: En amerikansk myt
”Han förnyade deckargenren och med honom kom ordet hårdkokt att betyda något helt nytt. När man läst boken vill man veta mer om Kennedymordet och man vill läsa mer av Ellroy”.

9. Alexandre Dumas: Greven av Monte Christo
”Ingen har kunnat gestalta en hämnd som Dumas.”

10. Johan Theorin: Sankta Psyko
”Sopar mattan med det mesta som skrivs i dag. Enkelt språk, stark handling.”

En gång i månaden träffas de på puben för att 
byta böcker med varandra. Utan litteraturen vore 
vi ingenting, säger de. Absolut ingenting.
– Vi sökte aldrig några högskolor. Vi blev 
industriarbetare och det här är vår bildning.

De kom direkt från jobbet den här sena eftermiddagen och skulle träffas på Ölstugan Tullen i Göteborg på en av gatorna som skjuter ut från Järntorget. Skyltar som Dirty records, Nians ölhall och Glenn Sportsbar signalerade att här kunde man tillbringa en och annan trevlig timme och, som Anders Olofsson för en stund glömma färdigsvarvade propellerdelar och, som Stefan Löfgren ta en paus från det han sysslat med dagligen de senaste tjugosex åren, mata plåt in i en maskin som förser omvärlden med garageportar. Framför dem låg en kväll med litteratur och några öl.

Stefan: Man måste få träffas och tjöta av sig. Man bär på så mycket och måste få ur sig. Det där började redan när Anders jobbade uppe hos oss. Vi träffades när jag gick en slags kompetensutvecklingskurs och så kom den där lille jävla politrucken och upptäckte att jag inte var med i facket. Jag sa: Ska jag vara med i facket då ska jag fan i mej vara med och förhandla också.

Anders: Jag höll på att dö av skratt. Han trodde att det var kö till uppdragen.

Stefan: Vi började förhandla ihop. Men vi upptäckte snart att när vi diskuterade löner och arbetstider och skyddsfrågor så kom vi minst lika ofta in på musik, film, litteratur. Allt flöt ihop, gick i varann som om allt hängde samman. Och det gör det väl också … det handlar ju om livet.

Anders: Så när jag slutade uppe på det som i dag är Entrematic för att börja ute på Bergs propulsion bestämde vi att vi skulle ses en gång i månaden för att fortsätta våra diskussioner. Tipsa varandra om böcker, byta böcker. Snacka musik, fackligt, politik, filmer. Så som vi hade gjort på jobbet. Nu har vi träffats på det här viset i åtta år.

”Det där blir bra. En bok att ta med sig på muggen.”

Stefan: Men det här är ingen jävla bokklubb. Ingen studiecirkel eller nåt sånt. Det här är utbyte. Man behöver sånt här. Jag tror inte att det är så många som läser på jobbet. Inte många diskuterar heller. Det är så tyst och tystare blir det för varje år. Fan, vad jag längtar efter en rejäl strejk. En riktig urladdning där vi påminner om vår existens. Jag menar: Vad har vi facket till egentligen? Den här tystnaden, den här förlamande passiviteten är perfekt för rasisterna att fiska i. Att en rumänsk tiggare sitter framför Ica görs till ett större problem än att bankerna snor oss på miljarder.

Anders: Därför tog jag med mig den här till dig. Kristian Lundbergs Det här är inte mitt land.

Stefan: Äntligen. När du sa att du köpt den på bokmässan i höstas sa jag: ”Vafan har du den, ta hit den!” Perfekt. Och då ska du få en av mig. Ernst Billgren. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor. Vi är rätt hemma i litteratur, film och musik du och jag. Men konst? Titta, den här är perfekt för dig som är småbarnsförälder med alltför lite tid. Ett uppslag, en fråga typ ”Hur vet man att man är på rätt väg?” och ett kort svar på max en sida.

Anders: Det där blir bra. En bok att ta med sig på muggen. Ungefär som Göran Greiders nya katekes för underklassen. Har du läst den? Men det där med tiden, alltså. Förr läste jag fyra, fem böcker i månaden. Nu blir det ungefär en. Tiden räcker inte till. Men jag ser till att varje dag läsa för mina söner som är fyra och åtta. Mina föräldrar läste alltid för mig, särskilt pappa. Nils Holgersson, underbart. Därför började jag själv läsa tidigt. Nu märkte jag häromkvällen när åttaåringen hade en kompis hemma som skulle sova över, jag hörde hur åttaåringen läste för kompisen. Kändes bra.

Stefan: Du ser! Den som läser för sina barn får också läsande barn. Min nittonåriga dotter läser och vi kan diskutera allt mellan himmel och jord. Mina föräldrar läste jämt för mig. Jag blev så jävla glad när jag såg att LO körde med sin kampanj Läs för mig pappa. Det handlar ju om att få ett språk så att man vågar säga ifrån.

Anders: Det här är ju vår bildning. Läsningen är den enda bildning som jag har fått. Visst gav skolan mig en del, men inte som läsningen.

Stefan: Vi går inte på högskolan, vi har inte tillgång till någon högre utbildning. Vi blev ingenting i den här världen. Vi blev industriarbetare. Däremot läser vi. Vi nöjer oss inte med att sitta i fikarummet och bara prata sport och lotto. Om inte vi arbetare läser mera så blir vi ännu mer körda än vad vi är i dag.

Anders: Fast det är som sagt svårt att hinna med.

”Om inte vi arbetare läser mera så blir vi ännu mer körda än vad vi är i dag.”

Stefan: Du har ju ramlat in i politiken också. Fast det trodde du inte va? Visst var det så att du stod på elfte plats på sossarnas lista i Öckerö kommun och sedan blev inkryssad som första namn?

Anders: Ja, och därför sitter jag i kommunstyrelsen nu. Och då måste man ju läsa alla handlingar. Tjocka luntor. Inte alltid så att det pirrar i pungen direkt.

Stefan: Tror fan det! Egentligen handlar det väl om att försöka bryta ner gränserna. Att man integrerar det ena med det andra, ungefär som vi gjorde när vi förhandlade tillsammans. Att det fackliga och politiska går in i litteraturen och musiken. För mig går hårdrocken in i det fackliga. Att läsa White Line Fever om världens bäste basist i världens bästa band – Lemmy i Motörhead – ger mig energi till att göra annat. Eller som att lyssna till Marduk, ett fruktansvärt bra black metalband från Norrköping. Jag tror fanimej att arbetarklassen kan återskapas genom hårdrocken. Vi har ju avskaffat allt snack om klasser och klasskillnader i tron att klassamhället avskaffats. Vilken lögn.

Anders: Du har till och med fått mig att lyssna på såna som Turbonegro och Danzig, jag som mest gillar reggae, världsmusik och Manu Chao och sånt. Din musik är så svart.

Stefan: För att kunna se ljuset måste du se mörkret. Då måste man bejaka det som är hårt! Svart! Brutalt!

Anders: Du är bra på att tipsa. Kommer ihåg när jag tröttnat på alla kriminalromaner med någon halvalkoholiserad frånskild landsortskriminalare i huvudrollen. Då kommer du med en kinesisk deckare som var hur bra som helst. Qiu Xiaolong hette författaren.

”Strindberg  … den störste … tänk att få hänga i baren med honom i livet efter detta.”

Stefan: Och det är väl det litteratur handlar om: att upptäcka nytt, att bege sig ut i en fantasivärld. Man blir rik i fantasin och man umgås med sig själv på ett rätt behagligt sätt. Fast nu Anders är vi farligt nära Arne Anka-citat. Har vi inte varit där i närheten många gånger?

Anders: Alltså Arne Anka är genial. Han lyckas med det som stora författare förmår: koka ner stora funderingar och frågor i en handfull serierutor där varje replik är sylvass.

Stefan: En modern Strindberg. Kortfattad, vass, provokativ. Ååå Strindberg  … den störste … tänk att få hänga i baren med honom i livet efter detta. Och vilket husband de måste ha däruppe: Ramones!

Anders: Frågan är vilka man verkligen vill hänga med i den kosmiska baren. Jag skulle välja sådana som Jim Morrison, Hemingway, August Palm … Du kan ju berätta för Strindberg att du köpt samlarutgåvan av Ockulta dagboken.

Stefan: Vilken bok alltså! Och vilken återutgivning. The complete sessions alltså. Tre varianter av Ockulta dagboken. En bok med Strindbergs handskrivna manus i faksimil, en annan med bara kommentarer. Jag läste allt. Och njöt av varje ord.

Så förflöt några kvällstimmar på ölstugan. Efter hand hade puben fyllts med folk, sorlet från röster och musiken blev allt högre och från bordet intill sågs nyfikna blickar distansgranska Anders och Stefans utbytesböcker.

Paddor hit och sociala medier dit, den gamla boken tycks överleva. I alla fall i 
umgänget mellan en som mest hela dagen skickar iväg propellerdelar och en annan, som matat plåt in i en maskin som ger oss våra garageportar.


hg@da.se

11Kommentarer

Gilda:

Viken fin berättelse! Givande och uppmuntrande. Tack!

Ingrid Paulsson:

Vad fint att läsa om detta, tack!

Eva:

Ja, underbart! Det enda jag undrar är: varför lät han sig styras av en idiotisk människa i bokhandeln? Varför köpte han inte Munro? Det är så upplyftande att höra om män som läser, och samtidigt lite deprimerande att män, om de alls läser böcker, i princip bara tycks läsa böcker av män medan kvinnor läser författare av bägge könen. Och husgudarna är uteslutande män, både de litterära och de musikaliska. Just det gör en lite ledsen … samtidigt.

Marcus Lind:

Det är så sant som det är sagt att läsande föräldrar ger läsande barn. Min mamma läste för oss när vi var små och både jag och mina syskon läser böcker.

Zaklina Rohman:

Underbart att ni fortfarande håller kontakten. Jättefin artikel. Vi ses på 1. Maj kamrater!!!!

Anders Olofsson:

Hej Eva
Jag och Stefan läser det mesta och flera av de böcker vi skattar högt är skrivna av just kvinnor.
När vi fick i uppdrag att lista våra fem favoritförfattare och rekommendera en lista för nya läsare på tio böcker, kan jag intyga att det var ett svårt uppdrag där många fantastiska författare och böcker föll på mållinjen efter stor vånda. Vill dock lyfta att Stefan tog med Mary Shelley som en av de författare som betytt mest för honom. Vill också lyfta fram Mo Hayder som vi har på vår lista som har skrivit några av de mest ruggiga thrillers jag någonsin läst.
När jag arbetade fram min topplista fanns länge Mig äger ingen av Åsa Linderborg och Kallocain av Karin Boye med men jag skulle inte vara ärlig om jag petat någon av de jag valde.

Slutligen vill jag rekommendera följande böcker skrivna av kvinnliga författare utöver dem vi tog med från början;

Åsa Linderborg Mig äger ingen
Lisa Tetzner Sotarpojken (en av de böcker jag har starkast minne av från min barndom)
Karin Boye Kallocain
Harriet Stowe Beecher Onkel Toms stuga
Harper Lee Dödssynden
Mo Hayder Tokyo (fullständigt briljant thriller med massakern i Nanjing som en central händelse)
Susanna Alakoski Svinalängor
Maj Wahlöö Den skrattande polisen
Anna Cnattingus Benrimon är inte död (en trilogi, som kan rekommenderas till alla ungdomar)
J.K Rowling Harry Potter (har läst en del för min son innan han tog hand om det själv)
Selma Lagerlöf Herr Arnes penningar (minne från skolan)

Ps Berättelsen om när jag skulle köpa Alice Munroe fick inget lyckligt slut och så är det ibland både i bokens värld och i det riktiga livet!

Mvh Anders Olofsson

Stefan Löfgren:

Lästips för alla åldrar : Åsa Linds böcker om Sandvargen
Lästips för alla : Sofia Albertssons horrorsköna skräck
Lästips för hedningar: Johanne Hildebrandts Valhalla serie
Lästips till Anders O : Lyndsay Faye …
Jag vill gärna ha lästips från alla er därute! Vi ses!

Anders Olofsson:

Den mest gripande sexordsnovellen;
”For sale! Baby shoes, never worn.”
Ernest Hemingway

Hans Strandberg:

Anders: Den är en spark i veka livet den där sexordsberättelsen, och storyn är att Hemingway under en barrunda helt enkel slog vad med sina dryckeskompisar om att kunde skriva en hel roman med bara sex ord. Men – det finns faktiskt inga tydliga bevis för att den historien är sann, och egentligen inte heller för att det är Hemingway som är författare. Men det kan vi strunta i.

Anders Olofsson:

Bukowski beskriver vad arbete är för något. Rakt, rått och kul!

”How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?”
Charles Bukowski

CDW:

Jag länkade sidan till min son och en kompis, just för att det var så personligt och har värme.

Kommentera här

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer från Dagens Arbete:

"Det går inte att beskriva ruset jag känner.” säger Angelica Larsson. Foto: David Lundmark

Kärleken till stora motorer

LYSSNA PÅ DAAngelica Larsson har farten i blodet, från barndomens raggarträffar och biltävlingar. Nu tävlar hon själv i dragracing i bilar som gör 400 meter på nio sekunder och som servas av pappa Lollo. Läs eller lyssna på reportaget om den motorfrälsta familjen från Mora.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Våra bästa tips för lata dagar

DA gillarSemester kan betyda tid att lyssna på den där boken, spela det där spelet, eller se den där serien som vi inte hinner annars. Vi tipsar om några av våra egna favoriter.

Ola Dahlgren håller i årets sjunde lamm, bara en vecka gammalt. Djuren får inga namn längre. De är för många. Foto: David Lundmark

Olas fritid fylls av får

ProfilenNär lammen föds på gården är livet lite hektiskt. Att hålla får är annars perfekt i kombination med skiftarbete. Processoperatören Ola Dahlgren har 20 tackor och 2 baggar.

Stålmannen nummer 1 från 1939. Redan då känslig för kryptonit. Foto: AP PHOTO

Superhjältarnas eget periodiska system

SkruvatVibranium, adamantium, kryptonit. Det vimlar av fantasiämnen i serietidningar, filmer och spel. Nu är det ordnade i ett helt eget periodiskt system.

Välkommen in till neonmuseet. Foto: Linn Bergbrant

Följ med till Londons neontempel

SKYLTMAKAREFamiljen Bracey har varit neonets mästare i flera generationer, deras färgglada skyltar finns i butiker över hela världen och har använts i modereportage och storfilmer. Läs eller lyssna till reportaget om det självlysande museet i London.

DA:s turistguide i Industrieuropa

IndustrisemesterVad sägs om en annorlunda utlandsresa i sommar? Vi har vaskat fram 13 guldklimpar ur Europas rika industriella kulturarv.

Strejkledaren som blev president

Han besökte gruvorna i norra Sverige för att hämta fackligt stöd mot apartheidregimen, han skulle efterträda Mandela men blev i stället en omstridd miljardär. Harald Gatu berättar om Cyril Ramaphosas väg från kåkstaden till presidentpalatset.

2

DEN GLOBALA TEXTILINDUSTRIN

Livet bortom lyxen

TextilindustriDet är vi i rika väst som bär märkeskläderna - men de tillverkas i en helt annan miljö. DA:s Marcus Derland och David Lundmark har besökt Mauritius och Madagaskar och berättar om anställda som plötsligt får sparken och migrantjobbare som måste lämna in sina pass.

Bertil gör konst av sina hjältar

Malmö-grafikern Bertil Mårtensson trodde att han kände sina arbetskamrater. Men när han började teckna av dem mötte han helt nya historier: om jobbet, livet, glädje och sorg. Planen är en utställning med bilder och deras berättelser - och kanske blir det en bok.

Verklighetens Science Fiction

När robotarna tar över

Tiden är på väg i kapp fantasin i science fictionklassikerna. Ska vi vara rädda eller bara fascinerade när vi ställs inför historiens kanske största tekniksprång – artificiell intelligens, AI.

”För mig började det med Star Wars”

Skälet till att science fiction-författare har rätt så ofta beror helt enkelt på att de gissar så mycket, enligt litteraturvetaren Jerry Määttä.

”En enorm kraft att förändra”

Framtidsforskaren Anders Sandberg tror att science fiction haft stort inflytande på vår faktiska teknikutveckling.

Ellinor Johansson och Sebastian Sedell följer med sin produkt hela vägen längs med banan. Foto: Ylva Bergman

Ökad vinst och ­minskad värk

ROTATIONMeritor har vässat sig till lönsam världsklass genom att effektivisera monteringen av hjulaxlar. Ständig förändring tryggar jobben – men flera anställda klagar på den ökande stressen.

Paul Hansen har arbetat på olika lager i över 20 år. Han trivs på Förlagssystem: ”Det flyter på ganska bra, inga problem.” Foto: David Lundmark

Så lyftes stämningen på boklagret

ARBETSMILJÖTrakasserier, orättvisa arbetsledare, en känsla av att vara utbytbar – stämningen på Förlagssystem var usel. Efter ett omfattande förändringsarbete är situationen mycket bättre, en viktig orsak är minskad inhyrning.

Välkommen till spelbunkern

GemenskapI ett överblivet skyddsrum i Södertälje värnar en tv-spelsförening om en försvinnande gemenskap: att krypa ihop i nedsuttna soffor och saccosäckar och spela tillsammans. Läs eller ladda ner och lyssna på reportaget.

”Jag var såld direkt” Carol Dahlberg ställer sina steelpans i rätt ordning inför en repetition med Panoply Steelband. Efter att en provapåkväll är hon helt såld på instrumentet och den västindiska musiken. Foto: David Lundmark

Carol är såld på slagverk

BAS PÅ FRITIDENOnsdagarna är heliga för Scaniamontören Carol Dahlberg. Då ställer hon upp sina basoljefat för repetition med The Panoply Steelband, vars västindiska rytmer omfamnar såväl Rihanna som Ack värmeland, du sköna.

”Gott om jobb finns det ju”

Massa- och pappersbranschen skriker efter ny arbetskraft. Därför har tre företag och Gävle kommun gått ihop om en skräddarsydd lärlingsutbildning. DA har besökt den första klassen på Polhemsskolan.

Arbetarfotografens arkiv

BILDREPORTAGEAlla människor är vackra när de arbetar menade fotografen Jean Hermanson, vars verk nu får nytt liv genom hans gamla medhjälpare. Du kan kolla in ett urval av hans bilder här, och på fredag visar SVT en nygjord dokumentär.

1

Sammanhållning på hög nivå

Arbetskompisarna från Lindbäcks husfabrik har planerat och tränat i månader. Nu har dagen kommit, nu ska Kebnekaise bestigas. Dagens Arbete följde med på en tur som bjöd på gnistrande sol men också en ogästvänlig vägg av snö. Läs eller lyssna på reportaget här.

Framtidslandet

Uppdrag: Rädda bygden!

ReportageAck Värmeland, du sköra. Nedlagda butiker, stängda bankkontor och ingen som tar över småföretagen när ägarna pensioneras. I Värmland har folkrörelserna bestämt sig för att vända den negativa trenden.

6

5 verk att rädda ur bokhyllan

SparasVad gör du med alla böcker som tillhört dina nära och kära? Böcker du kanske läst, men inte har hjärta att säga farväl till? DA:s Pontus Ohlin räddar fem verk ur sin mammas bokhylla, innan resten skickas vidare till Röda Korset.

Lyssna på DA

Nu kan du få några av våra bästa reportage rakt in i öronen. Lyssna direkt på vår sajt eller via en gratisapp för din mobil.

De ska ge Kebnekaise en match

Från pub-träffar till toppbestigning. Lagledaren på Lindbäcks Bygg i Piteå fick en ingivelse som har fått hela arbetslaget på fötter.

”Ju fler barn, desto mer kärlek”

Familjen annorlundaTycker du att det är svårt att få ihop semesterplaneringen? Skänk en tanke åt tiobarnsfamiljen Nikula, som Dagens Arbete följt. Hur får pappa Sami ihop vardagen med heltidsarbete, hur hinner mamma Matilda med sin lite speciella hobby?

En given plats på scenen

Hon har vunnit Dansbandskampen, Körslaget och Let’s Dance och drivit det populära dansbandet Elisa's - i höst gör hon sin första musikalroll. Mångsysslaren Elisa Lindström som triggas av att gå utanför sin bekväma zon – läs eller lyssna på DA:s reportage.

Här är framtidens fibrer

Den nya industrinEn gång var den svenska textilindustrin dödsdömd. Men nu kan det vara här som framtidens industriarbete finns, temat för årets IF Metall-kongress. Teknisk utveckling och långsiktiga ägare ger den gamla branschen en ny chans. DA har besökt Kinna, Borås och Östersund.

En folklig teaterapa

Han har varit tjuvjägare, pistvakt och hushållsmixer. Gett röst åt Pettson och Mulle Meck men också spelat i Romeo och Julia. Lennart Jähkel har rötter i skogsindustrin, han skulle bli ingenjör som brorsorna men blev istället en folkkär skådis.

På randen till inbördeskrig

Gnistan tändes i Västervik under dessa dagar för 100 år sedan, och hungerkravallerna och strejkerna spreds över landet. Men i stället för ett upptrappat våld och inbördeskrig föddes - demokratin.

2

Följa John – mitt i naturen

SKOGSTURMan behöver inte åka till Abisko, Fårö eller Ramsvikslandet för att uppleva naturen. I Sverige finns den ju överallt. DA hänger med John Holm, pappers­arbetaren som sadlat om till vildmarksguide.

När livet är en radiofest

RADIOKANALTre gubbar. Två frekvenser. Zingo, pepparkakor och ett gäng favoriter ur de egna gömmorna. Dags för sändning med Sunne Rock’n’roll Klubb – och det blir Elvis för hela slanten.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.