”Jag läser på om dinosaurierna igen. Hur blev det så fel?”

Sågverksarbetaren och musikern Stefan Eriksson om hur blixtsnabbt vi människor lyckats förstöra så mycket omkring oss.

”Ett ohållbart arbetsliv visar sig vara samhällsfarligt”

Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete.

Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

De fick hjälp att hitta drömjobbet

Efter nedläggningenFabriken försvann. Efter nedläggningen av möbelfabriken i Tibro hade ledningen två mål: Att minst 80 procent skulle hitta ny sysselsättning, och att ”kunna se folk i ögonen”.

Så gick det för de som blev uppsagda

  • 151 personer vände sig till omställningsföretaget:
  • 65 personer gick till någon form av anställning (varav 3 därefter gick en utbildning).
  • 65 personer har studerat, allt från sex veckors väktarutbildning till tvååriga yrkesutbildningar. Av dessa har 32 fått jobb, 23 studerar ännu och 10 söker jobb.
  • 15 personer (utöver de 10 som studerat) söker jobb.
  • 9 personer är sjukskrivna, föräldralediga eller har gått i pension.

Källa: Arbetslivsresurs

Efter 26 år på Swedwood stod Ann-Sofie Fredriksson på golvet och hörde ledningen berätta att fabriken skulle läggas ned. Hörde dem förklara att de var 15 procent dyrare än leverantören i östra Tyskland, 18 procent dyrare än tillverkaren i Litauen. Den Ikeaägda möbelfabriken i Tibro var inte konkurrenskraftig nog när priset på de platta paketen skulle pressas.

Det var september 2012 och Ann-Sofie landade så småningom efter chocken.

– Jag tänkte att livet inte fick rasa för det här. Och jag tänkte att nu! Nu ska jag göra något nytt!

Hennes sambo hade redan sagt det till henne tidigare: ”Att du inte tar tjänstledigt och tar det där busskortet”. Men när man har tryggheten i ett fast jobb är det svårt att släppa taget. Nu blev hon tvungen att ta det klivet ändå.

Att köra buss, det var en dröm hon burit inom sig länge. Kanske för att hennes pappa körde skolbarn. 

– Och så tycker jag att det är häftigt med stora fordon. Det är sällan man ser tjejer som kör. Jag tror att det är jättebra med en blandning, att det inte bara är män bakom bussratten.

Busschaufförer är det brist på. Trots det fick Ann-Sofie veta att hon inte hade en chans att få en bussförarutbildning.

– Jag hade redan en gymnasieutbildning och hade inte varit arbetslös länge nog.

Det fanns andra som stod före henne i kön till arbetsmarknadsutbildningarna. Då gick Ann-Sofie till Swedwoods vd i Tibro.

– Jag sa att nu får du fixa så att jag kan ta busskörkort. 

Han svarade att hon skulle samla ihop minst fem intresserade. Ann-Sofie fick ihop tio och Swedwood köpte en utbildning åt dem.

Det var inte bara hon och de andra i bussförarklassen som fick hjälp. När Swedwood fattade beslutet att lägga ner i Tibro, bestämde de sig också för att ta ansvar för vad som hände med de anställda. Och det är väl här berättelsen skiljer sig från många andra nedläggningshistorier.

221 anställda hade just fått veta att de skulle förlora sina jobb. De levde i en region där möbelindustrin en gång blomstrat, men hade upplevt lite för många nedläggningar de senaste åren för att tro på ett nytt jobb i industrin. 

Humöret bland många i fabriken dagarna efter beskedet var inte på topp. Där fanns hela familjer som hade sin inkomst från Swedwood. Folk som jobbat hela livet för företaget. Människor som inte trodde att de skulle få någonting alls för alla år de producerat platta paket och vinster åt sin arbetsgivare.

Och så fanns det de som krävde och förväntade sig att moderbolaget Ikea – med sina miljardvinster – skulle ta sitt ansvar.

Förhandlingarna mellan fack och företag pågick i två månader. Jonas Nordmark, 

ombudsman i GS avdelning i Skaraborg som bistod fackklubben i förhandlingarna, märkte snart att företaget ville göra rätt för sig. 

När de var klara presenterades ett paket med bland annat pensionsavgång för de äldsta, ekonomiskt stöd för utbildning, flyttbidrag, inskolningsstöd till nya jobb och ekonomiskt stöd om någon ville starta eget. 

De hade kommit överens om ramarna, men sedan anpassades stödet i takt med att det uppstod situationer eller behov som hamnade lite utanför paketets ramar, berättar Jonas.

– Vi har haft väldigt bra förhandlingar. Överenskommelsen har nog gett våra medlemmar mer än vad vi trodde från början.

Swedwood hade inte behövt göra någonting. De hade kunnat säga upp personalen och lägga ner fabriken utan att betala mer än den vanliga månadslönen fram till att maskinerna stoppades. Lagen kräver inget mer och ofta är det inte mycket mer än så företag gör när de lägger ner.

Varför ta mer ansvar än så?

– De anställda har varit hos oss väldigt länge och har varit otroligt lojala. Samtidigt är Tibro en region där det är svårt att hitta sysselsättning, säger Ikea Industry’s högsta personalchef Anders Schönström.

Han pratar om företagets värderingar och om två olika mål. Ett mätbart och ett kännbart. Att 80 procent av de anställda ska få ny sysselsättning. Och att de själva vill kunna se folk i ögonen.

Det blev ingen pengapåse till var och en, inga extra månadslöner som plåster på såren. Kanske väckte det en viss besvikelse. Fokus låg i stället på att hjälpa folk till nytt jobb. Anna-Karin Yngwe anlitades som HR-konsult för att leda arbetet.

– Vi började med att ordna en datautbildning för det var inte alla som kunde hantera en dator. Det måste man kunna om man ska söka jobb i dag, säger hon.

Sen började arbetet att tillsammans med omställningsföretaget och arbetsförmedlingen hitta vägar mot nya jobb.

– Ingen plan var den andra lik. Det har varit helt individuella lösningar beroende på vilka behov och förutsättningar man har haft.

En del sökte jobb och gick vidare direkt. Andra bestämde sig för att studera på högskola. Vissa hade inte ens en gymnasieutbildning, andra hade drömmar om ett helt nytt yrke. Då behövs utbildning, men det var inte alltid självklart att kommunen eller Arbetsförmedlingen kunde hjälpa till med det. I stället har Swedwood bekostat flera utbildningar. Men de sa också nej ibland.

– Vid några tillfällen har vi sagt nej, då någon ville utbilda sig till något som inte är ett bristyrke. Vi kunde inte utbilda till arbetslöshet, säger Anna-Karin Yngwe.

Men hon räknar upp omsorgsyrken, busschaufförer, förare av tunga fordon och entreprenadmaskiner, florist och jobb inom handeln som exempel på utbildningar som företaget har betalat för.

Hon nämner också inskolningsstödet till de företag som anställde tidigare Swedwoodpersonal som behövde handledning eller utbildning den första tiden på den nya arbetsplatsen.

– Då har vi betalat upp till tre månadslöner, men bara om de har fått fast jobb. Det var viktigt för oss att det handlade om riktiga anställningar.

Swedwood och Ikea vill inte säga vad hela paketet har kostat. Enligt Anders Schönström har de nått sitt mätbara mål. Av de 221 som blev av med jobbet är det 44 som fortfarande är arbetslösa. 80 procent har alltså någon form av sysselsättning eller har gått i pension. Han är medveten om att inte alla är nöjda, men tycker att han kan se folk i ögonen i dag.  

Han kan däremot inte lova att företaget gör exakt på samma sätt om de lägger ner någon annan enhet. Allt beror på situationen.

Ann-Sofie Fredriksson har just parkerat bussen vid depån i Skövde och anslutit sladdar och slangar med gas, luft och vatten. Klockan är 12:55 och hon har jobbat färdigt. I morse steg hon upp kvart i fyra. Hon har fast jobb, men går på timme. Tjänsterna med fast schema är attraktiva, och hon söker dem när de blir lediga. Fick hon en sån skulle det bli lättare att planera livet.

Arbetstiderna och jobbarkompisarna är vad hon saknar mest från Swedwood.

– 26 år är ingenting man bara lägger åt sidan. Vi var som en stomme, en familj. Men jag har det jättebra nu med.

Hennes favoritlinje är ettan. Den är lång och det är mycket folk som åker med i bussen. Hon tycker om att träffa människor.

– Men man får se rätt mycket också. Folk som far illa. Ungdomar som dricker. Sånt som man inte har sett när man stått på en industri i 26 år.

Att Swedwood lade ner är tråkigt, men hon tycker att företaget har ställt upp bra och tagit ett ansvar.

– Jag tycker att de har lyssnat på vad man har behövt och velat göra. Min utbildning var rätt dyr har jag förstått, och de betalade en del av min lön under utbildningstiden.

– Jag såg en chans och jag har fått det jag har velat.

 

Mirjam Johansson Mohlin tar cykeln till jobbet. Efter nedläggningen utbildade hon sig till undersköterska.  ”Jag trivs jättebra med mitt jobb. Det här ångrar jag att jag inte gjorde tidigare.”

Stormtrivs med nya arbetet

Mirjam Johansson Mohlin, 41 år: ”Både min man och jag jobbade på Swedwood. Jag hade ingen gymnasieutbildning, så när de berättade att fabriken skulle läggas ner sa jag till min man att han måste skaffa sig ett jobb, för jag kommer behöva utbilda mig för att ha en chans.

Jag hade jobbat på fabrik sedan jag var 16 år. Visst hade jag tänkt genom åren att jag skulle göra något annat, men nu blev jag tvungen att bestämma mig och ta tag i det.

Tacksamhet och kramar. De känner igen mig och blir glada när jag kommer. ”

Jag funderade på var det behövs folk, och det är ju inom vården. Tibro kommun hjälpte mig med utbildningen till undersköterska. 

Under första året betalade Swedwood en del av min lön, så jag behövde bara låna pengar den sista terminen. Det var jättebra att få den lönen för det tog bort en del av pressen. 

Jag hade bestämt mig ändå för att jag skulle studera, men pengarna gjorde det lättare.

Nu är jag är timanställd inom kommunens hemtjänst, äldreboende och dagvård. Jag trivs jättebra! Det här ångrar jag att jag inte gjorde tidigare. Ingen dag är den andra lik och jag känner mig uppskattad av mina arbetskamrater och får så mycket tillbaka från de äldre. Tacksamhet och kramar. De känner igen mig och blir glada när jag kommer. 

Det är tråkigt att Swedwood lade ner, men jag måste säga att för min del har det blivit jättebra. Jag tvingades ta tag i det jag hade tänkt på så länge. 

Jag saknar jobbarkompisarna så klart. Rasterna. Lönen var ju bättre på Swedwood och så saknar jag arbetstiderna.

Förr jobbade jag mellan sju och fyra. Nu vet jag en eller två veckor i förväg hur jag ska jobba. Ibland börjar jag sju, ibland tre eller fyra. Och vi har delade turer. 

I helgen jobbade jag från halv åtta på morgonen till nio på kvällen med en och en halv timme ledigt mitt på dagen. Men jag stormtrivs med jobbet.”
 

Daniel fick fast jobb direkt 

Daniel Wessberg, 33 år: ”Jag bestämde mig för att inte stressa. Jag ville hinna fundera på vad jag ville göra och hitta ett bra jobb. Alla som jobbade med underhåll har fått jobb. För oss är arbetsmarknaden rätt bra. Till slut hittade jag det här jobbet på Hjo Energi som lät intressant. Jag sökte och fick fast jobb direkt. I min ansökan kunde jag skriva att Swedwood skulle stå för upp till tre månaders introduktionslön om jag behövde utbildning. Jag tror inte att det spelade någon roll för min chans att få jobbet, även om min chef säger att det tar flera år att bli fullärd.

På Swedwood var jag industrielektriker och jobbade med felsökning, reparationer och programmering. Nu jobbar jag med elinstallationer på industrier och hos privatpersoner. Jag hoppas
få jobba med elnätet också, det vore spännande att lära sig något nytt.

Det är klart att det är tråkigt med nedläggningen. Jag kommer ihåg när vi fick beskedet. En massa höga chefer kom dit och jag tyckte att det var konstigt med ett sådant pådrag bara för att presentera en ny vd. Efteråt kunde jag fortfarande inte tro på att de skulle lägga ner. Men jag hämtade mig rätt snabbt och var inte så orolig för min egen del. Jag tänkte att det var en möjlighet att göra något annat.

Det var ett bra paket som Swedwood erbjöd. Det var generöst mot många som behövde utbildning. Jag som fixade jobb själv fick en extra månadslön och det var väl något av det billigaste de kom undan med.”

Berättat för Marie Edholm

Läs mer:


me@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

Detta gäller vid korttidsarbete

SVAR PÅ LÄSARNAS FRÅGORVad gäller vid utbildning, får man jobba mer än vad avtalet säger och hur snabbt kan korttidsarbetet blåsas av? DA har fått många frågor från er läsare – här är svaren.

Vem ska jobba i skogen?

Skilda världarNär gränserna stängdes för många utländska plantörer menade branschen att hela säsongen var hotad. Facket viftade bort det som ett politiskt utspel. Så vad har egentligen hänt?

Vilken blir din snabba kaffefavorit?

DA testarDet dyraste snabbkaffet är sämst. Det tycker tre skogsarbetare som provsmakat sju olika sorter i en liten koja i Hälsingland.

Gasolyckan på Aspa bruk

Han räddade sin arbetskamrat undan gasen

Thomas Sedig satt i kontrollrummet när larmen gick. I höga halter dödar svavelväte direkt. ”Men ligger någon där, då tvekar man inte. Då gör man allt för att rädda människans liv.”

1

”Vi måste samarbeta bättre”

RÄDDNINGSPLAN Aspa bruk vill knyta räddningstjänsten närmare, och utbilda anställda som kan lotsa dem inne på bruket om en olycka inträffar igen.

Ladda ner senaste e-DA här!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

Efter coronan

Dags för ett bättre normaltillstånd

KrönikaNär vi söker oss ur krisen måste vi ta tillfället i akt att stärka välfärden. Det är rimligt att de företag som tagit emot stöd tar ett större ansvar framöver, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall. Foto: Ylva Bergman

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

DEBATTStaten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Krisen kräver en framtids­grupp”

Industriledaren Carl Bennet tycker det är dags för näringslivet att överge kortsiktighet och utflyttning av produktion.

2

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

DEBATTTrots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

1

Bygger ett tak i trä

ÖgonblicketFramför Jari Salmi och Juho Teppola ligger en sjättedel av det som ska bli taket till en grillstuga.

Arbetsrätten

Så här vill utredaren ändra las

På måndagen presenterades utredningen i riksdagen. Parterna har redan tidigare uttalat sitt missnöje. Nu säger också arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att hon inte är nöjd – och hoppas att fack och arbetsgivare kan hitta en bättre lösning.

4

”Småföretagen kan inte vänta till 2022”

DEBATTFör att få fart på svensk ekonomi efter coronakrisen måste småföretagens kostnader för att säga upp personal minska redan före 2022, skriver Lise-Lotte Argulander, arbetsrättsexpert på Företagarna.

2

”Skamligt L och C – förslaget är allt annat än liberalt”

DEBATTAtt ta bort anställningstryggheten och med den yttrandefriheten, är den raka motsatsen till liberal politik, skriver sex företrädare för GS-facket.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

2

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Kan krisen bli ett lyft för facket?

CoronaeffektenI flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

Så fungerar de nya reglerna

DA guidarUnder coronakrisen har regeringen både lättat på reglerna för att få ersättning och höjt beloppen för den som uppfyller villkoren från a-kassan. Följ DA:s guide för att ta reda på vilken ersättning du har rätt till.

Illustration: Josephine Skapare

Får chefen neka min semester?

Fråga om jobbet | LedighetHar arbetsgivaren skyldighet att ge en orsak till varför en semesteransökan avslås, eller räcker det att bara säga nej?

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

DebattJag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Krisstöd

Stora aktieutdelningar ger indraget krisstöd

Inget statligt krisstöd till företag som gör stora aktieutdelningar. Det beskedet från Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf kom på torsdagen.

1

Nödår, strejker, slit – och äventyr

ArbetarhistoriaHur var det att vara arbetare för hundra år sedan? Med usel lön, eländiga villkor och en polis som sköt skarpt. DA:s Pontus Ohlin hittar ett gammal­t brev och söker svar.

1

De ska vända gubbtrenden i skogen

Få kvinnor jobbar i skogen – så har det sett ut länge. Men ett nystartat maskinlag utanför Sollefteå kan ändra på det.

Coronakrisen

Jesper Johansson är tjugosex år och har varit huvudskyddsombud i mer än två år. Foto: Åke Ericson

Sätter stopp för smittan

Nya risker.Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Coronakrisen – dag för dag

TidslinjeAllt hände så fort. Här kan du följa utvecklingen när det nya coronaviruset spreds över världen. Vilka konsekvenser det fick, och fortfarande får, med ett särskilt fokus på svensk industri.

Avtal på plats för korttidsarbete för bemanningsanställda

Nu kan även bemanningsanställda få stöd vid korttidsarbete. IF Metall och övriga facken inom LO har kommit överens med motparten om ett centralt avtal.

1

”När jag spelar finns bara här och nu”

PROFILENFlöjten och orkestern tar Maina Bejefalk till platser och tillfällen som hon annars inte skulle få uppleva – som kronprinsessans bröllop.

Regionala skyddsombud

Ingen utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

TillträdesrättRegeringens förslag om att ge regionala skyddsombud rätt att komma in på arbetsplatser där facket inte har några medlemmar kommer att röstas ner. Flera partier går i dag samman för att stoppa förslaget.

1

”Det är de små arbetsplatserna som behöver oss”

Regionala skyddsombud är oroliga över utvecklingen. Vad blir steg två, frågar de sig. Och kommer Arbetsmiljösverige monteras ner ytterligare?

Vad är prislappen för folkhälsa?

KRÖNIKAMarknaden står handfallen inför den kris som coronaviruset skapat. De marknadsekonomiska instrumenten fungerar inte när det är andra värden än rent ekonomiska som ska in i ekvationen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.