Industriarbetarnas tidning

Debattartiklar är texter som tar ställning. Åsikterna är skribenternas egna.

”Helheten i överenskommelsen är bra”

15 oktober, 2021

Skrivet av Marie Nilsson och Veli-Pekka Säikkälä

REPLIK Vi ska ha en levande debatt, men det är den valda förbundsstyrelsen som svarar för verksamheten mellan kongresserna. Vårt uppdrag därifrån är att komma till rätta med otrygga anställningar och bristen på kompetensutveckling och där är överenskommelsen bra, skriver IF Metalls Marie Nilsson och Veli-Pekka Säikkälä.

Foto: TT Nyhetsbyrån.

Om skribenterna

Veli-Pekka Säikkälä är avtalssekreterare för IF Metall

Marie Nilsson är förbundsordförande för IF Metall

Partsöverenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd – som leder fram till ny lagstiftning och ett nytt huvudavtal – är en stor och viktig sak för IF Metall. Det handlar om medlemmarnas trygghet i anställningen och på arbetsmarknaden.

Debattörerna kräver en medlemsomröstning om partsöverenskommelsen. Någon sådan tradition finns inte i vårt förbund. Frågan om att ansluta oss till ett nytt huvudavtal eller inte kommer att behandlas i ordinarie ordning, på samma sätt som vi behandlar andra avtalsfrågor.

Avtalsrådet, som består av demokratiskt valda ledamöter, kommer att rekommendera förbundsstyrelsen att fatta ett beslut (antingen nej eller ja till det nya huvudavtalet). Sedan är det förbundsstyrelsen som beslutar.

Beslutande medlemsomröstningar förekommer inte i LO-förbunden sedan 1940-talet. Det är den kongressvalda förbundsstyrelsen som svarar för verksamheten mellan kongresserna. Det innebär att förbundsstyrelsen varken kan fråntas eller avhända sig ansvaret för verksamheten i vår fackförening.

I IF Metalls stadgar finns dock en möjlighet för förbundsstyrelsen att utlysa en medlemsomröstning om förslag till uppgörelse eller strejk. En sådan omröstning ska genomföras om mer än 50 procent av de berörda medlemmarna begär det. Men även i detta fall är det förbundsstyrelsen som fattar slutgiltigt beslut – medlemsomröstningen är endast rådgivande.

IF Metall har varit drivande i förhandlingarna som ledde fram till partsöverenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd. Bakgrunden är beslut på våra två senaste ordinarie kongresser, om att vi ska komma till rätta med otrygga anställningar och bristen på kompetensutveckling.

Förhandlingar är alltid ett givande och tagande, men helheten i partsöverenskommelsen är bra. Vi drev fram helt nya ekonomiska möjligheter till vidareutbildning och omskolning. Och skarpare regler för inhyrning, visstid och hyvling.

Debattörerna påstår att det blir lättare och billigare att säga upp anställda. Det är en missvisande beskrivning. Visserligen blir det billigare att säga upp personal om Arbetsdomstolen gör bedömningen att det finns sakliga skäl för uppsägning. Men om uppsägningen visar sig vara felaktig blir det betydligt dyrare än i dag. Det blir alltså inte lättare att säga upp anställda.

Att byta begrepp från ”saklig grund” till ”sakliga skäl” har heller inte de negativa följder som debattörerna påstår. I sitt remissvar på förslaget till ny lagstiftning konstaterar Arbetsdomstolen att den praxis som har byggts upp sedan las kom till även fortsättningsvis ska gälla vid bedömningen om sakliga skäl för uppsägning eller avsked finns. Arbetsdomstolen konstaterar även att prognostänk och intresseavvägning redan i dag är tydligt borta ur domstolspraxis.

Fram tills IF Metalls avtalsråd fattar beslut om att ansluta oss till huvudavtalet eller inte ska vi ha en levande debatt i vår fackförening.

På alla våra större möten och konferenser analyseras och diskuteras partsöverenskommelsen: Vad innebär det här på våra arbetsplatser, för våra medlemmar? Allt för att kunna fatta ett så genomtänkt och klokt beslut som möjligt. Samtidigt är vi i förbundsledningen med på många möten om las-frågan i avdelningar och klubbar. Så låt oss avsluta med en uppmaning till hela förbundet: Fortsätt att bjuda in oss, vi kommer gärna!

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer åsiktsmaterial

Det är vi som står för kvalitén

Det är vi som står för kvalitén

Vi är visserligen utbytbara. Men vi är människor, skriver industriarbetaren Andreas Svanberg.

På teatern vaknar empatin

På teatern vaknar empatin

I tider av växande murar behöver vi få liv i vår medmänsklighet, skriver Alexandra Pascalidou.

”Nämen, om man skulle välja bort att slita ut sig”

”Nämen, om man skulle välja bort att slita ut sig”

Man kan förstås säga att jag kan utbilda mig och ta ett jobb med bättre lön och på så sätt höja pensionen. Men Sverige skulle må ganska dåligt om alla som jobbade inom exportindustrin bytte jobb, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Minimilönen har ett högt pris

Minimilönen har ett högt pris

Krönika En europeisk minimilön kan verka vettig för att stärka arbetstagare i länder med svaga fack. Men priset kan bli högt för den svenska modellen – och för våra löner, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Äntligen vågar vi se lite framåt

Äntligen vågar vi se lite framåt

Med vaccinet i armen kan vi försiktigt börja drömma om ett händelserikt 2022, med många verkliga möten, skriver Pappers första vice ordförande Mikael Lilja.

Bra agerat, Eva Nordmark

Bra agerat, Eva Nordmark

Skuggsamhället är mänskligt sett djupt ovärdigt och direkt samhällsfarligt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

En chans att göra nya livsval

En chans att göra nya livsval

Ska klimatomställningen lyckas måste den vara socialt hållbar. Därför är vidareutbildning och omställningsstöd så viktigt, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Ångesten fäster när det blir tyst

Ångesten fäster när det blir tyst

Carl Linnaeus: Jag har lärt mig att godta mina regelbundna depressioner och parera dem genom att knarka musik.

”Jobb och löneökningar kan inte tas för givna”

”Jobb och löneökningar kan inte tas för givna”

Fackens syn på industripolitiken måste lyftas fram mer, skriver ekonomen Daniel Lind.

I väntan på laddning halvvägs till Sunne

I väntan på laddning halvvägs till Sunne

Krönika På macken bland Teslas laddstolpar blir det svenska klassamhället synligt, skriver Anneli Jordahl.

Du kanske också vill läsa…

En chans att göra nya livsval

Ska klimatomställningen lyckas måste den vara socialt hållbar. Därför är vidareutbildning och omställningsstöd så viktigt, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

Det är knappast solidariskt att sluta ett avtal med arbetsgivarna efter att man tillsammans med resten av LO-förbunden sagt nej, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

”Det handlar om facklig solidaritet”

”Det handlar om facklig solidaritet”

Sammantaget stärks faktiskt anställningstryggheten jämfört med i dag, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Dagens las räcker inte till

Därför valde IF Metall att ansluta sig till partsöverenskommelsen om trygghet och omställning, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Förhandling eller kamp?

Förhandling eller kamp?

Två profilerade klubbordförande inom IF Metall möttes i en mejlväxling för att försöka förstå hur de kan se så olika på lasuppgörelsen.

”Beslutet om trygghet borde ligga i våra händer”

”Beslutet om trygghet borde ligga i våra händer”

IF Metalls medlemmar bör, precis som journalistförbundets, få rösta om vi ska ansluta oss till las-överenskommelsen, skriver fem industriarbetare.

Högt spel om människors trygghet

Högt spel om människors trygghet

Pontus Georgsson: När till och med Arbetsdomstolen har farhågor om lagförslaget kring ett nytt anställningsskydd borde det vara självklart att ta till sig av kritiken innan besluten hastas fram.

Tips till vår nästa stats­minister

När Stefan Löfven nu avgår vill jag både tacka och se en efterträdare som kraftsamlar mot ojämlikheten, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

Vi har utbildningar för förtroendevalda och skyddsombud. Vi har både lokala och centrala förhandlingar. Men det räcker inte, skriver IF Metalls Susanne Östh.

Vi utformar framtidens trygghet

En trygg arbetsmarknad måste också omfatta visstidsanställda, inhyrda, och alla vars jobb som förändras av den tekniska utvecklingen, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Försäkring & pension

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

Två år efter olyckan skulle Jimmy Hildingsson söka försäkringspengar för ärr och invaliditet. Men en knapptryckning på nätet var nära att kosta honom 25 000 kronor.

Skiftarbetets fram- och baksidor

Het näthandel ger helgskift

Het näthandel ger helgskift

Näthandelns uppsving under 2020 ledde till många timmar övertid på DS Smith i Värnamo. Nu har de infört ett nytt helgskift för att hinna med – och över 200 sökte jobben.

”Mycket man måste ha koll på”

”Mycket man måste ha koll på”

August Wieser gick i första kullen på pappersarbetarutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Nu har han fått jobb, och behovet av kompetent arbetskraft inom pappersindustrin är fortsatt stort. Men nu tar utbildningen paus – på grund av för få sökande.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Skiftarbetet gjorde att Nadine Dabo mådde dåligt.
Efter två missfall jobbar hon nu dag och väntar barn.

Så kan nattjobbet bli mer  hälsosamt

Så kan nattjobbet bli mer hälsosamt

Att arbeta flera nätter i rad tär på kroppen. Forskare i Norden har nu vägt samman sina studier. Skiftarbete är ännu sämre för hälsan än vad man tidigare trott.

Måste jag jobba på julen i år igen?

Måste jag jobba på julen i år igen?

Kan samma skiftlag jobba under julen flera år i rad? Juristen Henric Ask svarar.

Julkort från fabriken

Julkort från fabriken

Hur är det att arbeta på julen när alla andra är lediga? DA besökte Rottneros bruk och pratade julskift och traditioner.

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Vissa permitteras, andra sägs upp. Men på medicinteknikbolaget Getinge i Solna kan de anställda lugnt räkna med att de får behålla jobben.