Industriarbetarnas tidning

Perspektiv är kommenterande texter. Analys och ställningstagande är skribentens.

Vem är näst på tur efter Scania?

28 september, 2016

Skrivet av

ANALYS Scania tecknar ett globalt avtal om jobbgarantier. Ett nytt och knappast okontroversiellt inslag i svensk fackföreningsrörelse – importerat från Tyskland.

Ett avtal om jobbgarantier innebär att arbetsgivare lovar att inte säga upp anställda under en tidsperiod. I Scanias fall fram till år 2026.

Scania fick sina globala jobbgarantier när facket sa ja till samordningsprogrammet som ska knyta den svenska lastbilstillverkaren närmare tyska systerbolaget MAN.

Att jobbgarantierna gäller samtliga – världen över – inom Scanias och MAN:s produktion och utveckling är allt annat än oviktigt. Det hindrar företagsledningen att spela ut enheter mot varandra, hoppas facket.

Jobbgarantier har använts flitigt på tysk arbetsmarknad. Ofta har garanterad – men tidsbegränsad – sysselsättning växlats mot fackliga eftergifter.

Det finns flera exempel på att svenska fabriker stått med Svarte Petter i samband med omstruktureringar och nedläggningar. Tyska systerfabriker har skonats eftersom de var bundna till fleråriga avtal om jobbgarantier, avtal som de svenska facken saknade. Därför har det många gånger varit mindre komplicerat att lägga ner en svensk fabrik jämfört med en tysk.

Finska stålkoncernen Outokumpu valde att lägga ner i Långshyttan. De kunde lika gärna ha lagt ner det tyska systerverket som var mindre och dessutom äldre. Men det tyska stålverket omfattades av den jobbgaranti som samtliga anställda i Outokumpus tyska fabriker åtnjuter fram till 2020. Fram tills dess får inga uppsägningar göras.

Den jobbgarantin betalades med att det tyska facket sa ja till att låta stänga stålverket i Bochum.

Svenska fack hade fram till september 2016 inte avtalat om jobbgarantier. Frågan har varit uppe på bordet många gånger. Inte minst i bilindustrin. Volvos förra ägare Ford funderade på var man skulle förlägga tillverkningen av en ny sexcylindrig bensinmotor: Skövde eller walesiska Bridgend?

Det blev Bridgend, mycket på grund av att Ford Europa hade låst fast sig vid ett avtal som garanterade jobben för fabrikens anställda i sju år.

Frågan om jobbgarantier spökade också när General Motors valde att satsa i tyska Rüsselsheim i stället för Trollhättan. Orterna tävlade mot varandra i spelet om investeringen i den nya mellanstora bilen. Tyska Opelfacket bjöd på många eftergifter och fick till slut investeringen kopplad till jobbgarantier.

Outokumpu, Volvo personvagnar, Saab Automobile – de svenska facken har kunnat konstatera att jobbgarantier kan vara positiva. Så varför har man då inte själva försökt?

För det första har det svenska facket ofta kunnat se hur tyska fack bytt jobbgarantier mot eftergifter, som försämringar i kollektivavtalet. Jobbgaranti i ett antal år mot slopad OB-ersättning?

Den svenska fackföreningsrörelsens ledstjärna har alltid varit att värna villkoren före jobben. Man har länge varit van vid en strukturomvandling där jobb försvunnit och jobb senare tillkommit. I den omvandlingen har det varit viktigt att villkor om löner bibehållits.

Det svenska facket har tidigare också befarat att krav på jobbgarantier skulle skrämma bort investeringar. ”Investeringar är den verkliga jobbgarantin. Utan investeringar inga jobb”.

För drygt tio år sedan stod en stor strid om jobbgarantier på den stora Mercedes-fabriken i tyska Sindelfingen med över 40 000 anställda.

Företaget krävde längre arbetstider i fabriken, utan lönekompensation.  Annars skulle tillverkningen av den nya S-modellen flyttas till Bremen.

Metallarbetarförbundet IG Metalls förhandlare Jörg Hoffman förklarade att det inte var någon mening med att försöka spela ut orterna mot varandra.  IG Metall förhandlade för samtliga orter.

I den stund han satt sig ned med företaget tystnade monteringshallen. Inga komponenter nådde linan och i ett nafs förlorade Mercedes en produktion motsvarande 5 000 bilar. Ute på fabriksområdet körde hundratals truckförare runt med IG Metalls röda flaggor. Tiotusentals IG Metallare samlades till möte. Liknande scener utspelades vid systerfabrikerna i Bremen, Düsseldorf, Ludwigsfelle och Untertürkheim.

Facket krävde – och fick – jobbgarantier i åtta år i samtliga sina tyska fabriker. Dessutom kortare arbetstid för äldre och stopp för outsourcing. Men uppgörelsen hade ett pris: en del yrkeskategorier fick längre arbetstider utan lönekompensation.

Men det viktigaste var ändå att jobbgarantin var kopplad till investeringar. För vad är egentligen en formulering om garanterade jobb värd?

–Ingenting. Om inte den är kopplad till investeringar, sa IG Metalls Jörg Hoffman till Dagens Arbete den gången.

I dag är Jörg Hoffman förbundsordförande i IG Metall och sitter i samma bolagsstyrelse i Volkswagen som Scanias klubbordförande Johan Järvklo. I dag har Scania liksom systerföretaget MAN fått tioåriga jobbgarantier för alla sina fabriker världen runt. Därmed ska man inte kunna spela ut den ena fabriken mot den andra – i alla fall inte som Outokumpu, Ford Europa och General Motors gjorde.

Jobbgarantin har tagit steget in på svensk arbetsmarknad. Frågan är vem som kommer näst på tur efter Scania.

 

3 kommentarer till “Vem är näst på tur efter Scania?

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Stark återhämting i bil­industrin

Stark återhämting i bil­industrin

”Det är bra snurr helt enkelt”, säger Fordonskomponentgruppens vd Fredrik Sidahl.

Tillbaka på Scania efter fyra veckor

Tillbaka på Scania efter fyra veckor

I dag kommer en stor del av Scanias permitterade personal tillbaka till jobbet. Luigi Garrapa är en av dem, och han har dubbla känslor. DA mötte honom redan när fabriksportarna slog igen den 24 mars.

Permitterade snart åter till jobbet på Scania

Permitterade snart åter till jobbet på Scania

Under nästa vecka startar Scania upp produktionen i Europa i mindre skala. ”De flesta som permitterats i Sverige kommer tillbaka till jobbet”, säger Michael Lyngsie, IF Metalls klubbordförande på Scania i Södertälje.

Korttidsavtal klart på Scania

Korttidsavtal klart på Scania

IF Metalls medlemmar skickas hem från jobbet mellan 25 mars och 13 april, samtidigt som lönerna minskas med 7,5 procent.

Nu stänger stora delar av industri-Sverige

Nu stänger stora delar av industri-Sverige

När fordonsjättar som Volvo Cars, Scania och AB Volvo stoppar produktionen berörs uppåt hundra tusen anställda runtom i landet. 

Facket på Scania vill ha korttidsavtal på plats innan helgen

Ingen lösning om korttidsarbete på plats ännu, när Scania meddelar att de stänger ner i Sverige. ”Allt händer så fort och vi har inte alla svar”, säger IF Metall-klubbens ordförande i Södertälje, Michael Lyngsie.

Virtuell värld skyddar montörer

Virtuell värld skyddar montörer

VR-glasögon och smarta kläder ska förhindra att du blir skadad på jobbet.

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

Anställd åtalas för arbetskamrats död

Anställd åtalas för arbetskamrats död

Det har gått två år sedan en 53-årig man klämdes till döds i en robotcell på Scania i Södertälje. Nu ställs hans närmaste arbetskamrat inför rätta – för att ha satt i gång maskinen.

Scania: Lika bonus för alla – utom ledningen

På Scania håller företagsledningen med facket: bonusen ska vara lika för alla. Men för höga chefer finns ett annat bonusprogram.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?