Janne valde att berätta om sin adhd på jobbet
För huvudskyddsombudet Janne Grundelius var det bra att berätta om sin diagnos. Men så behöver det inte vara för alla. Vi har pratat med tre experter om hur man kan tänka.
Industriarbetarnas tidning
GS nya policy säger att köp av alkohol för medlemmarnas pengar är förbjudet. Oavsett om det gäller representation vid besök av prominenta gäster eller personal-tillställningar. Det är däremot okej att ta en öl så länge man betalar själv.
Ålder: 50 år.
Bor: Vasastan i Stockholm, alltså nära jobbet på
Norra Bantorget.
Familj: Sambo, tre egna barn, två plusbarn och
två barnbarn.
Favoritdryck: Ett gott rödvin.
Gör på fritiden: ”Jag tycker om att träna och umgås med barnbarnen. Det finns inte så mycket tid till andra hobbies.”
Beslutet om det nya förhållningssättet togs i november förra året av förbundsmötet. Förbundsordförande Per-Olof Sjöö tycker de nya reglerna har gjort saker och ting enklare.
Hur känns det när ni tar emot internationella delegater som förväntar sig att få öl eller vin till maten?
– Det har inte hänt så ofta, men då har jag betalat ur egen ficka. Är man värd så tycker jag att man får göra det och det är som sagt inte GS pengar.
Finns det en dryckeskultur inom LO-förbunden?
– Jag har inte upplevt någon osund sådan kultur i vårt förbund. Vad som kanske har förändrats är medlemmarnas syn på hur man hanterar deras pengar. Det som hände på Kommunal och turerna kring deras representationskultur har nog också spelat in.
Hur har reaktionerna på den nya policyn varit från medlemmarna?
– Jag har inte hört något negativt. Men när jag får frågan ute på medlemsmöten om hur representationsreglerna ser ut så har det blivit mycket enklare att svara.
Foto: Madeleine Andersson
Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.