”Ett ohållbart arbetsliv visar sig vara samhällsfarligt”

Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete.

”Pizzor – men inga krispaket till vårdens hjältar”

Eftersom syrrorna ofta förblir namnlösa tänkte jag lyfta fram en av dem, vardagshjältarna, skriver Alexandra Pascalidou.

Textilia

Nebije kom någon minut för sent till jobbet. Det räckte för att hon inte skulle få ett nytt kontrakt. Foto: Åke Ericson.

Kom två minuter för sent – fick inte jobba kvar på Textilia

Nebije kom några minuter försent vid två tillfällen. Det räckte för att inte få nytt kontrakt på Textilia i Rimbo.

– Arbetsgivaren har satt i system att en stor del av arbetsstyrkan ska vara tillfälligt anställda. Det skapar otrygghet, säger fackordföranden Mikael Herrgård.

Textilia i Rimbo

Ett av Sveriges största tvätterier med cirka 170 anställda. Tvättar framför allt sjukhustvätt åt region Stockholm.

Med anledning av covid-19 har rutiner ändrats. Tvätteriet är indelat i zoner. Personalen ska inte röra sig utanför sin zon.

Tvätt från coronaavdelningar anses inte vara risktvätt så länge det är torrt gods. Blött gods hanteras som risktvätt.

Enligt IF Metall-klubben är oron bland personalen för coronasmitta inte märkbart högre än allmänna oron i samhället.

Rösten håller inte. Nebije sträcker sig efter en servett och torkar tårar som rinner ner för kinderna. Hon har tagit en liten paus från arbetet vid mangeln på tvätteriet Textilia i Rimbo. Trots att hon bott länge i Sverige har hon aldrig haft en tillsvidare­anställning.

Tidigare har Nebije jobbat som städerska och i äldreomsorgen. Hon har alltid fått höra att hon är duktig men det har hon tröttnat på.

– Det spelar ingen roll. Jag vill ha ett fast jobb.

Arbetsgivaren har genom åren satt i system att en stor del av arbetsstyrkan ska vara tillfälligt anställda. Det skapar otrygghet.

Mikael Herrgård, fackordförande, Textilia i Rimbo.

 

Fackordföranden Mikael Herrgård med senaste halvårets visstidskontrakt. Foto: Åke Ericson.

Otryggheten tär. Att inte veta hur länge hon får jobba kvar. På Textilia är hon inte ensam. Upp till en tredjedel av personalen har tidsbegränsade anställningar, enligt statistik som IF Metallklubben tagit fram. Fackordföranden Mikael Herrgård visar en bunt med tillfälliga anställningskontrakt för det senaste halvåret, ungefär 700 stycken.

– Vi har haft ett cyniskt utnyttjande av korta kontrakt, säger han och fortsätter:

– Arbetsgivaren har genom åren satt i system att en stor del av arbetsstyrkan ska vara tillfälligt anställda. Det skapar otrygghet.

Nebije säger att hon aldrig kan planera och bestämma något i sitt liv. Uppstår en möjlighet till övertid säger hon alltid ja.

– Mina tre barn stöttar mig. Säger att det kommer gå bra.

Nebije. Foto: Åke Ericson.

Men det gick inte bra. När Nebije gick in till sin närmaste chef för att söka ledigt för sin dotters examensdag, fick hon veta att det inte behövdes. Hon skulle inte få sitt kontrakt förlängt, berättade chefen.

– Han sa att jag kommit för sent några minuter vid två tillfällen, att jag brutit mot företagets regler.

Hon trodde inte att hon hört rätt. Hon frågade om det berodde på att hon inte jobbat tillräckligt snabbt. Men det var inte problemet fick hon veta. Det var de gånger hon kommit för sent som låg henne i fatet.

Sju månader hann Nebije jobba på Textilia. Hon trodde att hon åtminstone skulle få jobba i ett år. På Textilia har mängder av anställda genom åren fått jobba strax under tolv månader. Sedan har det varit stopp. Arbetsgivaren vill inte ”lasa in” någon, det vill säga låta visstidsanställda stanna tolv månader och därmed – enligt lagen om anställningsskydd – få förtur när en tillsvidareanställning uppstår på företaget.

Mikael Herrgård satte sig med företagsledningen och ifrågasatte varför Nebije fick sluta. De menade att de inte gjort något fel, att de helt enkelt valt att inte förlänga hennes kontrakt.

– Jag tolkar det som att Textilia av någon anledning ville statuera ett exempel, säger han.

Mikael Herrgård menar att Textilia ”har haft ett cyniskt utnyttjande av korta kontrakt”. Foto: Åke Ericson.

Mikael Herrgård har vant sig vid att hantera oro från medlemmarna, det är en del av vardagen som fackligt engagerad på tvätteriet. Många upplever också en orättvisa de gånger det är dags att anställa på tillsvidaretjänster.

– Ibland blir de som inte har jobbat särskilt länge fast anställda. De som jobbat här längre upplever det som orättvist. Då får jag förklara att arbetsgivaren bestämmer.

Nebije har gett upp sina drömmar. Hon har passerat 50 år och menar att de unga har framtiden framför sig, inte hon.

Det enda hon vill är att slippa känna stressen och ovissheten.

– Känslan när man kommer hem efter att ha jobbat hårt är skön. Det är det enda jag vill. Nu är jag deprimerad och ledsen.

Företaget har misskött sig genom åren och valt att balansera på knivseggen för vad som är tillåtet.

Mikael Herrgård.

Inne i det stora tvätteriet doftar det nytvättat och torktumlat. Lakan från sjukvården och personalkläder som rockar och byxor kommer åkande i taket, ligger i bingar eller hängs upp av flinka händer. Totalt tvättas cirka 40 ton varje dygn, mest från vårdinrättningar i Stockholmsregionen.

Kontor och matsalar är nyrenoverade. För några år sedan fick Textilia en ny ägare, DFD, som är Danmarks största textilserviceföretag. Tidigare ägdes man i olika omgångar av riskkapitalbolag som eftersatte underhållet, berättar Mikael Herrgård.

I 20 år har han jobbat på Textilia, de senaste tio har han suttit i fackstyrelsen. Han har tagit fram statistik som visar att andelen visstidsanställda legat på en hög nivå i tio års tid. Fackets teori om varför bolaget gjort så är att lönekostnaderna blir lägre.

Nyanställda går in på 113 kronor i timmen som efter tre månader ökar till 122 kronor.

– Företaget har misskött sig genom åren och valt att balansera på knivseggen för vad som är tillåtet, säger han.

Mikael Herrgård begär ofta förhandlingar när arbetsgivaren inte följer kollektivavtalet. Ibland slutar de i förlikningar, som genom åren har gett medlemmarna runt 800 000 kronor i ersättning, berättar han.

– Jag gör det inte för att jäklas, men det är mitt enda medel. Att förhandla.

IF Metalls Mikael Herrgård samspråkar med platschefen Christer Söderberg som säger att han vill minska andelen tillfälligt anställda på Textilia. Foto: Åke Ericson.

Efter ägarbytet, och sedan nya plats­chefen Christer Söderberg tillträdde ­förra året, ser Mikael Herrgård en ljusning.

Christer Söderbergs ambition är att minska antalet visstidsanställda på Textilia i Rimbo. Ett första steg är att komma ner till en andel på 10 procent. Det senaste halvåret har ett tiotal fasta tjänster tillsatts och fler är på gång.

– Jag ser fördelar med att ha fler fast anställda och vill inte ha hög personalomsättning.

– Och jag är inte säker på att det blir ­billigare med korta anställningar i ­längden. Fast personal behöver inte utbildas och introduceras hela tiden, säger han.

Vad är förklaringen till att Textilia har haft så stor andel tillfälligt anställda?

– Jag vill inte spekulera i hur det var innan jag kom hit. Min ambition nu är att minska andelen, säger Christer Söderberg.

Han vill dock inte svara på om det är praxis på Textilia att några minuters sen ankomst leder till att ett anställningskontrakt inte förlängs.

– Vi kommenterar av naturliga skäl inte enskilda personer och ärenden.

Läs mer:


md@da.se

2Kommentarer

Nils-Erik Kruuse:

Ett praktexempel på ett oseriöst sätt att driva ett företag. Tyvärr inte det enda i sitt slag, men dock inte i någon majoritet.

Jocke Petersson:

Fackets totala maktlöshet gör sig gällande.
.
Att vara förvånad över artikeln finns inte på agendan.
– När kvasichefer och andra småpåvar på dessa nivåer utnyttjar andra medmänniskor för betalning av arbete har moralen och tryggheten tagit ännu ett steg djupare i marknadsekonomins stinkande träsk.
Självklart förstår vem som helst att det en riktlinje som företagsledningen gjort gällande och i högsta grad känt till. Om inte, skall ledningen omgående entledigas som inkompetent och ansvarslös. Detta skall naturligtvis uppdragsgivarna sätta under lupp och stopp för.
.
Facket står maktlösa! Undra varför? Föreligger det inkompetens eller oförmåga att representera sina medlemmar? Eller är det rent av naivt att tro att fackets kompetens inom arbetsrättsliga frågor inte räcker till?
Om ovanstående gör sig gällande är det ju inte underligt varför facket inte har en bredare medlemstillströmning. Vilket naturligtvis borde vara tvärtom.
.
Ett företag som sköts som ett ”vandrahem” är infekterat från början. TEXTILIA använder sig av otrygghetsanställningar, avskedar och utnyttjar medmänniskor som dom vet inte har grundläggande kunskaper om sina rättigheter. Dessa som det ser ut, kommer från länder där grundläggande trygghetsrättigheter inte eller mindre existerar. Detta medans TEXTILIA ROFFAR åt sig mina och dina skattepengar genom att vara en uppdragstagare för våra surt förvärvade skattepengar.
.
Här kommer ju också naturligtvis Timbro in som den mest naiva och lögnaktiga av organisationer som t.ex- https://da.se/2019/10/problemet-ar-fusket-inte-arbetskraftsinvandringen/
.
Individen Caspian Rehbinder representant på Timbro skriver vad han själv och andra mer eller mindre kompetenta upplever utan verklighetsförankring som problemet i Sverige.
Inte ett ord kommer från deras träsksmedja om att dessa problem sköljer över kapitalisternas marknadsiver i ett liberalt samhälle där dom tycker att människor är varor som kan nyttjas, slitas ut och kastas bort.
I korta ordalag- Håller du inte ”Käft” sätter vi dig på ättestupan, det finns fler som VI kan utnyttja därute.
.
Utlandsfödda precis som svenskar måste och skall känna trygghet, vara en del, och ha förtroende för en person som köper deras tjänster dvs din och min uppdragsgivare. Fungerar inte det, då frodas fler välfärdsföretag i liberalismens träskiver att marknadsanpassa allt med dina och mina skattepengar som vi dessutom INTE får något för.
.

Vad tycker du?

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer på samma tema:

Tvingades betala 10 000 för visstidskontrakt

En mellanchef på tvätteriet Textilia tvingade Fardin att betala 10 000 kronor för ett halvårskontrakt. När utpressaren sedan ville ha mer pengar gick Fardin till företagsledningen. Då blev han av med jobbet.

2
 

Läs mer från Dagens Arbete:

Han fixade 13 miljoner till arbetskamraterna

PENSIONStålbolaget Ovako missade pensionsinbetalningar under flera år. Efter försäkringsexperten ”Lärs” detektivarbete sattes 13 miljoner kronor in på de anställdas pensionskonton.

Detta gäller vid korttidsarbete

SVAR PÅ LÄSARNAS FRÅGORVad gäller vid utbildning, får man jobba mer än vad avtalet säger och hur snabbt kan korttidsarbetet blåsas av? DA har fått många frågor från er läsare – här är svaren.

Gasolyckan på Aspa bruk

Han räddade sin arbetskamrat undan gasen

Thomas Sedig satt i kontrollrummet när larmen gick. I höga halter dödar svavelväte direkt. ”Men ligger någon där, då tvekar man inte. Då gör man allt för att rädda människans liv.”

1

”Vi måste samarbeta bättre”

RÄDDNINGSPLAN Aspa bruk vill knyta räddningstjänsten närmare, och utbilda anställda som kan lotsa dem inne på bruket om en olycka inträffar igen.

Ladda ner senaste e-DA här!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

DEBATTTrots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

1

”Jag vill att det ska gå fortare”

CoronasmittanCovid-drabbade Fredrik, som DA tidigare har berättat om, är nu ute från sjukhuset. Han blir starkare för var dag, men det är lång tid kvar innan han är återställd.

”Sjukförsäkringen måste bli tryggare – nu!”

KRÖNIKAAlltför ofta möter jag medlemmar i IF Metall som är för sjuka för att kunna jobba. Ändå anser Försäkringskassan att de är för friska för att få sjukpenning. Så kan vi inte ha det, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

4

Ordföranden som aldrig hann tillträda

HISTORIAGunnar Andersson skulle bara göra ännu en utlandsresa innan han tog sig an arbetar­rörelsens finaste uppdrag: LO-ordförande.

Arbetsrätten

Så här vill utredaren ändra las

På måndagen presenterades utredningen i riksdagen. Parterna har redan tidigare uttalat sitt missnöje. Nu säger också arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att hon inte är nöjd – och hoppas att fack och arbetsgivare kan hitta en bättre lösning.

4

”Småföretagen kan inte vänta till 2022”

DEBATTFör att få fart på svensk ekonomi efter coronakrisen måste småföretagens kostnader för att säga upp personal minska redan före 2022, skriver Lise-Lotte Argulander, arbetsrättsexpert på Företagarna.

2

”Skamligt L och C – förslaget är allt annat än liberalt”

DEBATTAtt ta bort anställningstryggheten och med den yttrandefriheten, är den raka motsatsen till liberal politik, skriver sex företrädare för GS-facket.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

2

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Kan krisen bli ett lyft för facket?

CoronaeffektenI flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

Så fungerar de nya reglerna

DA guidarUnder coronakrisen har regeringen både lättat på reglerna för att få ersättning och höjt beloppen för den som uppfyller villkoren från a-kassan. Följ DA:s guide för att ta reda på vilken ersättning du har rätt till.

Joachim Dagerud på Mälarplast. Foto: Lina Larsson

"Jag trivs just här"

ÖGONBLICKETKlockan är 16.08 på Mälarplast AB i Eskilstuna.

Illustration: Josephine Skapare

Får chefen neka min semester?

Fråga om jobbet | LedighetHar arbetsgivaren skyldighet att ge en orsak till varför en semesteransökan avslås, eller räcker det att bara säga nej?

Krisstöd

”Klokt och moget av Volvo”

AB Volvo drar tillbaka aktieutdelningen. Ett moget och klokt beslut av ägarna, tycker facket.

7

SKF-facket befarar varsel

SKF delar hellre ut pengar till aktieägarna än att söka statligt stöd till permitteringar. Nu väntar varsel om uppsägningar, befarar facket.

2

Stora aktieutdelningar ger indraget krisstöd

Inget statligt krisstöd till företag som gör stora aktieutdelningar. Det beskedet från Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf kom på torsdagen.

1

Regionala skyddsombud

”Skyddsombud behövs i kris”

KRÖNIKADet är minst sagt upp­rörande att de, mitt under pågående coronakris, meddelar att de tänker rösta nej till förslaget att låta de regionala skydds­ombuden komma in på fler arbetsplatser, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

1

”Jag har fått lära mig att ha tålamod”

Martin Gunnarsson är smålänningen som vill pröva nya sätt att värva medlemmar till IF Metall, och som med åren lärt sig att lugna ner sig lite.

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

DebattJag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Nödår, strejker, slit – och äventyr

ArbetarhistoriaHur var det att vara arbetare för hundra år sedan? Med usel lön, eländiga villkor och en polis som sköt skarpt. DA:s Pontus Ohlin hittar ett gammal­t brev och söker svar.

1

Efter coronan

Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall. Foto: Ylva Bergman

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

DEBATTStaten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Passa på att utbilda de anställda”

Korttidspermitterade bör få utbildning. Bättre det än att folk går hemma och bygger altaner, säger förre Metallordföranden Göran Johnsson.

Gravid? Risk att du förlorar pengar

Väntar du barn och har ett riskfyllt jobb? Då kan du bli förbjuden att jobba – och förlora inkomst. Det hände Sandra Ekholm i Oxelösund.

Coronakrisen

”Det får inte bli en falsk trygghet”

Världsdagen för arbetsmiljöVad händer om du jobbar på ett USA-ägt företag som kräver munskydd för alla, åtta timmar om dagen? I Kristianstad fick skyddsombudet Susanne Alekova handskas med det.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.