Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Vi är lika i mycket, jag och jag på nätet

11 januari, 2022

Skrivet av

Krönika Min nya vän på internet är precis som jag. Precis som jag, skriver Carl-Einar Häckner.

Carl-Einar Häckner är trollkarl och artist.

De har kapat min identitet på internet och startat olika såna där Instagram-konton. Det är inte jag som är mig, som de utger sig för att vara.

Nu är det så att en av de kapade identiteterna, som inte är jag som de utger sig för att vara, ville bli vän med mig.
Jag tyckte det var jobbigt. Jag har varit lite trevande sista halvåret. Hela världen har haft dåligt självförtroende.

Tyckte det var svårt. Visste inte om jag ville bli vän med mig själv. Vill jag bli vän med Carl-Einar Häckner? Det är ju ändå jag som frågar, så jag borde ju veta vad jag tycker om mig själv.

Jag har känt mig utanför ett tag. Frågade hur han fick tag på mig?
”Internet”, svarade han.

Vi började skriva till varandra. Jag och mig själv. Det var ganska intressant det han skrev. Han undrade lite om livet, det här med kärleken och relationer, livet i stort, hur det ska gå och hur det ska bli i framtiden.

Jag tyckte synd om killen. Jag måste hjälpa honom. Jag försökte komma med positiva råd om att ta dan som den kommer. Fånga nuet. Carpe Diem och inte tänka mer än i dag och planera möjligtvis vad som ska hända i morgon.
Det räcker, för vad som helst kan hända.

Då sa han att en sten kan falla ner från skyn på en när man är ute och går. Fattade inte vad jag menade när han skrev så.

Eller ett hus som du går in i kan plötsligt implodera. Det är oerhört långsökt. I Sverige åtminstone. Sen skrev han: Himlen kan trilla ner. Eller att en stor tjock kedja hamnar runt halsen på dig när du är ute och går.

Då tyckte jag ännu mer synd om honom. Så jag tryckte ja på den där ”bekräfta-knappen”. Nu följer vi varann. Vi har börjat skriva till varann ännu mer och lärt känna varann bättre.

Vi har jättemycket gemensamt.

Han berättade att han brukar åka till Berlin. Det gör jag med. Han berättade att han brukar ta en espresso på Oderbergerstrasse. Det gör jag med. Han berättade att han brukar gå till Dussmann, ett musikvaruhus på Friedrichstrasse, som har allt du behöver i notväg, böcker och musik.

Dit går jag jämt.

Det mest underliga sammanträffandet var att han brukar gå på Sauna i Berlin. Blandat manligt, kvinnligt. Jättestort med tretton saunor och restaurang. Det gör jag med. Jag brukar också gå dit!

Har aldrig sett honom där.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NATTENS ARBETE

Pusslet går ihop tack vare nattis

Pusslet går ihop tack vare nattis

Allt färre kommuner erbjuder barnomsorg som har öppet på kvällar och nätter. Men gjuteriarbetaren Jenny Fredin har haft tur. ”Tack vare nattis. Annars vet jag inte hur det hade gått”, säger hon.

Avtal 2023

Strejkar vi svenskar för lite?

Strejkar vi svenskar för lite?

Samförstånd före strejk har länge varit den svenska modellen i praktiken. Men är fackens hot om strejk en nödvändig muskelträning för facken för att hålla sig i trim? Och vilka frågor är så viktiga att facket bör gå ut i strejk?

Bankkris – ordet som får industrin att rysa

Bankkris – ordet som får industrin att rysa

Många minns hur en kraschad bank på andra sidan jordklotet kan stoppa produktionen och skicka ut tusentals i arbetslöshet. Är det annorlunda den här gången?

Nej till förslag om treårigt avtal

Nej till förslag om treårigt avtal

Facken inom industrin säger nej till förslaget om ett treårigt avtal – ”med tanke på det osäkra läget i världen och inflationen”.

”Det är vår tur att få det bättre”

”Det är vår tur att få det bättre”

Vi LO-medlemmar måste få kompensation för det vi stått tillbaka för under de senaste åren, skriver Rainor Melander, Pappers avdelningsordförande på Väja bruk.

Missnöje med lågt lönekrav

Missnöje med lågt lönekrav

Inflationen äter upp löneökningarna. På industrier runt om i landet frågar sig många: Varför är det vi arbetare som ska ta smällen?

Så lyckades tyska facket få högre löner

Så lyckades tyska facket få högre löner

Hur lönerna ökar i konkurrentlandet Tyskland påverkar svensk avtalsrörelse. Men vad betyder de siffror som slungas nedifrån kontinenten? DA reder ut vad som hände när 3,9 miljoner tyska verkstadsarbetare fick ett nytt kollektivavtal.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Varken Industriarbetsgivarna eller Trä- och möbelföretagen tycker att Facken inom industrins lönekrav är rimliga. ”Vi betraktar världen ur olika perspektiv.”

Facken inom industrins avtalskrav: 4,4 procent

Facken inom industrins avtalskrav: 4,4 procent

Ett ettårigt avtal med löneökningar på 4,4 procent. Mer till de med lägst löner, och ytterligare avsättningar till flexpension. Det föreslår Facken inom industrin ska vara kraven i avtalsrörelsen.