Industriarbetarnas tidning

Woolpower bygger ny fabrik i Östersund

7 april, 2021

Skrivet av

Textilföretaget Woolpower bygger en ny fabrik i Östersund på 10 000 kvadratmeter. ”Om företag ska fortsätta att växa de kommande fem, tio åren måste vi agera”, säger Woolpowers vd Linus Flodin.

Woolpower är ett av få svenska textilföretag som fortfarande har kvar tillverkningen i Sverige. Men den nuvarande fabriken i Östersund räcker inte längre till för att möta efterfrågan. I april påbörjas därför bygget av en helt ny fabrik, dubbelt så stor som dagens.

– Vi har sett en ökning varje år på den del av vår marknad som är privatpersoner och yrkesmänniskor. Vi växte egentligen ur våra befintliga lokaler redan för flera år sedan, men har hittat sätt att ändå bedriva produktionen, säger Woolpowers vd Linus Flodin.

Han tror att en anledning till att de har fortsatt att växa är just att de har behållit produktionen i Sverige. Kunderna efterfrågar kläder som är hållbart tillverkade under sjysta arbetsvillkor.

– Vi vill att de som tillverkar plaggen ska ha samma förutsättningar som vi vill ha för oss själva och våra barn. Och om vi ligger i Sverige är det en bra garanti för att det är så, säger Linus Flodin.

Förhoppningen är att den nya fabriken ska vara igång våren 2022. Antalet anställda förväntas också öka från 120 till 200 personer de närmaste två åren. De flesta av de nyanställda kommer att arbeta i produktionen.

– Möjligheten att fortsätta utvecklas på ett bra sätt har blivit mindre för varje år. Nu nådde vi en gräns där vi såg att vi måste göra något om vi ska fortsätta att vara effektiva. Men det handlar inte bara om det, utan även om trivseln för dem som arbetar här. Att det finns nog med utrymme.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Svenskt hantverk hett i kristider

Svenskt hantverk hett i kristider

Trots pandemin är orderböckerna fulla hos svenska hantverksföretag. Knivar, yxor, kläder och heminredning är några succébranscher där anställdas skicklighet gör skillnad.

Här är framtidens fibrer

Här är framtidens fibrer

En gång var den svenska textilindustrin dödsdömd. Men nu kan det vara här som framtidens industriarbete finns, temat för årets IF Metall-kongress. Teknisk utveckling och långsiktiga ägare ger den gamla branschen en ny chans. DA har besökt Kinna, Borås och Östersund.

”Passa på när det är rejält kallt”

”Passa på när det är rejält kallt”

Nu är tiden inne för gosiga ylleunderställ. Annika Rahm på Woolpower i Östersund tipsar om hur du bäst tar hand om dem. 

Med en bok i örat i 30 år

Med en bok i örat i 30 år

På Woolpower i Östersund är ljudböcker inget nytt – här har sömmerskorna lyssnat på böcker under arbetstid sedan kassettbandens era. Du kan förstås också lyssna på reportaget här.

Han leder det globala industriarbetarfacket

Han leder det globala industriarbetarfacket

Norrmannen Atle Høie har valts till generalsekreterare för det globala facket IndustriALL som företräder 50 miljoner industriarbetare.

Framtidens produkter från skogen

Framtidens produkter från skogen

Plasten är på väg ut, medan skogen trampar nya stigar. Mycket händer inom forskningen när dagens träråvara omvandlas till morgondagens produkter.

Därför kan halvledare påverka din semester

Därför kan halvledare påverka din semester

Bristen på halvledare tvingar fordonsindustrin att improvisera. Kanske har den sig själv att skylla, skriver DA:s Harald Gatu.

Så ska industrin bli grönare

Så ska industrin bli grönare

Vätgas ska göra svensk industri mer klimatsmart. Men hur funkar det och kan det skapa fler jobb?

Nya arbetsmiljörisker när motorn går på el

Nya arbetsmiljörisker när motorn går på el

Varken bilmekaniker eller skyddsombud känner sig förberedda på omställningen.

Volvo Cars satsar på egna elmotorer i Skövde

Volvo Cars satsar på egna elmotorer i Skövde

Glenn Bergström: Sysselsättningen tryggad när företaget investerar 700 miljoner kronor i motorfabriken.