Industriarbetarnas tidning

Katter, bananer och rockstjärnor

8 april, 2022

Skrivet av

Till vardags arbetar Isabella Borgström på Stora Enso i Nymölla. Övrig tid målar hon tavlor och skapar konst under artistnamnet Rockerlicious. Här berättar hon om …

… vad hon gör 

Jag gör konst i alla dess former men motiven handlar mest om katter, bananer och rockstjärnor. Framför allt rockstjärnor. Som till exempel Steven Tyler, Alice Cooper, Lemmy Kilmister … Lemmy är en
sådan som är extra rolig att måla, eftersom han har det där skägget och vårtorna som är så karakteristiska för honom. Jimi Hendrix är också en favorit att måla. 

Oftast jobbar jag med akrylfärger, liksom spray. Först sprayar jag duken för en jämn och fin grund, sedan penslar jag på med akryl.”

Isabellas porträtt av Turbonegros Hank von Helvete. Foto: Joel Danell

… vad det ger henne

Jamen det är ju så underbart! Att släppa allt annat man har i hjärnan för en stund och bara få fokusera på det man har framför sig, här och nu. Måla, spraya, skulptera, trycka, göra små pins, klistermärken … Det är nästan som att man glömmer tid och rum när man håller på. Under tiden lyssnar jag alltid på musik, och helst rockmusik förstås. 

Det gör alltid lite ont att sälja en tavla, som att en bit av ens själ försvinner. Så därför fotar jag alltid av den och gör en poster av den, som jag sedan kan behålla.”

… framtidsplanerna

Jag har haft några utställningar, men nu var det ett tag sedan. Nu när pandemin är över vill jag ha en rejäl utställning. En konstutställning där det också ska finnas livemusik, mat, öl … Ja, som ett enda stort event med mycket folk. Det har jag tänkt länge på, och jag jobbar på det. Dessutom hoppas jag att jag kan skaffa mig en egen stor ateljé i framtiden, för här hemma är det ganska litet och trångt när man vill gå bananas. Tyvärr har jag heller inget förråd.”

Isabella Borgström

Ålder: 32 år.
Bor: I en hyresrätt i Karlshamn tillsammans med sambon Philip.
Yrke: Operatör på konverteringen på Stora Enso, Nymölla.
Alias: Rockerlicious. Finns på sociala medier.
Övrig fritid: Resa, gå på konserter, träna på gym, umgås med vänner.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

Far och son tog svart bälte ihop

Far och son tog svart bälte ihop

Pappersarbetaren Stefan Ekdahl och hans pappa Rolf har tagit svart bälte i karate tillsammans.

”En speciell känsla på två hjul”

”En speciell känsla på två hjul”

Andreas ”Hubbe” Lundberg har cyklat BMX sedan han var elva. ”Det kan ta så många timmar att lära sig ett trick och det är så jävla skönt när man sätter det”, säger han.

”Vi kommer hitta andra livsformer”

”Vi kommer hitta andra livsformer”

Mekanikern Jim Gage har byggt teleskop och konstruerat maskiner som gör att han kan fotografera och filma fenomen i rymden.

”Att bara få dra iväg är obeskrivligt”

”Att bara få dra iväg är obeskrivligt”

På jobbet tillverkar Sofia Lod möbler i småländska Totebo. På fritiden kör hon folkrace så ofta hon kan och hinner.

”När mamma gråter är texten bra”

”När mamma gråter är texten bra”

Hennes ord nålar fast Malmfälten på Lapplands horisont. Med samma ord vann gruvarbetaren Wilma Saga Persson Poetry slam Norrbotten. Här kan du se henne framföra dikten Vi är Verkligheten.

”Jakt är som semester för mig”

”Jakt är som semester för mig”

Till vardags jobbar Claes Werninger som processoperatör på massabruket i Vaggeryd. På fritiden jagar han och tävlar i prickskytte.

Fredrik räddar traktorerna till eftervärlden

Fredrik räddar traktorerna till eftervärlden

Till vardags är Fredrik ­Hargefors ­servicetekniker i Torsby. När han stämplar ut startar nästa pass – att skruva på sina trettio veteranmaskiner.

Teatern tände Tony

Teatern tände Tony

Kvartersteatern tog honom med storm. Nu varvar truckföraren Tony Könberg jobbet på fabriken med skådespelandet.

När Jan försvann

När Jan försvann

Mitt i livet började pappersarbetaren och trebarnspappan Jan Krook plötsligt tappa omdömet och försvinna allt längre in i dimman. Men en guldklocka hägrade – och tack vare arbetskamraternas stöd fick han den.

Kajsa svarar på snapchat-signaler

Kajsa svarar på snapchat-signaler

Att Jeff Bernysson har en hund, två minigrisar, tre katter och fyra vaktlar kanske inte är så udda. Men så har han ett dussin papegojor också.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.