Industriarbetarnas tidning

Så stoppas mobbningen på jobbet

7 april, 2014

Skrivet av Malin Timan

DA reder utFick du inte vara med på senaste löneökningen? Behandlar chefen dig orättvist? Eller är du utfryst av kollegorna? Det finns hjälp att få. Sök upp någon du litar på och se till att den onda spiralen vänder.

Chefer dömdes för anställds självmord

  • I februari dömdes två chefer i Krokoms kommun för vållande till annans död. 2010 tog en medarbetare sitt liv och tingsrätten menar att cheferna vetat om självmordsrisken och hur dåligt mannen mådde men ändå fortsatt att utsätta honom för kränkande särbehandling.
  • Det är första gången som svensk domstol prövar frågan om chefsansvar vid självmord.
  • Förebygg. Försök att förhindra mobbning så gott det går. Håll ögon och öron öppna för tidiga tecken. Det kan handla om skitsnack, uteslutning, menande blickar eller information som inte alla får ta del av. Är du kollega till någon som blir mobbad, var modig och visa att du ser vad som händer.
  • Sök hjälp. Om du själv är mobbad på jobbet kan det vara svårt att bryta den negativa sprialen på egen hand. Kom ihåg att du har lagen på din sida och leta upp någon du har förtroende för. Det kan vara skyddsombudet, en god vän eller företagshälsovården. Känner du att du kan lita på chefen kan du också vända dig till henne eller honom.
  • Dokumentera. Skriv noga ner vad som händer och när. Får du inte vara med i löneökningen när andra får det ska du skriva just när det händer precis som om någon säger en spydig kommentar eller fryser ut dig. Rykten sprids snabbt och minnen blir luddiga. Utan anteckningar blir det därför svårt att efter ett tag veta vad som är sanning.
  • Ansvar. Arbetsgivaren står alltid ansvarig för att du och alla andra mår bra på jobbet. Sköter han inte sitt jobb ordentligt bryter han mot arbetsmiljölagen. Arbetsmiljöverket ser till att din chef följer just den lagen men jobbar bara med förebyggande arbete. Vill du se till att det som hänt dig inte ska hända igen kan du be skyddsombudet kontakta Arbetsmiljöverket eller göra en egen anmälan som alltid är anonym. De påbörjar då en utredning av arbetsmiljön på ditt jobb.
  • Lagen. Arbetsmiljöverket företräder däremot inte enskilda arbetstagare vid konflikter. Om du vill ta frågan till rätten behöver du vända dig till ett juridiskt ombud. I vissa fall kan ditt fackförbund hjälpa dig.
Ställ frågor till DA:s experter!
Det kan handla om arbetsrätt, privatekonomi, försäkringar, hälsa eller psykologi.

Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.

Du kanske också vill läsa…

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

De lyfter frågan om stress och mobbing

De lyfter frågan om stress och mobbing

I dag anordnar organisationen Gilla jobbet en heldag i Stockholm på temat ”Den hållbara arbetsplatsen”. Bland ämnena finns mobbing, stress och konflikter på jobbet.

Ökat tryck på själslig skyddsrond

Ökat tryck på själslig skyddsrond

Den psykosociala arbetsmiljön har inte prioriterats på Bonniers stora tryckeri i Akalla. Men nu ska själen få sin egen skyddsrond.

”Det krävs friska arbetsplatser för att nya jobb ska skapas”

Våra arbetsplatser måste ”stress-saneras” för att nya jobb ska kunna skapas. Och arbetsmiljöverkets föreskrift kan bli ett viktigt hjälpmedel i detta arbete. Det skriver elva forskare i ett debattinlägg.

”Det lönar sig att göra något åt problemen”

”Det lönar sig att göra något åt problemen”

Forskaren Malin Lohela Karlsson arbetar med att få arbetsgivarna att inse att stress och mobbning jobbet också kostar pengar för företagen.

Nu ska arbetsgivaren ha koll på jobbstressen

För första gången måste arbetsgivarna ha koll på hela arbetsmiljön. Nu har LO tagit fram en vägledning för hur skyddsombud ska jobba enligt föreskrifterna.

Nu får själen sin egen skyddsrond

Nu får själen sin egen skyddsrond

På SSAB i Borlänge klarar man sedan tidigare av buller och ryggont – nu ska man ta sig an stressen och mobbingen på allvar.

”Döds­olyckorna är en katastrof”

Regeringen slår fast en ny strategi med nollvision för dödsolyckor och fokus på psykosociala frågor. Man ger också pengar till en ökad tillsyn.

Så gör Norge – steg för steg

Så gör Norge – steg för steg

I motsats till Sverige har Norge tydliga gränser för vad man får stå ut med och inte på en arbetsplats.

 20 år av tystnad – lång väg till skydd för själen

Så har de psykosociala arbetsmiljöfrågorna hanterats sedan 1994, då Sverige som första land i Europa införde regler på området.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Osäkert anställda vågar sällan larma

Ryckigheten i det nya arbetslivet är en stor för­klaring till varför dödsolyckorna sker. Hur arbetet är organiserat, skriver Elinor Torp.

Kammaråklagaren: De här ärendena måste prioriteras upp

Varken polis eller politiker prioriterar dödsolyckor i arbetslivet. ”De långa utredningstiderna är oacceptabla”, säger Kammaråklagare Christer Forssman.

Ministern: Företag ska inte leka med människors liv

Straffa företag som försummar säkerheten, och ge skyddsombuden rätt förutsättningar. Så vill arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) förhindra att människor dör på jobbet.

Kamratstödet behövs – mer än någonsin

Facket måste bli det sammanhang där sorgen kan bearbetas, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.