Industriarbetarnas tidning

IF Metall: ”Tydlig markering mot facket”

20 september, 2011

Skrivet av

”En utmärkt tändvätska.” Så kommenterar Stefan Löfven dagens avtalsutspel från Teknikarbetsgivarna.

– Arbetsgivarna vill ha mer makt över arbetstiderna och vilja ta ut mer övertid av den enskilde som redan idag har svårt att säga nej. Det här kommer bara att reta upp våra medlemmar.

Återhämtningen i industrin har främst skett via inhyrning och visstidsanställningar. Ytterst få fasta jobb har kommit tillbaka.

– Just från Teknikavtalets område hör vi mycket irritation och klagomål över att övertidsarbetet verkar vara satt i system.

– Som om produktionen planerades efter övertid på kvällar och helger. Och just på det avtalsområdet vill arbetsgivarna nu ha ännu mer makt över arbetstiderna.

Teknikföretagen vill utöka den så kallade arbetstidskorridoren i avtalet från dagens 30 minuter till 60 minuter. Korridoren innebär idag att arbetsgivarna har rätt att variera arbetstiden med en halvtimme varje arbetspass – om inte klubben och arbetsgivaren kommit överens om arbetstiderna.

Längden på visstidsanställningarna ska förlängas från dagens 12 till 24 månader – utan att arbetsgivaren måste komma överens med facket.

– Ofta hör man att personalen är företagets viktigaste resurs. Men det är fan i mej inga tillsvidareanställda som ska göra jobbet.

I avtalsbudet från teknikarbetsgivarna ingår inga löneökningar. Och kollektivavtalet ska kunna ställas åt sidan om de lokala parterna så kommer överens.

– Teknikarbetsgivarna är ute efter en enda stor öppningsklausul, säger Stefan Löfven.

– De vill ha prolongering av avtalet och bara tillåta lokala förhandlingar med en stupstock om man inte kommer överens. Hur den stupstocken kan se ut är lätt att räkna ut. I deras ögon får den inte ge några pengar.

– Vi säger bara: det blir inget avtal som inte innehåller några löneökningar. Så enkelt är det. Våra medlemmar är helt på det klara med att avtalet ska reglera löneökningar och att det ska finnas potter som ska användas utifrån de lönesystem som finns på företaget.

Det mesta i arbetsgivarnas bud känns bekant sedan tidigare avtalsrörelser, tycker Löfven. Men en nyhet finns med: företagen vill inte längre dra fackavgiften från lön. Teknikföretagen säger upp avtalet om uppbörd av fackavgift.

– Mycket märkligt. Jag tvivlar starkt på att de fått några klagomål utifrån företagen om den här hanteringen som gällt i årtionden. Min bestämda känsla är att företagen sätter värde på det arbete facket gör för verksamheten.

– Teknikföretagen pratar ibland också om värdet av facket. Men de vill inte underlätta för oss, tvärtom. Det här är inget annat än en tydlig markering mot oss.

Innebär detta att facket får inrikta sig på att gå och samla in medlemsavgiften igen?
– Nej då, det finns andra administrativa rutiner.

Du kanske också vill läsa…

Vägrade betala skadestånd – stäms i AD

Ett Skåneföretag vägrade betala skadestånd till IF Metall för avtalsbrott. Nu stämmer facket bolaget inför arbetsdomstolen, AD och kräver 200 000 kronor i skadestånd.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

Industrins heta stridsfrågor

Industrins heta stridsfrågor

Det har blivit mars och Opo – de opartiska ordförandena – kliver in för att leda industrins förhandlingar. Parterna är oense om mycket. Några stridsfrågor är hetare än andra.

Maktstriden om din tid

Maktstriden om din tid

Helgarbete och extra timmar utan mer betalt – det är drömmen för industrin som vill ha folk på plats bara när produktionen behöver det. Anställdas inflytande över arbetstiderna har blivit ett besvär som helst ska bort.

”Oerhört provocerande”

”Oerhört provocerande”

IF Metalls ordförande Anders Ferbe reagerar starkt på arbetsgivarnas hållning i avtalsrörelsen. Det gäller kraven på utökat helg- och övertidsarbete men också det som kallas ”kostnadsneutrala löneökningar”.

Mer bunden – mer betalt

Mer bunden – mer betalt

En tusenlapp extra till den som inte kan gå på toaletten när som helst. Ett av flera exempel på hur trucktillverkaren Atlet Unicarriers får betala för att snabbt kunna ändra produktionen.

Svårare säga nej till lönesystem

Det nya Teknikavtalet har vässats när det gäller kraven att införa system för rättvisare löner. Erfarenheten visar att lönesystem gynnar jämställdheten.

”Fungerande lönesystem ger ordning och reda”

IF Metall anklagar Teknikföretagen för att sabotera arbetet med lokala lönesystem.

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

IF Metall räds inte robotar. Det oroande är snarare att inte mer investeringar görs i ny teknik, säger Anders Ferbe, IF Metalls förbundsordförande.

Arbetsgivarna: Vi måste utgå från noll-inflationen

Vi måste utgå från noll-inflationen

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?