Skäms inte för att själen är trasig

På arbetet måste vi kunna tala lika öppet om den psykiska ohälsan som att kroppen värker, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Vi behöver påminna oss om att de som hörs mest i sociala medier inte är flest”

Krönika, Alexandra Pascalidou. 

Industrin och jämställdhet

Foto: TT Nyhetsbyrån (montage)

#metoo-uppropet som kom av sig

I bransch efter bransch samlades kvinnor till upprop mot sexism. Men industrin fick aldrig sitt #metoo. Ida Sjölander, montör på Scania, försökte.

”Kom igen grabbar!” säger någon till arbetslaget. Men märker du inte att det står fyra kvinnor här? tänker Ida Sjölander.

Hon säger att hon är sådan som tar in mycket som händer runt omkring, hur folk uttrycker sig, rör vid andra, tittar.

– Småsaker som jag reflekterar över som andra kanske inte lägger märke till.

Det är så hon förklarar att just hon försökte dra igång ett #metoo-upprop i industrin. Hon hade reagerat på snacket, och även sett trakasserier. Hon fick ihop ett par engagerade, men sedan gick det trögt.

– Folk sa, ”Najs att du gör det här.” Det fanns en vilja att det skulle ske, men inte engagemanget att göra det själv. Jag kunde inte dra det på egen hand.

En del kvinnor sa att de inte brydde sig om att bli kallade grabbar. ”Det är så de snackar, bara.” Många kände också att de inte ville svartmåla företaget.

– Men det handlar ju inte om vilket företag du jobbar på!

Trots att nästan var tredje kvinna i IF Metall uppger att de blivit utsatt för sexuella trakasserier det senaste året, blev #metoo aldrig stort i industrin. Ida Sjölander tror att det kan ha att göra med sättet man jobbar.

Hon var i kontakt med några som startade uppropet bland jurister. Där har man längre, etablerade relationer med varandra, tror hon.

– I industrin jobbar du kanske bara några månader.

Om man vantrivs är det lätt att byta avdelning eller arbetsplats. Den som är mer beroende av sin arbetsplats, som juristerna är, måste välja mellan att stå ut eller säga ifrån, tror hon.

Att industriarbetare själva är lättare att byta ut tror hon också påverkade.

– Då vill man inte vara den som är jobbig.

Själv kände hon att hon saknade kontakter med andra arbetsplatser. Kanske är det lättare i andra branscher, man känner nån som jobbar på ett annat hotell eller sjukhus, funderar hon.

Märker du någon skillnad efter #metoo?

– Kanske inte på jobbet direkt, men socialt. Det är många som säger att det blev för mycket.

En del tycker att det skrivits överdrivet mycket, eller att det är obehagligt att bli ifrågasatt.

– Men vad trist att det är sånt jag kommer på när du frågar. ”Vad hände?” ”Jo, folk tyckte att det blev för mycket”.

Hon tror att många reagerade på berättelserna om sexuella övergrepp, att det var så vanligt. Däremot kanske de inte reflekterade över hur de själva betedde sig på jobbet.

– Det flög över huvudet på många att det handlar om allt från det vardagliga till det extrema. Jag tror att det är därför många tycker att det har blivit för stort… ”men vaddå, alla våldtar ju inte”. Men det handlar ju om maktbalans, om respekt, både privat och professionellt, ekonomiskt, det handlar om allt.

Själv fortsätter hon att påpeka när hon tycker att någon använder grovt språk och tilltal som inte är okej.

– Jag har upptäckt att man kan mötas med ”Oj jag ber om ursäkt för att du tog illa upp, jag sa det inte till dig.”

Men, säger hon, det handlar inte om att hon tar illa upp, utan om vad man kan säga på en arbetsplats

Hon tycker att företaget kanske skulle behöva påminna då och då om hur man pratar med varandra, så som de gör när man börjar sin anställning. Hon har inte varit i kontakt med facket om #metoo och är osäker på vad de kan göra. Det är inte alltid lätt att nå fram med till exempel informationsblad.

– Om man inte bryr sig lyssnar man ändå inte.

Hennes ständiga påpekanden på jobbet har ändå haft en viss effekt.

– Det har gått från ”Kom igen grabbar” till ”Kom igen grabbar… och tjejer!” Men jag tycker man kan säga ”Kom igen gruppen”!

Läs mer:


aj@da.se

6Kommentarer

stevO:

”grovt språk och tilltal som inte är okej.”

Sluta vara så förbannat kränkta?

Janna Ayres:

Hej StevO
Jag tipsar att du läser svetsaren Maria Hööks krönika om det här, hon har funderat lite över grovt språk och gränser/Janna
https://da.se/2019/03/vi-kan-hjalpas-at-att-inte-bli-en-del-av-problemet/

stevO:

Jag har läst den…

Jobbar själv där båda könen använder grovt språk och där tjejer har halvnakna bilder på vältränad män på skåpen i omklädningrumet.
Jargongen påminner även på mitt jobb.

Ska vi förändra oss? Nej… gillar man det inte, byt jobb.

Och åter igen, sluta vara så förbannat kränkta….

Håkan Zackrisson:

Men varför måste jargongen vara rå?
Räcker inte en hjärtlig ton ?

stevO:

Varför kan inte jargongen vara rå? Jag har inget problem med det. Har man problem med det så får man byta jobb eller finna sig i hur det är.

Håkan Zackrisson:

Förvisso om du stevO tål men om ens arbetskamrat far illa då?
För vi är ju olika.
Är det då inte bättre med en hjärtligare och kamratlig tonläge för allas trevnad och respekt,att visa hänsyn

Vad tycker du?

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer på samma tema:

”Jag har själv vräkt ur mig ett och annat”

GÄSTKRÖNIKATack för att mina sunkiga värderingar ifrågasattes i tid, annars kanske jag också varit en medelålders, vit man som på Facebook postat hatiska inlägg om invandrare och kvinnor”, skriver Kennet Bergqvist.

”Det gäller att fortsätta tjata och gnata”

Man kan inte ena stunden tycka att folk får göra som de vill med föräldraledigheten, och nästa stund klaga över ett ojämställt arbetsliv, säger förbundsordförande Marie Nilsson apropå IF Metalls jämställdhetskampanj.

1

Minska stressen med ökad jämställdhet

Ökad jämställdhet i vardagen är ett effektivt sätt att minska kvinnors dubbla stress menar stressforskaren Petra Lindfors. Här får du hennes bästa tips.

”Reglerna finns – men vi måste se till att de efterlevs”

DebattDet finns redan tillräckliga regler, fokuset behöver ligga på förebyggande arbetet mot sexuella trakasserier. Här behövs fortsatt intensivt samarbete mellan parterna så att riktlinjerna också efterlevs, skriver Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

1

”Vi kvinnor inte ska behöva ta kampen själva”

GästkrönikaSvetsaren och feministen Maria Höök funderar över gränslandet mellan okej och kränkande skämt, och när man själv blir en del av problemet.

1

”Stort behov av att prata feminism på golvet”

Feministiskt stipendiumI maj delar LO ut sitt första stipendium för facklig feminism. På sikt hoppas initiativtagarna att facken nu får en gemensam plattform att jobba från.

”Kvotera. Just do it”

DEBATTEftersom det är bevisat att det är för få kvinnor i bolagsstyrelser är det väl bara att åtgärda genom kvotering? Som arbetstagare är jag för övrigt själv inkvoterad”, skriver Kenneth Bergqvist, på Indexator i Vindeln.

1

Fixar din chef tampongerna?

DILEMMATAtt ha mens och jobba inom industrin är inte alltid lätt. Kvinnor vittnar om svårigheten att ta en paus vid värk eller att få tid till att gå på toaletten.

Vad har hänt på industrigolven efter #metoo?

Skriv till ossDet är snart 1,5 år sedan #metoo exploderade. I Sverige blev genomslaget särskilt stort, men från industrins kvinnor kom aldrig något upprop. Nu efterlyser vi era erfarenheter – vad har hänt på industrigolven efter #metoo?

Brist på jämställdhet drabbar även kroppen

ArbetsmiljöDålig jämställdhet leder till mer belastningsskador för kvinnor. ”Om någon säger att det handlar om att kvinnor inte kan så är det bullshit”, säger arbetsmiljöforskaren Svend-Erik Mathiassen.

Så låter lönekampen

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor finns i hela världen. Kampen mot orättvisan drivs fackligt men också med galen humor i en australisk video och av en vass amerikansk countrysångerska. DA ger er också fyra klassiska låtar om ojämställda löner.

”Låt tjejerna äga i motorrummet”

KRÖNIKABilen är ofta kvinnors akilleshäl när det kommer till att bryta vanor och träda in på manliga arenor. Så, män, kliv åt sidan. Och kvinnor, ta plats under motorhuven, skriver bilmekanikern Rikke Henriksen. 

Läs mer från Dagens Arbete:

Arbetsrätten

”Det går alltid att hitta lösningar”

Coronakrisen krånglar till förhandlingarna – men kan också göra det lättare att komma överens, tror Erland Olauson som fått parternas uppdrag att titta på nya regler.

”Risk att arbetsgivaren får säga upp allt för fritt”

DEBATTNuvarande turordningsregler har brister, men det finns inga skäl för facken att gå med på åtgärder som försvagar arbetstagarna, skriver Carl Melin på den TCO-ägda tankesmedjan Futurion.

Allt fler varsel inom industrin

Efterlysning2456 personer inom tillverkningsindustrin varslades om uppsägning i mars. Är du en av dem? Då vill vi på DA komma i kontakt med dig!

Litterär pandemi för karantänsoffan

DA GILLARI tusentals år har pandemierna och farsoterna dragit genom litteraturen och lämnat lidande och död i sina spår – men även en stor portion kärlek och framtidstro. Dagens Arbete ger dig tipsen till karantänsoffan.

Rusning till att gå med i IF Metall

De två första dagarna i april fick IF Metall fler ansökningar om medlemskap än under hela januari.

”Vissa dagar kan jag inte ta mig upp ur sängen”

MÖTE MED”Diskbråck är nästan omöjligt att få igenom som arbetsskada.” Det var förutsättningen som juristen gav Kent Dahlin. 13 år senare fick de ändå rätt.

Coronakrisen

Ferbe om uppdraget som coronasamordnare: Många är fortfarande i chock

DA MÖTERRegeringens coronasamordnare Anders Ferbe tog fram förslaget på korttidsarbete redan före krisen. Aldrig anade han att en pandemi skulle skynda på införandet.

Stor rädsla för corona i skuggsamhället

PerspektivArbetsmiljöverket har stoppat all tillsyn. ”Vi åker inte ens ut på olyckor längre”, berättar en inspektör. Samtidigt fortsätter svartarbetet. Och människor i skuggsamhället är rädda, skriver Elinor Torp.

”Okej med korttidsarbete, bara lönetappet inte blir för stort”

EnkätMånga företag har infört korttidsarbete på grund av coronakrisen. DA frågade fyra industriarbetare: Är du beredd att gå ner i tid och inkomst för att säkra jobbet? 

ABB-facken till attack mot Wallenberg och Gardell

Facken på ABB tycker att beslutet att dela ut 18 miljarder till aktieägarna är provocerande. De varnar styrelsen ”för att dra ner företagets varumärke i smutsen genom att agera oetiskt.”

2

Staten ger företag bidrag även vid uppsägningar

Företag som säger upp personal har rätt att få statligt stöd enligt reglerna om korttidspermittering. Något som upprör IF Metall. ”Själva poängen är att företagen inte ska behöva säga upp”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

1

Höjda utdelningar – trots krisen

PERSPEKTIVDA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

2

Facket på Scania vill ha korttidsavtal på plats innan helgen

Ingen lösning om korttidsarbete på plats ännu, när Scania meddelar att de stänger ner i Sverige. ”Allt händer så fort och vi har inte alla svar”, säger IF Metall-klubbens ordförande i Södertälje, Michael Lyngsie.

”Nu är tid för solidaritet, inte höga aktie­utdelningar”

DEBATTDet är oerhört provocerande att företag tar del av ett krispaket finansierat av våra medlemmars skattepengar ena stunden för att sedan dela ut vinster till aktieägarna i nästa, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

1

Nu stänger stora delar av industri-Sverige

När fordonsjättar som Volvo Cars, Scania och AB Volvo stoppar produktionen berörs uppåt hundra tusen anställda runtom i landet. 

Korttidsavtal klart på Scania

IF Metalls medlemmar skickas hem från jobbet mellan 25 mars och 13 april, samtidigt som lönerna minskas med 7,5 procent.

GS sluter avtal om korttidsarbete

På onsdagen slöt GS ett central avtal om korttidsarbete med motparterna inom industrin. ”Vi betraktar det här som en tillfällig åtgärd”, säger GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin jobbar för att få fram material till vården

”Vi jobbar dygnet runt”, säger Kristina Bengtsson på ACE Protection, som gör andningsskydd.

Så får du lättast fyr på brasan

DA testar: TändstålEn specialslipad knivrygg är bäst när elden tänds med tändstål. Metallbrickorna som följer med håller inte måttet, enligt de sjöscouter som testat.

Ångesten tog över Tommys liv

LEVA MED DIAGNOSMänniskor är olika, och det är bra, har Volvoarbetaren Tommy Jeansson alltid tyckt. Ändå tvekade han att berätta varför han hela livet känt sig annorlunda.

1

DA GRANSKAR VUXENUTBILDNINGEN

Elever på Lernia: oroliga att vi skadas

VUXENUTBILDNINGSlipdamm, thinnerångor, dålig skyddsutrustning och nästan ingen teori alls. Så beskriver Alicia och andra elever sina skoldagar på Lernias fordonsutbildning i Växjö. Nu befarar Alicia att hon har fått skador för livet.

Lernia: Vi ser över detta och åtgärdar bristen

Lernias rektor i Växjö hänvisar DA till kommunikationschefen Katarina Devell i Stockholm. Här är hennes svar på frågorna om brister på Lernias vuxenutbildning i Växjö.

Foto: David Lundmark

Ett småskaligt hantverk

ÖgonblicketKlockan är 09.47 på Karlskrona lampfabrik.

EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen. Foto: Ludovic Marin, AP

EU:s minimilön – ett hot mot svenska löner

DA reder utEU:s planer på att införa en lag om minimilön kan, i värsta fall, leda till kraftiga lönesänkningar i Sverige.

IF Metalls kongress skjuts fram

IF Metall skjuter upp sin kongress till sent i höst, beslutade förbundsstyrelsen på onsdagen.

Avtal 2020

Pontus Georgsson

Pappers: Slopa aktieutdelningarna

Företagen inom massa- och pappersindustrin bör avstå från aktieutdelningar. Det anser Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson som nu tecknat avtal om korttidsarbete med Industriarbetsgivarna.

Industrin skjuter upp avtalsrörelsen

Facken inom industrin och arbetsgivarna säger ja till att skjuta fram avtalsrörelsen. Även Pappers förlänger avtalet. ”Vi befinner oss mitt i en pandemi. Det är inte läge att bråka om löner och villkor”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

LO och Svenskt Näringsliv: Förläng alla avtal

LO och Svenskt Näringsliv är överens. Nu uppmanar de alla fackförbund och arbetsgivarorganisationer att skjuta upp årets avtalsrörelse till hösten.

Opo vill skjuta upp löneförhandlingarna

På grund av det osäkra läget i och med Coronakrisen har Opartiska ordföranden bett parterna att skjuta upp förhandlingarna om avtalen fram till den 1 oktober.

”Tre öre mer i timmen. Annars strejkar vi”

Kollektivavtalets dagGideon Hazard kunde knappast förutse vilken historisk betydelse han skulle spela när han krävde tre öre mer i timmen.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.