Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Mens är en arbetsmiljöfråga

4 mars, 2021

Skrivet av

Krönika Att industrin är en mansdominerad bransch innebär inte att vi kan strunta i arbetsmiljön för de som har mens, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Marie Nilsson är förbundsordförande för IF Metall.

Mens. Är det verkligen en facklig fråga? Absolut. För mens är en arbetsmiljöfråga. Det visar IF Metalls medlemsundersökning, utförd av Novus.Mer än varannan menstruerande kvinna har någon gång de senaste två åren gått till jobbet trots att hon borde vara sjukskriven på grund av mens.

  • Var tredje menstruerande kvinna uppger att hon, under de senaste två åren, har behövt sjukskriva sig på grund av mens.
  • Var tredje yrkesverksam kvinna som menstruerar har upplevt en kränkande jargong om mens i sitt arbetsliv.
  • Mer än var tionde menstruerande kvinna uppger att hon inte har möjlighet att gå ifrån sitt arbete för att byta mensskydd

Dessa siffror visar att vi måste bryta tystnaden och öka kunskapen om mens i industrin. Helt enkelt för att industriarbetare som har mens ska få de allra bästa förutsättningarna att göra sitt viktiga jobb.

Ingen ska behöva stanna hemma från jobbet i onödan, för att det inte finns möjlighet att byta mensskydd på arbetsplatsen. Och ingen som faktiskt behöver stanna hemma från jobbet, på grund av menssmärtor eller andra symptom, ska behöva känna dåligt samvete inför chefen eller arbetskamraterna.

Sist men inte minst ska inga industriarbetare behöva drabbas av fördomar och diskriminering på arbetsplatsen. Nedsättande kommentarer som ”Har du mens, eller!” är aldrig okej.

Det är dags att göra mensfrågan till en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Arbetsmiljön är alltid arbetsgiv-arens ansvar, men även vi i facket har en viktig roll att spela. På skyddsronder, där skyddsombud och arbetsgivare går igenom arbetsmiljön på arbetsplatsen, bör frågor som dessa vara självklara:

  • Finns det möjlighet att gå på toaletten och att tvätta händerna, för att byta mensskydd?
  • Finns det vilorum om man behöver lägga sig ner en stund om man har ont?
  • Kan vi erbjuda mensskydd på toaletterna, så att ingen behöver oroa sig för att ha glömt det?

Mens är även en kunskapsfråga. Det är få som vet att man kan ansöka om ett särskilt högriskskydd från Försäkringskassan, om man på grund av till exempel mens riskerar att vara sjuk mer än tio gånger på ett år. Det innebär att den sjuka kan slippa karensavdrag. Samtidigt kan arbetsgivaren få ersättning för sjuklönen.

Att industrin är en mansdominerad bransch innebär inte att vi kan strunta
i arbetsmiljön för de som har mens, tvärtom. Om industrin ska kunna attrahera den alla bästa kompetensen måste vi skapa arbetsplatser där alla välkomnas och respekteras. Det mår varenda industriarbetare, oavsett kön, bra av.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nu är det dags att mbl-förhandla Tant Röd

Ulrica Malmberg: Vi blöder varje månad, så låt inte mens vara en samvetsfråga en gång om året.

Arbetsmiljö på undantag i pandemin

Arbetsmiljö på undantag i pandemin

Färre medlemmar har haft kontakt med sitt skyddsombud eller samtalat med sin närmaste chef om arbetsmiljön under pandemin. Det är en trend som måste brytas.

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

Kvar efter metoo finns något viktigare än debatten om rätten att skuldbelägga enskilda personer, skriver sex förtroendevalda i IF Metall.

Vi kräver riktiga löneökningar

Vi kräver riktiga löneökningar

Nu ska vi ge järnet för att få igenom våra krav i avtalsrörelsen: Mer pengar, bättre pension, säkrare arbetsplatser och ett jämställt arbetsliv.

Arbetsmiljön måste bli bättre!

”Arbetsmiljön är en av våra viktigaste frågor, och en medlemsundersökning visar att den ofta brister. Så kan vi inte ha det”, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Ingen ska behöva dö av jobbet

”De yngsta på arbetsplatsen är de som är allra mest oroliga för att skada sig”, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Mer plats för mens på jobbet

En skyddsrond med mensperspektiv, en papperskorg på varje toalett och gratis mensskydd. Små insatser kan göra stor skillnad på jobbet. IF Metall kampanjar för ”Ett MENSkligare arbetsliv”.

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

Det är knappast solidariskt att sluta ett avtal med arbetsgivarna efter att man tillsammans med resten av LO-förbunden sagt nej, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

”Det handlar om facklig solidaritet”

”Det handlar om facklig solidaritet”

Sammantaget stärks faktiskt anställningstryggheten jämfört med i dag, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

På vilket sätt är vi mer skyddade av det här, Marie Nilsson?

På vilket sätt är vi mer skyddade av det här, Marie Nilsson?

Det kan stå tillsvidareanställning på pappret men i praktiken blir vi alla inte mer än visstidsanställda, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

Sjuka Samhall

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Statskontoret slog larm för flera år sedan – fel personer slussas till Samhall. Men ingenting har hänt. Unga med funktionsnedsättning hamnar utanför arbetslivet. De sociala företagen som tar emot människor med svåra funktionshinder har svårt att klara konkurrensen med statliga Samhall.