Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Kampen går före hem­försäkringen

22 juni, 2015

Skrivet av

Hur skulle våra arbetsdagar se ut om demokratin tilläts råda också på våra arbetsplatser?

Jenny Wrangborg
Jenny Wrangborg

Dagarna försvann på ett ögonblick, en vecka var längre än ett år. Man stämplade in och stod där sedan plötsligt nio timmar senare med köttsaft på kockrocken och våta byxben efter städronden, knappade in koden som var ens namn. Man blinkade och så stod man där igen morgonen efter med den renaste uniformen man lyckats hitta i tvättkorgen. Helgen blev en tyngd i våra kroppar när spänningarna släppte och alla lyft flöt ut i lederna som spillolja. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag släpade sig fram i mellanrummen mellan stämpelklockan men när lördag kom satt man utmattad framför tv:n. Vår lediga tid gick mest åt till vila för att orka jobba.

Facket hördes av som reklamblad på hallmattan. Billiga abonnemang, rabatt på hotell, fördelaktiga lån. I det fackliga arbetet i köket gick det så där. Försök själv att övertyga någon om att det är värt att riskera jobbet för en tia billigare bio-biljett. Det är inte så lätt.

För ärligt talat, hur många arbetskamrater har du lyckats övertala att gå med
i facket genom att locka med billigare resor med Finlandsfärjan?

Däremot, när facket blev synligt på arbetsplatsen genom att vi tillsammans bestämde oss för att inte ställa upp på all övertid och att vi skulle ha tid att gå på toaletten så såg alla ganska snabbt nyttan av att vara med: tillsammans kan facket vara den styrka vi saknar ensamma.

Men vi måste också lyfta blicken och våga föreställa oss våra arbetsplatser bortom kraven på sådant vi egentligen redan vunnit. Jag tror att det saknas två viktiga saker i facket i dag: diskussioner om hur vi utvecklar den kollektiva styrkan på våra arbetsplatser och visionsarbetet som skulle kunna få oss att lyfta blicken och se möjligheterna till ett mer demokratiskt arbetsliv.

Hur skulle vi vilja ha det på jobbet?

I vilket tempo mår vi bra av att arbeta? Efter sekel av produktionsökningar, hur många timmar är det egentligen rimligt att jobba varje dag? Är det verkligen optimalt att vinsterna som kommit i spåren av de produktionsökningarna inte når oss som utför arbetet?

Hur skulle er arbetsplats bäst skötas? Vem borde äga företaget och bestämma över ert arbete? Någon annan? Och i så fall, varför det och vem borde vinsten gå till? Någon annan, och i så fall varför det?

Så gärna en bra hemförsäkring, men först ett kämpande kollektiv. Och gärna en diskussion om kraven i nästa avtalsrörelse men också ett samtal om vad det är vi vill. Först när vi vågar föreställa oss en annan ordning kommer vi kunna nå dit.

3 kommentarer till “Kampen går före hem­försäkringen

  • Bra skrivet!

    Det borde bli förbjudet för de som är avtalsförhandlare att skriva på ett avtal med företagen om inte kongressen/ eller arbetsplatsens medlemmar står bakom. Många av de avtal som råder idag saknar nämligen uppbackning av medlemmarnas åsikter. Sedan kan både förbund och ombudsmän klappa sig på bröstet ibland och kalla sig för duktig, när i själva verket de enda de gjort är att göra medlemmarna besvikna.

    Det är hög grad dags att se till att demokratisera Facken igen. Idag råder det nämligen inte medlemsdemokrati. Speciellt inte när förbundsledningarna inom olika förbund går upp och argumenterar emot medlemmarna. Förbundsledningarna borde vara förbjudna att ha en åsikt om frågor som kongresserna ska besluta om. Förbundsledningarna ska jobba för medlemmarna, inte emot dem och sedan sätta sig i knät på svenskt näringsliv.

  • 2 timmar per dag tar det väl att samla mat och fixa hyddan i vilt tillstånd. Hälsomässigt idealiskt. Nu när samhället borde utvecklats så är nog 2 timmar fortfarande hälsomässigt idealiskt. Är vi riktigt snillrika kanske vi kan få ännu mer gjort. Annars kan ju kost och logi vara tillräcklig standard och sen frihet att vara social och annat.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

”Vi måste hjälpas åt att skruva ner tempot”

”Vi måste hjälpas åt att skruva ner tempot”

Det var inte vi som beslutat om den schemalagda underbemanningen. Som sett till att timmarna inte räckte till alltsom skulle göras.

”Ett skyddsnät hade hjälpt mig ur mörkret”

”Ett skyddsnät hade hjälpt mig ur mörkret”

Jenny Wrangborg.

Ingen tackar våra utslitna kroppar

Jenny Wrangborg.

”Byta namn på ett jobb räcker inte”

”Byta namn på ett jobb räcker inte”

Jenny Wrangborg

Rörelsen väntar på din riktning

Rörelsen väntar på din riktning

Jenny Wrangborg

Köket jag ville fly ropar mig tillbaka

Våra arbetsplatser och arbetskamrater formar oss, vare sig vi vill det eller inte. Men vilka minnen finns kvar när vi stämplat ut och hängt undan uniformen?

Jag minns blicken av förändring

Sommaren kommer mellan två andetag. Mina gamla arbetsplatser värker i mig. Jag lägger mig raklång på sängen och sträcker ut ryggen. Framför mig när jag sluter ögonen; ett löpande band av latte och smörgåsar där människan alltid var den svagaste länken. Någonting som enkelt kunde bytas ut och ersättas när handlederna svek eller tempot knäckte psyket.

Rätt inställning minskar inte faran

Det var tidig vår, jag jobbade mina första dagar i ett storkök i stadens centrum. Inhyrd och inte riktigt tillhörande.

”Det är inte vårt fel att vi bara får otrygga anställningar”

Vad händer med kärleken när stämpelklockan och bostadsbristen styr livet? Med debuten Kallskänken blev DA-krönikören Jenny Wrangborg en av Sveriges mest lästa poeter. Med nya boken Vad ska vi göra med varandra vill hon ge folk kraft att orka kämpa.

Morgontoalett i riksdagshuset

Bostadspolitiken väcker mig tidigt. En oro i kroppen sträcker sig från drömmarna in i verkligheten. Det ligger en politisk betingad känsla av obehag över mig när jag slår upp ögonen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?