Industriarbetarnas tidning

De fick hjälp att hitta drömjobbet

10 oktober, 2014

Skrivet av

Efter nedläggningenFabriken försvann. Efter nedläggningen av möbelfabriken i Tibro hade ledningen två mål: Att minst 80 procent skulle hitta ny sysselsättning, och att ”kunna se folk i ögonen”.

Så gick det för de som blev uppsagda

  • 151 personer vände sig till omställningsföretaget:
  • 65 personer gick till någon form av anställning (varav 3 därefter gick en utbildning).
  • 65 personer har studerat, allt från sex veckors väktarutbildning till tvååriga yrkesutbildningar. Av dessa har 32 fått jobb, 23 studerar ännu och 10 söker jobb.
  • 15 personer (utöver de 10 som studerat) söker jobb.
  • 9 personer är sjukskrivna, föräldralediga eller har gått i pension.

Källa: Arbetslivsresurs

Efter 26 år på Swedwood stod Ann-Sofie Fredriksson på golvet och hörde ledningen berätta att fabriken skulle läggas ned. Hörde dem förklara att de var 15 procent dyrare än leverantören i östra Tyskland, 18 procent dyrare än tillverkaren i Litauen. Den Ikeaägda möbelfabriken i Tibro var inte konkurrenskraftig nog när priset på de platta paketen skulle pressas.

Det var september 2012 och Ann-Sofie landade så småningom efter chocken.

– Jag tänkte att livet inte fick rasa för det här. Och jag tänkte att nu! Nu ska jag göra något nytt!

Hennes sambo hade redan sagt det till henne tidigare: ”Att du inte tar tjänstledigt och tar det där busskortet”. Men när man har tryggheten i ett fast jobb är det svårt att släppa taget. Nu blev hon tvungen att ta det klivet ändå.

Att köra buss, det var en dröm hon burit inom sig länge. Kanske för att hennes pappa körde skolbarn. 

– Och så tycker jag att det är häftigt med stora fordon. Det är sällan man ser tjejer som kör. Jag tror att det är jättebra med en blandning, att det inte bara är män bakom bussratten.

Busschaufförer är det brist på. Trots det fick Ann-Sofie veta att hon inte hade en chans att få en bussförarutbildning.

– Jag hade redan en gymnasieutbildning och hade inte varit arbetslös länge nog.

Det fanns andra som stod före henne i kön till arbetsmarknadsutbildningarna. Då gick Ann-Sofie till Swedwoods vd i Tibro.

– Jag sa att nu får du fixa så att jag kan ta busskörkort. 

Han svarade att hon skulle samla ihop minst fem intresserade. Ann-Sofie fick ihop tio och Swedwood köpte en utbildning åt dem.

Det var inte bara hon och de andra i bussförarklassen som fick hjälp. När Swedwood fattade beslutet att lägga ner i Tibro, bestämde de sig också för att ta ansvar för vad som hände med de anställda. Och det är väl här berättelsen skiljer sig från många andra nedläggningshistorier.

221 anställda hade just fått veta att de skulle förlora sina jobb. De levde i en region där möbelindustrin en gång blomstrat, men hade upplevt lite för många nedläggningar de senaste åren för att tro på ett nytt jobb i industrin. 

Humöret bland många i fabriken dagarna efter beskedet var inte på topp. Där fanns hela familjer som hade sin inkomst från Swedwood. Folk som jobbat hela livet för företaget. Människor som inte trodde att de skulle få någonting alls för alla år de producerat platta paket och vinster åt sin arbetsgivare.

Och så fanns det de som krävde och förväntade sig att moderbolaget Ikea – med sina miljardvinster – skulle ta sitt ansvar.

Förhandlingarna mellan fack och företag pågick i två månader. Jonas Nordmark, 

ombudsman i GS avdelning i Skaraborg som bistod fackklubben i förhandlingarna, märkte snart att företaget ville göra rätt för sig. 

När de var klara presenterades ett paket med bland annat pensionsavgång för de äldsta, ekonomiskt stöd för utbildning, flyttbidrag, inskolningsstöd till nya jobb och ekonomiskt stöd om någon ville starta eget. 

De hade kommit överens om ramarna, men sedan anpassades stödet i takt med att det uppstod situationer eller behov som hamnade lite utanför paketets ramar, berättar Jonas.

– Vi har haft väldigt bra förhandlingar. Överenskommelsen har nog gett våra medlemmar mer än vad vi trodde från början.

Swedwood hade inte behövt göra någonting. De hade kunnat säga upp personalen och lägga ner fabriken utan att betala mer än den vanliga månadslönen fram till att maskinerna stoppades. Lagen kräver inget mer och ofta är det inte mycket mer än så företag gör när de lägger ner.

Varför ta mer ansvar än så?

– De anställda har varit hos oss väldigt länge och har varit otroligt lojala. Samtidigt är Tibro en region där det är svårt att hitta sysselsättning, säger Ikea Industry’s högsta personalchef Anders Schönström.

Han pratar om företagets värderingar och om två olika mål. Ett mätbart och ett kännbart. Att 80 procent av de anställda ska få ny sysselsättning. Och att de själva vill kunna se folk i ögonen.

Det blev ingen pengapåse till var och en, inga extra månadslöner som plåster på såren. Kanske väckte det en viss besvikelse. Fokus låg i stället på att hjälpa folk till nytt jobb. Anna-Karin Yngwe anlitades som HR-konsult för att leda arbetet.

– Vi började med att ordna en datautbildning för det var inte alla som kunde hantera en dator. Det måste man kunna om man ska söka jobb i dag, säger hon.

Sen började arbetet att tillsammans med omställningsföretaget och arbetsförmedlingen hitta vägar mot nya jobb.

– Ingen plan var den andra lik. Det har varit helt individuella lösningar beroende på vilka behov och förutsättningar man har haft.

En del sökte jobb och gick vidare direkt. Andra bestämde sig för att studera på högskola. Vissa hade inte ens en gymnasieutbildning, andra hade drömmar om ett helt nytt yrke. Då behövs utbildning, men det var inte alltid självklart att kommunen eller Arbetsförmedlingen kunde hjälpa till med det. I stället har Swedwood bekostat flera utbildningar. Men de sa också nej ibland.

– Vid några tillfällen har vi sagt nej, då någon ville utbilda sig till något som inte är ett bristyrke. Vi kunde inte utbilda till arbetslöshet, säger Anna-Karin Yngwe.

Men hon räknar upp omsorgsyrken, busschaufförer, förare av tunga fordon och entreprenadmaskiner, florist och jobb inom handeln som exempel på utbildningar som företaget har betalat för.

Hon nämner också inskolningsstödet till de företag som anställde tidigare Swedwoodpersonal som behövde handledning eller utbildning den första tiden på den nya arbetsplatsen.

– Då har vi betalat upp till tre månadslöner, men bara om de har fått fast jobb. Det var viktigt för oss att det handlade om riktiga anställningar.

Swedwood och Ikea vill inte säga vad hela paketet har kostat. Enligt Anders Schönström har de nått sitt mätbara mål. Av de 221 som blev av med jobbet är det 44 som fortfarande är arbetslösa. 80 procent har alltså någon form av sysselsättning eller har gått i pension. Han är medveten om att inte alla är nöjda, men tycker att han kan se folk i ögonen i dag.  

Han kan däremot inte lova att företaget gör exakt på samma sätt om de lägger ner någon annan enhet. Allt beror på situationen.

Ann-Sofie Fredriksson har just parkerat bussen vid depån i Skövde och anslutit sladdar och slangar med gas, luft och vatten. Klockan är 12:55 och hon har jobbat färdigt. I morse steg hon upp kvart i fyra. Hon har fast jobb, men går på timme. Tjänsterna med fast schema är attraktiva, och hon söker dem när de blir lediga. Fick hon en sån skulle det bli lättare att planera livet.

Arbetstiderna och jobbarkompisarna är vad hon saknar mest från Swedwood.

– 26 år är ingenting man bara lägger åt sidan. Vi var som en stomme, en familj. Men jag har det jättebra nu med.

Hennes favoritlinje är ettan. Den är lång och det är mycket folk som åker med i bussen. Hon tycker om att träffa människor.

– Men man får se rätt mycket också. Folk som far illa. Ungdomar som dricker. Sånt som man inte har sett när man stått på en industri i 26 år.

Att Swedwood lade ner är tråkigt, men hon tycker att företaget har ställt upp bra och tagit ett ansvar.

– Jag tycker att de har lyssnat på vad man har behövt och velat göra. Min utbildning var rätt dyr har jag förstått, och de betalade en del av min lön under utbildningstiden.

– Jag såg en chans och jag har fått det jag har velat.

 

Mirjam Johansson Mohlin tar cykeln till jobbet. Efter nedläggningen utbildade hon sig till undersköterska.  ”Jag trivs jättebra med mitt jobb. Det här ångrar jag att jag inte gjorde tidigare.”

Stormtrivs med nya arbetet

Mirjam Johansson Mohlin, 41 år: ”Både min man och jag jobbade på Swedwood. Jag hade ingen gymnasieutbildning, så när de berättade att fabriken skulle läggas ner sa jag till min man att han måste skaffa sig ett jobb, för jag kommer behöva utbilda mig för att ha en chans.

Jag hade jobbat på fabrik sedan jag var 16 år. Visst hade jag tänkt genom åren att jag skulle göra något annat, men nu blev jag tvungen att bestämma mig och ta tag i det.

Tacksamhet och kramar. De känner igen mig och blir glada när jag kommer. ”

Jag funderade på var det behövs folk, och det är ju inom vården. Tibro kommun hjälpte mig med utbildningen till undersköterska. 

Under första året betalade Swedwood en del av min lön, så jag behövde bara låna pengar den sista terminen. Det var jättebra att få den lönen för det tog bort en del av pressen. 

Jag hade bestämt mig ändå för att jag skulle studera, men pengarna gjorde det lättare.

Nu är jag är timanställd inom kommunens hemtjänst, äldreboende och dagvård. Jag trivs jättebra! Det här ångrar jag att jag inte gjorde tidigare. Ingen dag är den andra lik och jag känner mig uppskattad av mina arbetskamrater och får så mycket tillbaka från de äldre. Tacksamhet och kramar. De känner igen mig och blir glada när jag kommer. 

Det är tråkigt att Swedwood lade ner, men jag måste säga att för min del har det blivit jättebra. Jag tvingades ta tag i det jag hade tänkt på så länge. 

Jag saknar jobbarkompisarna så klart. Rasterna. Lönen var ju bättre på Swedwood och så saknar jag arbetstiderna.

Förr jobbade jag mellan sju och fyra. Nu vet jag en eller två veckor i förväg hur jag ska jobba. Ibland börjar jag sju, ibland tre eller fyra. Och vi har delade turer. 

I helgen jobbade jag från halv åtta på morgonen till nio på kvällen med en och en halv timme ledigt mitt på dagen. Men jag stormtrivs med jobbet.”
 

Daniel fick fast jobb direkt 

Daniel Wessberg, 33 år: ”Jag bestämde mig för att inte stressa. Jag ville hinna fundera på vad jag ville göra och hitta ett bra jobb. Alla som jobbade med underhåll har fått jobb. För oss är arbetsmarknaden rätt bra. Till slut hittade jag det här jobbet på Hjo Energi som lät intressant. Jag sökte och fick fast jobb direkt. I min ansökan kunde jag skriva att Swedwood skulle stå för upp till tre månaders introduktionslön om jag behövde utbildning. Jag tror inte att det spelade någon roll för min chans att få jobbet, även om min chef säger att det tar flera år att bli fullärd.

På Swedwood var jag industrielektriker och jobbade med felsökning, reparationer och programmering. Nu jobbar jag med elinstallationer på industrier och hos privatpersoner. Jag hoppas
få jobba med elnätet också, det vore spännande att lära sig något nytt.

Det är klart att det är tråkigt med nedläggningen. Jag kommer ihåg när vi fick beskedet. En massa höga chefer kom dit och jag tyckte att det var konstigt med ett sådant pådrag bara för att presentera en ny vd. Efteråt kunde jag fortfarande inte tro på att de skulle lägga ner. Men jag hämtade mig rätt snabbt och var inte så orolig för min egen del. Jag tänkte att det var en möjlighet att göra något annat.

Det var ett bra paket som Swedwood erbjöd. Det var generöst mot många som behövde utbildning. Jag som fixade jobb själv fick en extra månadslön och det var väl något av det billigaste de kom undan med.”

Berättat för Marie Edholm

Du kanske också vill läsa…

”Ikea skämmer ut Sverige”

– Jag förstår inte hur Ikea kan fortsätta förneka verkligheten och skylla vidriga arbetsvillkor på någon annan. Förhållandena i möbelfabriken i Danville i USA är urusla. Ikea skämmer ut Sverige! Bill Street, ordförande i träsektionen inom det amerikanska fackförbundet IAMAW, var hård i sin dom mot den svenska möbeljätten vid ett seminarium i Almedalen på […]

Ikea: Det är Swedwoods ansvar

Ikeas dotterbolag Swedwood i Danville, USA, stänger fortfarande facket ute. Anställda träffar facket i smyg av rädsla för bestraffning. Ikea vill inte ta ansvar för situationen, som de anser måste lösas lokalt. Ingen vågade träda fram när Dagens Arbete nyligen pratade med anställda vid Swedwoods fabrik i Danville, USA (läs hela reportaget Ikea släpper inte […]

Swedwood bryter kontakten med GS

Den amerikanske fackföreningskämpen Bill Streets (bilden) framträdande i Almedalen blev för mycket för möbeltillverkaren Swedwood. Företaget meddelar nu att man med omedelbar verkan avbryter samtalen med GS-facket om förhållandena vid fabriken i Danville i USA. Det var i onsdags som Bill Street, ordförande för träsektionen inom det amerikanska fackförbundet IAMAW, gick till hårt angrepp på […]

Ikea släpper inte in facket

I Danville, USA, bryter Ikeas dotterföretag mot sina egna regler. Här får inte facket komma in. Swedwood kritiseras bittert av de anställda. – Får ledningen veta att vi pratar med facket får vi sparken säger arbetarna i Ikea-Swedwood i Danville. Budskapen från alla arbetare som Dagens Arbete träffar under tre dagar är likartade: de hotas, […]

Ikea bryter tystnaden om Swedwood

Ikeas vd Mikael Ohlsson träffar facket för att diskutera hur dotterbolaget Swedwood behandlar sina arbetare i USA. Tystnaden från Ikeas huvudkontor har varit total efter Dagens Arbetes avslöjande om hur Ikeas dotterföretag Swedwood behandlar sina arbetare i USA. Facket är inte välkommet in på Swedwoods fabrik i Danville, Virginia. Ikea har hela tiden hänvisat till […]

DA prisad för nyhet om Ikea

DA prisad för nyhet om Ikea

Dagens Arbetes reporter Anders Elghorn fick på torsdagskvällen ta emot Fackförbundspressens journalistpris för bästa nyhet på webben. Det var artiklarna om Ikea, som vägrar släppa in facket vid Swedwood-fabriken i USA, som belönades. – Det här var verkligen oväntat. Jag är oerhört glad och hedrad, säger Anders Elghorn, som om ett par veckor går i […]

Swedwoods platschef slutar

Swedwoods hårt kritiserade platschef i Danville, USA, lämnade sin post häromdagen. – Glädjen är stor hos vårt folk, säger fackets representant, Bill Street. Upprepade gånger har Dagens Arbete skrivit om Ikea-företaget Swedwoods problem i fabriken i Danville i USA. Det amerikanska facket IAMAW har i åratal försökt komma in i fabriken och organisera arbetarna fackligt. […]

Ikea kritiseras i öppet brev

Ikea kritiseras i öppet brev

Ikea Industry kritiseras för att ha brutit mot internationella riktlinjer vid nedläggningen av sin fabrik i Danville, USA. Internationella trä- och byggarbetarfacket efterlyser en bättre social dialog.

Närproducerat – ja tack!

Närproducerat – ja tack!

Världshandeln håller på att byta skepnad. Avancerad teknik kan flytta massproduktion från Kina till – Småland. Vi har besökt en helautomatiserad fabrik som gör gardinstänger åt Ikea. Läs eller ladda ner och lyssna på reportaget här.

”Det är inte vi som tjänar på att allt ska vara nytt”

”Det är inte vi som tjänar på att allt ska vara nytt”

I stället för att med hjälp av stora banklån köpa en teknikspäckad XC70, lägg en bråkdel av summan på en 80-tals Golf I med inkontinenta bromscylindrar. Det skulle skapa en massa jobb till svetsare, mekaniker, plåtslagare och lackerare, hävdar bilmekanikern Rikke Henriksen i en gästkrönika.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.